NB II

Még most vadásszuk le ezt az oddsot a Vasas-Győr outright fogadásnál!

A Vasas-Győr-Szeged hármasból kerül ki az NB II második helyezettje, és az ETO szorzója nagyon kecsegtető.

A hétvégi Nyíregyháza - Vasas (3-1) mérkőzéssel gyakorlatilag biztossá vált, hogy a tavaly tavasszal még osztályozót játszó Spartacus megnyeri az NB II-t és jövőre újra az élvonalban játszhat. A szabolcsiak mögött azonban egyre élesebb a helyzet, ugyanis a Vasas és a Győr mellé a hétfőn éppen utóbbi otthonában 1-0-s sikert arató Szeged is lőtávon belülre érkezett. 

Öt forduló maradt még hátra a Merkantil Bank Liga 2023/2024-es idényéből, de a fenti három csapat három pontot belül van. A tabella állása alapján a Vasas van némi előnyben, hiszen az angyalföldiek hárompontos fórban vannak a másik két feljutásra aspiráló csapattal szemben.

Ebből indulhattak ki a Tippmixprósok is, hiszen az NB II-es outright fogadások között a Vasas-Győr párharcra olyan szorzót hoztak ki, ami egyértelműsíti a Vasas helyzetét ebben a versenyben, míg az ETO a szorzója alapján nem sok sansszal bír az NB I-es tagságot illetően. 

Azonban ha picit jobban a dolgok mögé nézünk, akkor véleményünk szerint ennek az 'ollónak' nem szabadna ilyen nagynak lenni a két együttes között. Lássuk is, hogy miért gondoljuk így! 

{"headTitle":"Ki nyeri? - Teljes esemény - NB II - Győr vagy Vasas végez előrébb?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-31 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Vasas","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Győr","odds":"2.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Az NB II tabellája // eredmények.com

 

A sorsolás nem a Vasasnak kedvez 

Egy ilyen kiélezett hajrában kulcsfontosságú a csapatok sorsolása. A hátralévő fordulókban összesen 15 pontot lehet még szerezni, ennek ellenére sok botlás vélhetően már nem fér bele egyik oldalon sem. Csakhogy a Vasasnak piszok nehéz a programja, így Gera Zoltánéknak alaposan fel kell kötniük azt a bizonyos felkötni valót. A piros-kékek hétvégén a Tiszakécskét fogadják, ami a kötelező kategória, utána viszont a Honvéd vendégei lesznek. Bár a Kispest csalódást keltő idényt produkált és beragadt az NB II-be, azért a keret minősége jóval jobb annál, mint a tabellán elfoglalt helyezésük mutatja. 

A Vasas ráadásul idegenben csak a meccsei felét tudta behúzni az idei szezonban, vagyis sebezhetőbb otthonától távol, így pedig ez semmiképpen nem nevezhető egy könnyű 90 percnek. 

Ezt követően majd jön a Haladás elleni hazai rangadó, ami szintén kemény diónak ígérkezik, főleg, hogy a Hali többször is borsot tudott már törni a Vasas orra alá. 

Az utolsó előtti fordulóban jön azonban az igazi 'aduász' meccs, hiszen a Vasas majd a Győrhöz látogat. Jelenleg a két csapat között 3 pont a különbség, egy ETO-siker pedig azt jelentené, hogy a győriek előzni tudnának, lévén több győzelmük van, mint a Vasasnak. Ha marad a pontdifferencia addig, akkor a viszont a Vasasnak elég lehet egy iksz is az üdvösséghez, feltéve, ha az utolsó körben legyőzi odahaza a Soroksár csapatát. 

A Győr a Vasas elleni rangadón kívül szinte csak kötelező meccseket játszik.

A megyei derbi a kieső Móvár ellen tutinak tűnik és az idén nagyon szenvedő Pécset is illene odahaza legyőzni. Barcikán ugyan nem könnyű focizni, de egy cél nélkül maradó középcsapattól a szezon végén már nem feltétlenül kell tartani, ugyanezen logika mentén Ajkán is favorit lesz majd a Győr.

Ez a 4 meccs akár 12 pontot is hozhat a konyhára, így a kulcsmeccs a Vasas elleni hazai rangadó lehet. 

A csapatok hátra lévő meccsei
Vasas Győr
Tiszakécske Mosonmagyaróvár (i)
Honvéd (i) Pécs
Haladás Kazincbarcika (i)
Győr (i) Vasas
Soroksár Ajka (i)

 

Mi szól a Győr ellen és a Vasas mellett? 

Amikor a nyáron tulajdonosváltás történt Győrben, rögtön észlelhető volt, hogy új időszámítás kezdődik a szebb napokat látott klubnál. A nyári transzferpiacon olyan vérátömlesztésen esett át a keret, hogy nyilvánvaló volt a feljutást célként megjelelő stratégia. Az ETO-nál lemondtak a magyar szabályról, a 25 fős keretben 16 (!) idegenlégióst találni. 

