Női kézi BL

Ismét jön a Fradi-csoda?

Egygólos hátrányból várja dániai visszavágóját a Ferencváros női kézilabda-csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Vasárnap lép pályára másik női kirakatcsapatunk a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. A Ferencváros ekkor meccsel ugyanis Dániában az Esbjerg vendégeként, ahova egygólos hátrányban utazott, mivel a hazai meccsét 26-25 arányban elveszítette. Ezek tükrében a bukmékerek szerint a visszavágónak a dánok a toronymagas favoritjai, mindössze bő 1.20-szoros szorzón lehet rakni sikerüket a fogadóirodákban...

Csapathírek

A védelmek domináltak az odavágó elején, de mivel az esbjergiek befejezései valamivel pontosabbak voltak, a 14. percben 7-4-re elhúztak. Heine mester időkérése után zárkózott a Fradi (6-7), sőt a vezetést is át tudta venni (9-8), ugyanakkor a játékrész vége a dánoknak sikerült jobban, akik végül kétgólos előnnyel (11-13) vonulhattak pihenőre.

A második játékrész elején sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, s továbbra is kitartott a dánok előnye, amely átlagosan három találat volt. A feszült, rohanó játékból viszont az FTC higgadt le hamarabb, így az utolsó tíz percre döntetlen állással fordulhattak a felek (21-21). Ám a hajrában ismét ellépett az Esbjerg, a Ferencváros pedig, bár támadhatott az utolsó percben az egyenlítésért, ezúttal nem tudott egalizálni, így egygólos hátrányból utazhat Dániába (25-26).


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


"Közel tökéletes mérkőzés volt, egészen különleges küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot. Noha az Esbjerg többször is el tudott távolodni, a lányok mindvégig hittek, így a végén szoros tudott maradni az eredmény" - értékelt az MTI-nek a hazaiak mestere. Heine kiemelte Böde-Bíró teljesítményét, aki meglátása szerint a világklasszisokat felvonultató rivális ellen is számos fontos pillanatban tudott hárítani.

"Büszke vagyok és elégedett a csapat teljesítményével, még ha talán egy-két góllal érhettünk volna el ennél is jobb eredményt, hogy még jobb esélyekkel várhassuk a visszavágót" - vélekedett.

Heine szerint a két csapat közel van egymáshoz játéktudásban: ahogy az Esbjerg, úgy a Ferencváros is magas szintet képvisel.

"Lenyűgöző az egységünk, és az, ahogyan egymásért tudnak küzdeni a játékosaim. Mindent megteszünk egy hét múlva, hogy meglepetést okozzunk" - szögezte le.

Az odavágón a Fradinál már pályán volt Tomori, így már csak a két hosszú távú sérült (Cirjenics-Kovacsics és Szöllősi-Zácsik) maradt ki a csapatból, míg a dánoknál Gade, Heindahl és Tranborg hiányzott.

A múlt heti találkozó óta mindkét csapat egyszer lépett pályára, az Esbjerg szerdán 33-26-ra verte hazai pályán a Sonderjyske együttesét, míg a Ferencváros 39-27-tel küldte haza a Budaörs csapatát.

Mire érdemes fogadni?

Nem vitás, az Esbjerg várja jobb helyzetből a visszavágót, ugye egygólos előnyben van, hazai pályán játszhat, némileg erősebb garnitúrával is bír, arról nem is beszélve, hogy az idei szezonban mind a három Fradi elleni meccsét behúzta. Ám ki merné leírni a zöld-fehéreket, akik tavaly hat góllal kaptak ki hazai pályán a Metztől, majd héttel nyertek idegenben, s jutottak tovább, míg idén kettővel kaptak ki a Bresttől az előző körben Érden, a visszavágót viszont öttel húzták be, s érték el a negyeddöntőt?

Mi biztos, hogy nem, így egy fogadáskészítős, közel triplázós tippel szállunk csatába, ami nem más minthogy +5,5-ös hendikepről nyeretjük a Fradit (ebbe még az ötgólos hazai siker is belefér), valamint legalább 55 gólt várunk a találkozótól, ami könnyedén összejöhet, ha nem lesz annyi pontatlanság, mint az első találkozón.

{"headTitle":"Esbjerg - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-05 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: Ferencváros +5,5 + Több, mint 54,5 gól","odds":"2.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}