Darts

Újra betlizik Van Gerwen és Smith? - tippek Aberdeenre

 • Cesc18

Jön a Premier League idei 14-ik estéje, a mezőny pedig ezúttal Skóciában, Aberdeen városában lép színpadra.

Három fordulóval az alapszakasz vége előtt járunk és bár Luke Littler meglépett a többiektől, mögötte viszont ádáz küzdelem zajlik a rájátszásért. Jelenleg a fiatal angol mellett Luke Humphries, Nathan Aspinall és Michael van Gerwen tanyázik a vonal felett, ám Michael Smith mindent megtesz azért, hogy valakit a végére elkapjon. 

Egyedüli üldöző maradt "Bully Boy", ugyanis Rob Cross-nak 10, míg Gerwyn Price-nak 12 pont lemaradása van, amit ugyan matematikailag még le lehet dolgozni, de azért ehhez már csoda kellene...

Wright meglepetésre készül Smith ellen - fotó: archív

A második skóciai forduló első főszereplője éppen Smith ellen, ellenfele pedig a hazai kedvenc Peter Wright. Papíron ez egy olyan meccset, amit a világbajnok angolnak kutya kötelezettsége lenne hozni, de ez a Premier League, ahol azért nem egyszerű a papírformát igazolni, még a formán kívüli skót ellen is. Akár Wright is kifoghat egy jobb napot és megkavarhatja a dolgokat a rájátszásért küzdők között. Bízni azonban ebben a forgatókönyvben elég nehéz, hiszen "Snakebite" megint megtorpant és az elmúlt 10 meccséből kilencet elveszített, de azért motiváltan várja a fordulót.

Már nagyon várom, remélem sikerül megnyernem az estét a rajongóimnak. Nem akarom cserbenhagyni a tömeget, hiszem, hogy meg tudom csinálni. A nyomás a rájátszásért küzdőkön lesz és nem rajtam, úgyhogy felmegyek és élvezem - mondta Wright.

Smith mondjuk nem idegeskedi túl ezt a rájátszás kérdést, hiszen múlt héten Aspinallal karöltve kiruccantak Las Vegasba élvezni egy kicsit az életet...

Érdekes időzítés ez így a Premier League közben egy 'vegasozásra', de ki tudja, lehet ilyen feltöltődés segít majd számukra a hajrában. 

Aspinall a harmadik helyen azért lényegesen jobb helyzetben van, viszont Aberdeenben nehéz rajt vár rá, hiszen az éllovas Luke Littler lesz az első ellenfele, akitől múlt héten Liverpoolban öt meccsnyilról kapott ki. Ez azért is volt fájó vereség az idősebb angolnak, mert akár most ő is állhatna a tabella élén. 

Littler végül megnyerte a fordulót, majd Grazból is elvitte a trófeát, szóval "The Nuke" nem lassít és természetesen Aberdeenben sem adná lejjebb. 

A tábla alsó felén Michael van Gerwen és Rob Cross nyitja a küzdelmeket, amely leginkább a hollandnak fontos találkozó, hiszen egy esetleges vereséggel akár a vonal alá is kerülhet, már amennyiben Smith megnyeri az estét.

Márpedig egy hete az angol megviccelte Van Gerwent, aki Wrighton még átrágta magát, de utána az elődöntőben már csak 90-es átlagot dobott és ez bőven kevésnek bizonyult Cross ellen. 

MVG-nek a hétvégén a sógoréknál sem sült annyira a keze, a negyeddöntőben kifejezetten gyenge meccset dobott Ross Smith ellen, így nem a legjobb szájízzel hagyhatta el Ausztriát. 

Crosst az mindenféleképpen motiválhatja, hogy legalább egy estén nyerjen, a nyomás pedig Van Gerwen vállait nyomja, aki azért ebben az alapszakaszban meglehetősen sebezhető és hullámzó formát mutat. Nem vennénk mérget arra, hogy nem törik bele ismét a bicskája a hollandnak az angolba...

Az utolsó negyeddöntőben Gerwyn Price és Luke Humphries csap össze, amely talán a legkevésbé izgalmas párosítás. Ugyan utóbbi még nem dőlhet hátra, azonban a hat pont előny az kitarthat a maradék három fordulóban. De azért nem szerencsés nagyon leereszteni, hiszen kell a jó forma és az önbizalom a play-offra, amelyre május 23-án kerül majd sor, tehát nincs olyan messze. Márpedig Humphries-nak nem úgy jönnek a győzelmek az elmúlt hetekben, öt forduló óta nem jutott döntőbe. 

Meglátjuk, hogy Gezzy mennyire lesz motivált, nyilván Crosshoz vagy Wrighthoz hasonlóan ő sem szeretné tornagyőzelem nélkül befejezni ezt a PL-t. 

{"headTitle":"Premier League, 14. forduló","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-02 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wright +1.5","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Littler 180-ak 3.5 felett","odds":"2.01","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Cross nyer","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Price - Humphries: legek száma 9.5 felett","odds":"1.97","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

⭐️🍀 Játssz a Tippmixprón Te is! 🍀⭐️

 • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
   
 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
   
 • Magyar bankkártyás gyors be- és kifizetések 🪪
   
 • Tippmixpro mobilapplikáció 📲
   
 • Élő stream közvetítések 📺
   
 • Minden nap extra magas szorzó >> Oddsrakéta 🚀
   
 • Lépj be a Tippmixpro oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. 👇
   

>>>Tippmixpro Regisztráció <<<