FA Kupa

Két tipp ötlet a City-Chelsea kupa elődöntőre

  • Tomihmv

Fogadáskészítős és gólszerzős tippünk is van a Manchester City-Chelsea FA Kupa elődöntőre.

Hétvégén rendezik az angol FA Kupa elődöntőit a Wembleyben, szombaton kora este elsőként a Manchester City és a Chelsea feszül egymásnak. A bukiknál a találkozó esélyese a címvédő manchesteri gárda, sikerét ugyanis háromesélyben átlagosan 1.60-szoros pénzért mérik.

Csapathírek

Szerdán eldőlt, hogy nem tudnak idén triplázni Guardioláék, hiszen a Real Madrid elleni, Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóját büntetőkkel veszítették el, avagy elbúcsúztak a sorozattól. Innentől kezdve tehát a honi küzdelmekre kell fókuszálniuk, hiszen duplázásra még van esélyük.

Az elmúlt hétvégén a Premier League-ben az élre álltak, köszönhetően az Arsenal és a Liverpool botlásának, valamint annak, hogy 5-1-re verték a Lutont, s kétpontos előnyük van az előbb említett duóval szemben hat körrel a zárás előtt.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


Mindemellett ugye életben vannak még az FA Kupában, ahol már az elődöntőnél jár a széria. A sorozatban egyébként a Huddersfield (5-0), a Tottenham (1-0), a Luton (6-2) és a Newcastle (2-0) együtteseit győzték le, avagy csak részben volt könnyű a sorolásuk.

Hiányzók terén jól állnak a manchesteriek, a hétvégén nagyon úgy fest, hogy valamennyi játékosára számíthat a katalán szakvezető, hiszen se eltiltottja, se sérültje sincs. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy a hét közi 120 perc, valamint az utána való büntetők, illetve a kiesés mennyit vett ki a csapatból mind fizikálisan, mind szellemileg...

[4447993] 2024-04-20 18:15:00 Manchester City - Chelseax

Ami a papíron vendégeket illeti, a Chelsea kezd magára találni, s az utóbbi hetekben szállítja az eredményeket. A londoniak ugyanis a Liverpool elleni, büntetőkkel elveszített Ligakupa finálé óta nem veszítettek, mindez pedig már azt jelenti, hogy nyolc tétmeccs óta veretlenek.

A bajnokságban így immár a kilencedik pozícióban tanyáznak, de ha hozzák az elmaradt ütközetüket, akkor pontszámban beérik a hatodik helyen álló Newcastle együttesét. A PL-ben egyébként hétfőn volt jelenésük, amikor is Palmer vezérletével - aki négy gólt (!!!) szerzett azon az összecsapáson - 6-0-ra győzték le (!) az Everton együttesét.

Az FA Kupában a Preston (4-0) nem okozott gondot számukra, az Aston Villa ellen viszont megismételt meccsen, idegenben jutottak tovább (0-0, 3-1). Aztán ismét két másodosztályú együttest, a Leeds-et (3-2) és a Leicestert (4-2) győzték le, vagyis a birminghamieket leszámítva nem találkoztak kemény ellenféllel a sorozatban. Ráadásul valamennyi meccsüket (kivéve az Aston Villa elleni megismételt találkozót) a Stamford Bridge-en vívhatták meg (a City a Tottenham és a Luton ellen játszott házon kívül)...

Pochettino ezúttal is temérdek kimaradóval kalkulálhat, de ehhez már bőven hozzászokott az argentin menedzser. A külföldi szaklapok szerint könnyen lehet, hogy 10 játékos is kimarad a Chelsea-nél szombaton, ugyanis Fofana, Lavia, Ugochukwu, Reece James, Nkunku és Colwill sérülés miatt biztosan nem lép pályára, míg Sterling, Robert Sánchez, Enzo Fernández és Disasi szereplése kérdéses.

Mire érdemes fogadni?

A felek idén kétszer találkoztak már, s egyszer sem bírtak egymással. Novemberben 4-4-et hoztak össze Londonban, míg február közepén 1-1-re végeztek Manchesterben a PL keretén belül. Avagy szoros ütközeteket vívtak, ami most is benne van a pakliban. A tét nagy, az esélyesebbnek vélt City kevesebbet pihenhetett a találkozóra, valamint egy negatív eredményből érkezik. 

Van tehát esélye a Chelsea-nek, azonban nem vennénk ki őket "telibe", inkább egy fogadáskészítős tippel próbálkoznánk. Ami alapján a londoniakra fogadunk +2,5-ös ázsiai hendikeppel (ebbe még a kétgólos manchesteri siker is belefér), kevesebb, mint 4,5 találatra is teszünk, valamint arra is, hogy legalább három büntetőlapot hoz a találkozó, ami még Oliver ténykedése mellett is ülhet.

Mindemellett pedig még Palmer góljára is rakunk közel triplázós szorzóért, hiszen bombaformában van a játékos (hétfőn négyet rúgott, utolsó hat Chelsea-s tétmeccséből ötön is gólt szerzett, összesen 11 találatig (!) jutott ezen intervallumban), arról nem is beszélve, hogy korábbi csapata ellen biztos, hogy ezúttal is kettőzött erővel veti bele magát a küzdelembe (ősszel például büntetőből talált be a Citynek).

{"headTitle":"Manchester City - Chelsea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-20 18:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: Chelsea +2,5 + Kevesebb, mint 4,5 gól + Több, mint 2,5 büntetőlap","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Cole Palmer szerez gólt","odds":"2.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4447993] 2024-04-20 18:15:00 Manchester City - Chelseax;