Európa Liga

Állást foglalunk a Marseille-Atalanta odavágóján!

  • varin

Két topligás "középcsapat", de mi azért tudunk győztest kikiáltani a francia-olasz csörtén.

A Roma-Leverkusen párharccal ellentétben a Marseille-Atalanta találkozón az olasz csapat a favorit. Így bár az oddsok alapján nem a bergamóiakon múlik majd az itáliai házi finálé, azért ehhez persze a franciáknak is lesz néhány szava. Lássuk, mi várható a Vélodrome-ban!

4446409

Egyértelműen a Bajnokok Ligája-indulás a cél mindkét félnél, ám erre a franciáknak kizárólag az Európa Liga megnyerése esetén lenne lehetősége. A nagy múltú együttes idén már Jean-Louis Gasset személyében negyedik edzőjét fogyasztja, de a tavaszi gyengélkedés miatt a Ligue 1-ben sem sikerült betörni a top 4-be. Az Olympique így már matematikailag sem végezhet az első négy hely valamelyikén, de akár még az a cudar helyzet is előállhat, hogy jövőre semmilyen sorozatban nem indulnak Vitinháék.

Az Európa Liga viszont eddig jól megy a Marseille-nek, hiszen a Brighton-Ajax-AEK hármas sem volt könnyű, míg az egyenes kieséses szakaszban a Sahtar Donyeck, a Villarreal és a Benfica esett áldozatul. A Marseille egyetlen reménye tehát az Európa Liga megnyerése, ennek rendelhet mindent alá a csapat.

Az Atalantánál kicsit jobb a helyzet, hiszen az 5 olasz BL-induló miatt megnyíltak a lehetőségek Gasperini együttese előtt. Ha megnyeri elmaradt meccsét az Atalanta, akkor egy pont fórral vezet a Roma és öttel a Lazio előtt, ráadásul hétvégén a már kiesett Salernitana vendége lesz a kék-fekete csapat.

Marseille#fra-marseille#

Lookmanék sorozata egy fokkal simább volt a legjobb 4 közé, hiszen veretlenül lettek csoportelsők, és bár a Sporting még hosszabbításra kényszerítette őket, a Liverpool elleni 3-0 az Anfield Roadon a szezon egyik meglepetését szolgáltatta.

A Marseille otthon, az Atalanta idegenben veretlen még az idei nemzetközi kupaszezonban.

Hiányzók terén Gasperini áll valamivel jobban, de Hien és Holm kiválása azért itt sem esik jól. Ám a túloldalon veretesebb a névsor, Meite, Mbemba és Merlin sérültek, Gigot pedig eltiltott.

Nincs kirobbanó idénye egyik csapatnak sem, de nekünk jobbnak tűnik most az Atalanta. Gasperini szakértelme, Lookman és Scamacca formája pedig garancia lehet 1-2 gólra az olaszoktól, ez pedig előnyhöz juttathatja az Atalantát.

A vendégek ázsiai hendikepes nyeretése mellett még 5 kaput eltaláló lövésre is fogadunk az olaszoktól, ez duplázó felett fizetne a   -n.

{"headTitle":"Marseille-Atalanta","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-02 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atalanta 4.5 kaput eltaláló lövés felett","odds":"2.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Atalanta +0","odds":"2.01","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446409] 2024-05-02 21:00:00 Marseille - Atalantax;