Európa Liga

Kizárt, hogy bukjon ez a tipp az Atalanta-Marseille meccsen

  • varin

Marseille-ben nem a góloké volt a főszerepe, és szerintünk Bergamóban is szoros csata vár ránk.

Meccsnullról, vagyis az olaszok számára kedvezőbb állásról folytatódik az Atalanta-Marseille párharc, amelynek első felvonása 1-1 gólt hozott. A Vélodrome-ban egy gyors gólváltást követően már csak kihagyott helyzetekre futotta, habár a franciáknál összességében több lehetőséget láthattunk. Így viszont nem szakadt meg a széria, maradt idegenben veretlen az Atalanta, otthon pedig a Marseille - ez a széria pedig már nem is szakad meg. De mit tartogathat a visszavágó?

Atalanta#ita-atalanta#10

Hétvégén Aubameyangék nem léptek pályára, így egy papíron kipihentebb Marseille-t láthatunk majd, mivel az olaszok viszont hétfő este még Salernóban kellett fordítsanak hátrányból. Bár Gasperini igyekezett valamelyest rotálni kezdőjét, azért így is be kellett állnia Koopmeinersnek, Djimsitinek és De Ketelaerénak is, de Scamacca is közel végigjátszotta a meccset. Győzelmével fel is lépett az 5. helyre a kék-fekete gárda, ha pedig hétvégén legyőzi otthon a Romát, fél lábbal a BL-indulás kapujában érezheti magát.

De előbb még EL, ahol mint írtuk, mintha mi sem történt volna Marseille-ben. A relatíve óvatos futballt nem gondoljuk, hogy más fajta habitus váltja majd fel, bár kezdeményezőbb Atalantát várunk.

Az első mérkőzéshez képest több változás is várható, Kolasinacot sérülés miatt Roon válthatja a védelemben, de Lookman is a kezdőbe várható. A vendégeknél Harit helyett Ounahi és Sarr helyett Moumbagna léphet pályára az első perctől.

[4446410] 2024-05-09 21:00:00 Atalanta - Marseillex

Szerdán a Fiorentina már bejutott a Konferencia Liga döntőjébe, az pedig szépen festene, ha az olaszoknak az EL-ben is lenne kiért szurkolniuk. Bergamóban át is érzik ennek súlyát, hiszen Gasperini nemes egyszerűséggel csak karrierje legfontosabb meccsének nevezte ezt - remélve, hogy hamarosan felül kell írnia ezt a gondolatát.

Az Atalanta 7 nap leforgása alatt bejuthat az EL-döntőbe, szinte eldöntheti a BL-indulást és megnyerheti az Olasz Kupát. Vagy elbukhatja az összeset.

"Nagyon örülünk nekik, hogy Olaszország mögöttünk áll, igyekszünk megszolgálni a bizalmat. Tudjuk, hogy milyen fontos meccsek állnak előttünk, de most kizárólag a Marseille elleni 90 percre fókuszálunk, amely nem lesz könnyű. Mindenki készen áll egy akár 90, akár 120 perces csatára" - nyilatkozta a rutinos mester.

És bizony mi is 120 perces csörtét sejtünk itt. Óvatos feleket várunk, nincs hatalmas különbség a csapatok között, de azért a minőség inkább az olaszoknál van. Alábbi tippünk igen egyszerűen fest: döntetlennél nyerünk, hazai sikernél tét vissza, vendéggyőzelemnél vesztünk. De mi ez utóbbira vajmi kevés esélyt látunk.

{"headTitle":"Atalanta-Marseille","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-08 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hazai győzelemnél a tét visszajár: Döntetlen","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446410] 2024-05-09 21:00:00 Atalanta - Marseillex;