Skót foci

Bajnoki döntő jön Skóciában? - ez a tippünk rá

  • varin

Ha a Celtic nyer, gyakorlatilag bajnok, de döntetlen esetén is kedvező helyzetbe kerül.

Borzalmas heteket produkált a Rangers márciustól kezdve, hiszen öt bajnoki alatt csak 5 pontot szerzett a skót élvonalban. Mivel az ősi rivális Celtic ugyanezt az etapot 10 egységgel hozta le, a Kelták kezében van a bajnoki cím, amelyet egy szombati győzelemmel gyakorlatilag meg is szereznének. De lássuk, mi várható az év negyedik Old Firmjén.

Rangers#sco-rangers#5

3 fordulóval a vége előtt a Celtic előnye 3 pont a tabellán, vagyis könnyedén kiszámolható, hogy egy győzelemmel remek helyzetbe kerülhetne a címvédő. A zöld-fehérek gólkülönbsége egy egygólos sikerrel is 7-tel jobb lenne, így gyakorlatilag a bajnoki címet szinte oda is lehetne adni Brendan Rodgersék kezébe, történetük során 54. alkalommal, amellyel már egy aranyéremre megközelítenék a riválist.

Persze a Rangersnél még bíznak az előzésben, ám ehhez nem csak győzni kellene a Celtic Parkban, de lehetőség szerint több góllal.

Idén a lehetséges 9-ből a Rangers csak 1 pontot szerzett meg a Celtic ellen, míg a 'Gers bajnokit 2020 óta nem tudott megnyerni idegenben a gyűlölt rivális ellen.

Rodgers, aki korábban közel 3 évig vezette a Celticet, a nyáron tért vissza a kispadra a hosszú leicesteri időszak után, így különösen sokat jelentene számára, ha sikerülne ismét a csúcsra juttatnia csapatát.

"Nem volt egyszerű évünk, sok volt a sérültünk és ez komoly problémát okozott. Ugyanakkor büszke vagyok a srácokra, mert nagyon jól reagáltak minden helyzetre, még akkor is, amikor a Rangers előttünk volt. Nagy lehetőség előtt állunk, mert soha ilyen jó nem volt még a tabellára nézni, mint most" - nyilatkozta az északír szakember.

Fotó: Deposit

A túloldalon is edzőváltás történt, igaz, itt szezon közben. Michael Beale menesztése után Philippe Clement ült a kispadra és bizony nem csak 39 meccséből 29-et megnyert a Rangers, de 2011 után elhódította a Ligakupát is, így trófea nélkül biztosan nem marad az Ibrox népe.

A két csapatnak egyébként nem ez lesz az utolsó randevúja idén, hiszen május 25-én még vár rájuk egy kupadöntő a Hampden Parkban, ami akár még a triplázásra is opció lehetne a Rangersnek.

Ehhez azonban kétséget kizáróan nyernie kell a vendégeknek, ami magával hordozhat egy jó kis meccset.

Ha Old Firm, akkor garantált a kemény foci?

Hát nem! Olyannyira, hogy az idei három bajnokijuk csak közül kettő olyan is volt, amely igen kevés lapot hozott, igaz, a Celtic pályaválasztásával viszont benéztünk egy jó kis 7+5 lapos meccsre, ahol a végén még a szokásos matekozás is előkerült.

A sípmester a talán legjobb skót bíró, Wille Collum lesz, aki sokadik derbijére készül. A 45 éves rigó 2010(!) óta vezet Old Firmöket, a korábbi 10 meccsen összesen 57 lapot osztott ki, több piros kártyával fűszerezve.

Legjobb tippek a Celtic-Rangersre

Nem gondoljuk, hogy fejvesztve kell rohannunk a lapos fogadásokért, különösen nem 6,5-es határon. Bár az overnek talán jót ígér, hogy a Rangersnek kell a győzelem, a hazaiak pedig tulajdonképpen nem gyászolnák meg a döntetlent sem, illetve az is, hogy hazai siker esetén eléggé paprikás végjátékra számíthatunk.

Mi két hazai játékost is belapoztatunk, Alistair Johnston és Greg Taylor is idén 7-7 sárgánál járnak, a két szélsőhátvéd jó lehetőség a lapra. Előbbi ráadásul idén két derbin is besárgult.

Harmadik ötletünk pedig egyszerű, kétesélyben fogadunk a hazaiakra, tippünk pedig egál lapok esetén is nyerne - ez a két csapat utolsó 6 meccsén mindig nyert volna.

{"headTitle":"Celtic-Rangers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-11 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Alistair Johnston lapot kap","odds":"2.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Greg Taylor lapot kap","odds":"2.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Celtic +1 lap (európai hendikep)","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4465549] 2024-05-11 13:30:00 Celtic - Rangersx;