Bajnokok Ligája

Ezek a lapos tippjeink a Dortmund-PSG-re

  • varin

Sok függ a Dortmund bátorságától, de ezek a tippek logikusnak tűnnek estére.

Az angol csapatok leszereplése után megnyílt az út a szigetországi sípmesterek előtt, nem is véletlen, hogy a szerdai meccset egy ilyen bíró kapta. De vajon kemény meccset hoz a Dortmund-PSG első felvonása?

4446287

A budapesti EL-finálé, vagyis a Sevilla-Roma mérkőzés bírója, Anthony Taylor kapta a megtiszteltetést, hogy levezesse ezt a találkozót. Taylor legutóbb a PSG-Barcelona mérkőzésen dirigált, itt a párizsi odavágón 6 sárgát osztott ki, kettőt a franciáknak. A 45 éves manchesteri spori igencsak foglalkoztatott bírónak számít, bár azzal, hogy most elődöntőt vezet, jó eséllyel nem kapja meg a finálét.

Érdekesség, hogy eddig 7 meccset vezetett a PSG-nek Taylor, és a Barca ellen volt az első veresége a franciáknak vele. Jó ómen lehet viszont, hogy 2020-ban a Dortmund elleni nyolcaddöntőt 2-0-ra nyerte vele a francia csapat, méghozzá úgy, hogy a hajrában Emre Cant azonnali pirossal leküldte.

Ez egyébként egy igen paprikás végjáték volt, hiszen Can pirosa után balhéztak is a felek, Di María, Neymar és Marquinhos is besárgultak, a vége pedig egy masszív kis 5+4-es laparány lett.

Ami a negyeddöntőket illeti, a PSG 6 sárgával, a BvB pedig mindössze 3 figyelmeztetéssel hozta le a párharcait.

Ez nagyjából aránylik is a szezonátlaghoz, hiszen a franciák 27, a németek 16 lapot szereztek eddig a BL-szezonban, ahogyan a faultok terén is vezetnek Mbappéék.

Hazai pályán kezdeményeznie illene a Dortmundnak, ezt a párharcot otthon kell megnyernie inkább. Ha beigazolódik a sejtésünk, az sok PSG-lappal járhat, így tippjeinket is erre a gondolatmenetre fűzzük fel. Nem biztos, hogy kemény meccs lesz, de Taylor azért képes fegyelmezni kártyákkal is, az eltiltástól pedig senki sem kell már tartson sárga lap esetén.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-04-30 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"PSG 2.5 lap felett","odds":"2.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Első büntetőlap: PSG","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"PSG +0 lap","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446287] 2024-05-01 21:00:00 Borussia Dortmund - Paris Saint Germainx;