Férfi kézi BL

Elég lesz az egygólos előny? - tippek az Aalborg-Veszprémre

Egygólos előnyből várja dániai visszavágóját a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Szerdán rendezik az Aalborg-Veszprém férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját, amit a magyar csapat egygólos előnyből vár, hiszen a múlt csütörtöki odavágót óriási csatában végül 32-31-re nyerte meg. Mindezek tükrében nem csoda, hogy a bukmékerek szerint minden benne van a pakliban, abszolút háromesélyes a találkozó szerintük, igaz, a dánok felé billentik a mérlegnyelvét, akik győzelmére átlagosan 1.90-szeres szorzót kínálnak.

Csapathírek

Az odavágót egyértelműen az Aalborg kezdte jobban, a veszprémi hibáknak köszönhetően 6-1-re elhúzott. A dánok jól védekeztek, hatékonyan támadtak, Ilicsnek már bő nyolc perc után időt kellett kérnie. A folytatásban felzárkózott a Telekom (8-10), de a félidő vége az alig hibázó vendégeknek sikerült jobban, s úgy mehettek ötgólos előnnyel a szünetre (12-17), hogy Ilics a második idejét is kikérte addig...

A második félidőt jobban kezdte a magyar csapat, többek közt volt egy négygólos futása is, amikor 15-21-ről 19-21-re jött fel. A dánok ekkor már nem erőltették a gyors játékot, de támadásban behozták Mikkel Hansent, igaz, ezzel sem tudták megakadályozni ellenfelük egyenlítését hét perccel a vége előtt (27-27)... 

A Veszprém ekkor már keményebben, hatékonyabban védekezett, mezőnyben és támadásban is kevesebbet hibázott, mint korábban, és Omar Jahja pedig az utolsó másodpercben megszerezte a győztes gólt (32-31). Érdemes kiemelni, hogy a bakonyiak ekkor "vezettek" először az egész találkozón...


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


"Az első félidőben nem játszottunk jól, nagyon sokat hibáztunk tiszta helyzetben, sok lövést rontottunk és a szünetben ötgólos hátrányban voltunk, de erre nagyon jól reagáltunk a második felvonásban" - kezdte a múlt heti meccs utáni értékelését Ilics az MTI-nek.

A Veszprém szakembere közölte, a második játékrészben csapata megmutatta karakterét, igazi arcát, ezért nagy gratuláció jár a játékosainak.

"Az Aalborg nagyon jó csapat, nem véletlenül végzett csoportja második helyén a BL-ben, de a második félidőben húsz gólt lőttünk, ez a mi játékunk" - vélekedett a mester.

Hangsúlyozta, azt kell magukkal vinniük a dániai visszavágóra, amit a második felvonásban nyújtottak, és bár nyilván lesz egy minimális nyomás a csapaton a négyes döntőbe jutás miatt, de ha úgy játszanak a visszavágón, mint egy hete a szünet után, akkor nem nagyon kell aggódniuk emiatt.

Az odavágón egyébiránt  a veszprémiek keretéből Mahé, a dánoktól Wiesmach, Munk és Benjamin Jakobsen hiányzott. 

A csütörtöki ütközet óta a Telekom nem lépett pályára, pihent a visszavágóra, míg az Aalborgnak jelenése volt a dán bajnokságban, ahol meglepetésre csak 32-32-re végzett a Ribe-Esbjerg ellen hazai pályán, amely csapatot három hete, idegenben, 12 góllal vert meg. Igaz, gyorsan tegyük hozzá, hogy ennek a meccsnek nem volt tétje, az Aalborg magabiztosan húzta be felsőházbeli csoportját már korábban.

Mire érdemes fogadni?

Az Aalborg, múlt heti, második félidei összeesése, valamint a hétvégi meglepő iksze ellenére sem érezheti nyeregben magát a Veszprém. Sőt, lényegében csak akkor van esélye a továbbjutásra, ha azt a játékot nyújtja, amit hazai pályán a záró játékrészben letett az asztalra. Főleg úgy, hogy az aalborgi három fellépése közül csak egyet tudott megnyerni, kétszer kikapott, legutóbb két éve két góllal szintén a negyeddöntő visszavágó alkalmával. Ám akkor az a zakó továbbjutást ért, most viszont azzal az eredménnyel elbúcsúzna a sorozattól a Telekom...

Az odavágó alapján, kis túlzással a felek úgy várják a második felvonást, mintha meccsnullról indulnának, s ez az egyetlen ütközet döntene a továbbjutó kilétéről. Avagy hihetetlen csata várható, ahol a világklasszisoknak extrát kell nyújtaniuk. Ilyen pedig több is van mindkét oldalon, a Veszprémnél például két világ, olimpiai és Európa-bajnok is található, Fabregas és Remili személyében. Ha ők jól játszanak, s hozzák azt, amit egy hete, akkor van esélye a magyar csapatnak a továbbjutásra. Már pedig ez benne van a pakliban, így mindkét játékos góljaira kínált fogadási határon behúzzuk az overt, ami azt jelenti, hogy Fabregastól legalább négy, míg Remilitől minimum hat gólt várunk, amiket egy hete is összehoztak.

Mindezen túl pedig egy fogadáskészítős tippet is összeraktunk, ami nem más, minthogy a Veszprémre +2,5-ös hendikeppel fogadunk (amibe ugye még a kétgólos "H" is belefér), valamint arra, hogy legalább 61 találat születik a találkozón. Előbbit a szoros meccsre alapozzuk, utóbbit pedig arra, hogy hiába lesz hatalmas a tét, az odavágón is láthattuk, hogy rettentően szeretnek futni a felek, ami ugye a gyors játék, vagyis sok gól alappillére, s ez most is várható tőlük.

{"headTitle":"Aalborg - Veszprém","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-01 18:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ludovic Fabregas hány gólt szerez? - Több, mint 3,5","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Nedim Remili hány gólt szerez? - Több, mint 5,5","odds":"2.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Fogadáskészítő: Veszprém +2,5 + Több, mint 60,5 gól","odds":"2.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}