NB I

Ismét megtréfálja a Debrecen a Fradit?

  • varin

Tavaly hasonló körülmények között a Loki elvitte a 3 pontot Budapestről.

Közel egy évvel ezelőtt, 2023. május 20-án, a 32. fordulóban került sor a Ferencváros-Debrecen rangadóra, amelyet a Loki 3-1-re megnyert. Emlékezhetünk, ez volt az a találkozó, ahol Dzsudzsák Balázs gólöröm közben még a karját is eltörte. Noha a Loki a szünetben még hátrányban volt, Dorian Babunski duplájával és Bódi Ádám tizenegyesével fordítani tudott Szrdjan Blagojevics csapata, megalapozva ezzel a bronzérmet és az európai kupaindulást. A helyzet ezúttal is hasonló, a vendégsiker pedig most 7-szeres szorzóval csábít minket. Nézzük, van-e értelme rámenni a bravúrra!

4206705

A forduló záró mérkőzését tehát a Groupama Arénában játsszák, ahol egyértelmű favorit a Ferencváros, de azért élünk a gyanúval, hogy mégsem annyira, mint azt a bukik mondják. Ugyan a Loki nem produkál fantasztikus tavaszt, az Újpest ellen egy hihetetlenül fontos sikert arattak Blagojevics tanítványai, ami nem csak a végelszámolásnál érhet akár kupaindulást.

A Loki egy rendkívül küzdős meccsen, egy hajrábeli góllal győzte le a lilákat, amely a szurkolók számára mindig különösen lényeges. A helyzet azonban továbbra sem könnyű, hiszen a Puskás Akadémia hozta a kötelezőjét a Kisvárda ellen, így a Loki egy bravúrral is csak a lépést tudná tartani.

[4206705] 2024-05-05 18:30:00 Ferencváros - DVSCx;10

A fővárosi csapat ellen viszont jó teljesítménnyel rukkolt elő a hajdúsági együttes, különösen úgy, hogy a keret gyakorlatilag egyetlen csatára, Bárány Donát térdsérüléssel bajlódott, így nem lépett pályára. Ugyanakkor például a rekordigazolás, Szuhodovszki Soma a szezon legjobb teljesítményét nyújtotta új csapatában, de Hamzat Ojediran is bizonyította, miért tartják sokan már most az NB I egyik legjobb légiósának.

Ami a hazaiakat illeti, a legnagyobb kérdés talán az, milyen kezdővel lép pályára Dejan Sztankovics. Igazság szerint ez csak egy átlagos meccs lesz a Fradinak, ráadásul a kupadöntő is másfél hét múlva lesz, így nagy kérdés, hogy mennyire tartalékol majd a szerb mester. Az MTK ellen Maiga, Szevikjan, Lisztes, Katona, Aaneba és Kodro is kezdett, elképzelhető, hogy most ismét amolyan "vegyes felvágottat" küld ki a tréner. Az idény ebben a szakaszában, egy bajnoki címmel a zsebben már nem biztos, hogy az alap kezdő játékosok a legmotiváltabbak.

DVSC#hungary-debrecen#10

Minket elsőre megfogott, milyen kevés esélyt adnak a Loki góljára, noha ezzel azért nem akadt gond mostanság, az utolsó hét bajnokin 15-ször is betaláltak Bárányék. Így két tippünk a Loki gólján múlhat, míg közel 20-as oddsért bevállalunk egy teljesen őrült ötletet.

Az Újpest ellen gólt szerző Ojediran találata remekül fizet és ugyan erre nagyon kevés az esély, ki tudja, nem lesz-e megint hős a nigériai fiatal.

{"headTitle":"Ferencváros-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-05 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Debrecen 0.5 gól felett","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Hamzat Ojediran gólt szerez","odds":"16.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4206705] 2024-05-05 18:30:00 Ferencváros - DVSCx;