Spanyol foci

Lehetséges, hogy Lewandowski lehozza ezt a közel 10-es szorzót?

Első barcelonai tripláját szerezte Lewandowski, aki így váratlanul helyzetbe hozta magát a gólkirályi címet illetően.

 

Embed from Getty Images

Fordulatokban gazdag találkozón győzte le hétfőn este a Barcelona a Valencia csapatát, a katalánok a félidőben még 2-1-es hátrányban voltak, ám egy kiállításnak is köszönhetően végül 4-2-es győzelemmel zártak. A meccs hőse a lengyel Robert Lewandowski volt, aki a második félidőben mesterhármast szerzett, kulcsszerepet játszva a sikerben.

Lewandowskinak ez volt az első mesterhármasa a Barcelona mezében, március 17. óta pedig az első bajnoki góljainak örülhetett.

A 35 éves támadó ezzel 16-ra emelte a La Ligában idén szerzett góljai számát, ami azt is jelenti, hogy bár a szezon nagy részében 'köze nem volt' a dologhoz, a hajrához érve Lewandowski beszállt a gólkirályi címért zajló versenybe.

Lewandowski ezzel a hétfői mesterhármasával fellépett a góllövőlista 3. helyére és csupán három gólra van az éllovas Dovbyktól.

21053#00

 

Brutál jó szorzón fogadható Lewandowski duplázása

A tavalyi volt az első idénye a Barcában a lengyelnek és bár a termést tekintve elmaradt a bayernes időszakához képest, rögtön első évében spanyol bajnoki címet és spanyol gólkirályi címet is szerzett. Utóbbi titulushoz 23 gól kellett, egy hasonló számmal pedig alighanem idén meg lehet nyerni a  Pichichi-trófeát, a kérdés az, hogy ki lesz a befutó.

A Gironától sokan várták, hogy kipukkad a tavaszra, de a katalán kiscsapat nem tágít és szinte biztosan BL-ben szerepelhet jövőre. A siker egyik okozója a 26 éves Artem Dovbyk, aki 19 góllal vezeti a mesterlövészek listáját, az utóbbi négy fordulóban ráadásul 5 gólt is szerzett, vagyis mondhatni bombaformában játszik. Ha ilyen ütemben folytatja a termelést, akkor nem vitás, hogy ő lesz majd a gólkirály is.


>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<


A második helyen Jude Bellingham áll, aki az első két madridi hónapjában 'lőtt ki az égbe', de azóta szerényebben termel, igaz a 17 gól középpályás létére így is szenzációs. Bellingham kapcsán viszont ki kell emelni, hogy a Real Madrid a BL-győzelemre hajt és mivel a bajnokság már megvan, ezért számíthatunk rá, hogy az angol pihenni fog a bajnokikon - vagy legalábbis kevesebb fog játszani.

Jelölt még a norvég Alexander Sorloth is, aki az utolsó 4 körben szerzett 4 góljával lépett fel Bellingham mellé. A Villarreal csatára élete legjobb szezonját futja, emiatt viszont már meg is jelent a neve a zuhanyhíradókban is. Nem lenne meglepő, ha a jövőjével kapcsolatos kérdések elvinnék a fókuszt az utolsó meccseiről. 

És akkor meg is érkeztünk Lewandowskihoz, akire olyan magas szorzót kapunk, hogy akár egy kis aprót - tényleg aprót - fel is tehetünk rá. A Barcelonának nincs már miért harcolnia a szezonban - nyilván az ezüstérem lehet ilyen cél - , így akár rámehetnek Lewa gólkirályi címére is. Ehhez 5-6 gól biztosan kelleni fog a lengyelnek - ha nem több - de ha összejön még egy olyan meccs, mint most a Valencia ellen, akkor más lesz az erőrangsor.

A Barcára ugyan még várnak kemény ellenfelek (Girona, Sociedad, Sevilla), de Lewandowski magára veheti most a vezér szerepet, nyilván ellőheti majd a büntetőket, szóval nem annyira véljük ördögtől való gondolatnak, hogy idén is lengyel legyen végül a spanyol gólkirály.

{"headTitle":"Spanyol bajnokság - Ki lesz a gólkirály? ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Artem Dovbyk","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Jude Bellingham ","odds":"7.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Robert Lewandowski","odds":"9.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Alexander Sorloth ","odds":"9.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}