Bumba, Skvarka és Lukics neve jól cseng a magyar foci berkein belül, de erős fogásnak tűnt a szudáni válogatott Hamed és a télen érkező, öt éve még a Nantesban játszó és egykoron 10 millió eurós piaci értékkel bíró brazil Boschilia is. Az őszi idényben úgy tűnt, a Győr képes volt összerakni ebből a vegyes felvágottból egy ütőképest csapatot, csakhogy tavasszal megjelentek a repedések. 

A csapat pocsékul kezdte meg a második felét a szezonnak, ami után edzőváltás történt. A DVTK-től kirúgott Kuznyecov vette át a kispadot, akinek érkezése ugyan adott némi lökést a gárdának, de a Budafok és a Szeged elleni vereségek miatt lehet mit sem ér majd az egész. 

A Győr a tavaszi idényben teljesen szétesett, egymás után jöttek a arcpirító eredmények, amit az eközben stabilizálódó Vasas köszönt is szépen és ki is használt. 

A nyomás így most óriási lett a győri játékosokon és a szakmai stábon és mivel ennyiféle helyről jönnek a főszereplők, nem biztos, hogy megvan az a kellő összetartás az öltözőben, ami egy ilyen szituációban szükséges lenne. 

Fotó: eto.hu

A Vasas Gera kinevezéséből tudta stabilizálni az eredményeit, bár azért bosszantó pontvesztések így is becsúsznak. Az angyalföldieknek rá is mehet a szezonja ezekre a érthetetlen bakikra, hiszen a rangadókon egyébként nagyon jól teljesített a csapat, de a kötelezőkbe sokszor belebukott. Ősszel a Vasas verte a Szparit, a Honvédot és a Győrt is, igaz mind a három meccsét odahaza vívhatta. Hétvégén idegenben már simán kikapott a Nyíregyházától, ha pedig folytatódik ez a sorminta, akkor jövőre is marad az NB II a szimpatizánsok legnagyobb bánatára...

Vasas pro és kontra Győr pro és kontra
Háromszor játszhat otthon (+)

Nincs igazán magasan a csapatmorál (-)

Rutinosabb az NB II végjátékban (+) 

Háromszor játszik idegenben (-)
Tavasszal stabilabb, mint a Győr (+) 

Tavasszal 13/30 pontot szerzett (-)

Megy még a Honvédhoz és a Győrhöz (-) Hazai pályán fogadja a Vasast (+)
Papíron 3 kemény rangadót is játszik (-) Papíron négy simán hozható meccse van (+)

 

A Győr szorzójában az érték 

És akkor kanyarodjunk is vissza a Tippmixpro szorzóihoz. Ez az 1.40 vs 2.70-es oddspár véleményünk szerint nagyon messze van egymástól, főleg ha még azt is ideszámoljuk, hogy pontazonosság esetén a Győr lesz a jobb, mert ilyen esetben a több győzelem rangsorolna. 

A Vasasnak sokkal-sokkal kacifántosabb a sorsolása a Győrnél és azért az angyalföldiek játéka közel sem annyira meggyőző, hogy kapásból rávágjunk nekik egy 12-15 pontot a hátralévő fordulókban. Márpedig hibázni nagyon itt sem lehet, hiszen a Győr jönni fog, hozható meccsei vannak, így ott reálisabbnak tűnik, hogy meglesz a 12-15 pont. 

A mostani hétvégén vélhetően nem lesz változás, hiszen mindkét csapat papíron könnyed sikert arathat, de a következő körben a Honvéd-Vasas már akár boríthatja is ezeket a szorzókat. 

 

Mindent összevetve úgy látni, hogy a Győr szorzójában bizony van érték, miközben ekkora oddson a Vasast favorizálni elég botorságnak tűnik. 

 

Frissítés: A cikkünk publikálása után Szergej Kuznyecovot menesztette az ETO. A Nemzeti Sport értesülései szerint Borbély Balázs, a dunaszerdahelyi DAC másodedzője veheti át a győriek irányítását.

{"headTitle":"Ki nyeri? - Teljes esemény - NB II - Győr vagy Vasas végez előrébb?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-31 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győr ","odds":"2.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

⭐️🍀 Játssz a Tippmixprón Te is! 🍀⭐️

 • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
   
 • Magyar bankkártyás gyors be- és kifizetések 🪪
   
 • Tippmixpro mobilapplikáció 📲
   
 • Élő stream közvetítések 📺
   
 • Minden nap extra magas szorzó >> Oddsrakéta 🚀
   
 • Lépj be a Tippmixpro oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. 👇
   

>>>Tippmixpro Regisztráció <<<