Serie A

Bajnokavatás Milánóban? Na, azt már nem!

  • varin

Egy célja lehet csak a Milannak: megakadályozni, hogy az Inter ellene ünnepelhessen.

A Serie A valószínűsíthetően második helyezettje fogadja a 33. forduló zárómeccsén a szinte biztos 1. helyezettjét. A mérkőzésnek tehát hatalmas tétje nincsen a tabellára nézve, a presztízs és a becsület viszont annál komolyabb faktor lehet a Derby della Madonninán, vagyis a Milan-Inter rangadón. A nap másik meccséről, a Roma-Bolognáról itt találhattok cikket és tippeket.

4230862

A képlet ugyanis egyszerű, 6 mérkőzéssel a vége előtt az Inter előnye 14 pont a városi rivális előtt, vagyis amennyiben a Nerazzurri győzni tud a Milan pályaválasztása mellett, bajnok. Egyéb esetben valószínűleg "hazai pályán" lesz az majd a Torino ellen. Nem is lehet nagyon más célja a Rossoneriknek, mint késleltetni a városi rivális ünneplését.

Kellett azért a Milannak a Juventus szardíniai botlása, hiszen így Giroud-ék fórja 5 pont maradt az Öreg Hölgy előtt úgy, hogy jövő héten Juve-Milan rangadót rendeznek. Már csak ezért is kéne legalább egy döntetlen a Milannak, egy olyan iksz, amely az utolsó öt találkozón nem jött össze. Az Inter közelmúltbeli dominanciája igen tetemes, az őszi 5-1-es siker pedig magában is visszavágásért kiált.

"Muszáj, hogy sok dologban változtassunk a derbire, az egyik legfontosabb, pedig az intenzitás. Szintet kell lépnünk, mert ha úgy játszunk hétfőn, ahogyan a Roma ellen, nem lesz esélyünk - ezt pedig a fiúk is tudják" - nyilatkozta Pioli, aki kiemelte, a szurkolók emlékeztették őket, hogy mennyire fontos lesz a derbi.

[4230862] 2024-04-22 20:45:00 AC Milan - Interx;10

A Roma elleni kettős vereség és a Sassuolo elleni 3-3 után felcsendültek ismét a tar mester távozását követelő hangok. Ugyan az ezüstérem nem lenne rossz teljesítmény a Milantól, sőt... azért a csúfos BL-menetelés és az EL-kiesés után ez maximum egy közepes osztályzatra elég az év végén.

Városi riválisához hasonlóan az Inter is kicsit leeresztett, noha azért a 4 meccsen 8 pont nem olyan rossz teljesítmény. Érezhetően takaréklángon pörög kicsit a Nerazzurri, azonban a San Siróban neki is emelnie kell a fokozaton.

"Már érezzük a levegőben a derbi illatát, hiszen mindenki tudja, ez több, mint egy meccs. Igazán történelmi lenne, hogy a Milan ellen sikerülne bajnoki címet ünnepelnünk, úgyhogy nagyon kell koncentrálnunk" - nyilatkozta az Inter egyik sikerkovácsa, Beppe Marotta.

Alighanem Milánó piros-fekete felén már most aláírnák a döntetlent, azzal ugyanis keresztülhúznák Martínezék számításait. Hiába viszonylag kicsi a tét, nem várunk alibizést vagy megalkuvást, kemény 90 perc néz ki, amely bírói szempontból sem lesz könnyű.

[4230862] 2024-04-22 20:45:00 AC Milan - Interx

A megtiszteltetés Andrea Colombónak jutott, a comói sípmester pedig harmadik szezonjában első derbijére készül. Idén 14 bajnokin 6,07-es lapátlagnál jár, ami masszívnak mondható - ebből egyébként kimagaslik egy 14 lapos Roma-Napoli.

Mi bizony behúzzuk ide a klasszikus lapos fogadásokat, amely bár az elmúlt években nem mindig zöldült, most talán még több okunk van úgy gondolni, ez egy kemény Derby della Madonnina lesz.

{"headTitle":"Milan-Inter","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-22 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5,5 lap felett","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Lesz kiállítás? - Igen","odds":"3.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4230862] 2024-04-22 20:45:00 AC Milan - Interx;