🇪🇸 Nemzetközi kupák

Érdekelnek az EL- és a KL-döntő szorzói? Mutatjuk!

Csütörtök este fény derült a kisebb UEFA-sorozatok finalistáira is, lássuk, kit várnak a pódium tetejére a bukik.

Európa Liga

 

Az életben három dolog biztos: a halál, az adó és, hogy a Leverkusen nem kap ki.

Hihetetlen, de a Roma elleni 2-2-es eredménnyel a csapat már 49 (!) meccse veretlen, ez új rekord Európában (az UEFA sorozatok bevezetése óta), a Benfica (48) 60-as években elért csúcsát adta át a múltnak. Az elődöntő visszavágóján mondjuk megint rezgett a léc rendesen, hiszen két bugyuta büntetőt is ajándékoztak az olaszoknak, a találkozó pedig a 81. percig hosszabbításra állt.

Úgy tűnt, hogy a Kusen el van átkozva, hiszen csak az első félidőben 17-szer próbálkozott (végül 32-ig jutott) kapura lövéssel, de Svilar portás bravúrjainak is köszönhetően semmi nem akart összejönni. A szezon egyik legkomikusabb öngólja aztán meghozta a szépítést, majd érkezett a már szokásosnak mondható 97. perces egyenlítés, amelyet a Bayern Münchenből kölcsönben lévő Stanisic hozott össze. Ez volt a 17. (!) alkalom az idényben, hogy a 90. percben, vagy utána szerzett gólt a gyógyszergyári gárda...

A másik elődöntő, az Atalanta-Marseille 1-1-ről folytatódott, de az olaszok esélyt sem hagytak ellenfelüknek. A kaput mindössze egyszer eltaláló, életlenül focizó franciák végül 3-0-ra maradtak alul, a bergamói együttes pedig történelmének első nagy döntőjére készülhet.

Vélhetően senkit nem lep meg, hogy a trófea bezsebelésének a Leverkusen a komoly favoritja (1.37), az Atalanta sikere pedig 2.64-szeres megtérülést hozna.

 

A Liverpool kiesése óta - ne felejtsük, az Atalanta underdogként 3-1-es összesítéssel búcsúztatta Szoboszlaiékat - már a Kusen a legesélyesebb a végső sikerre, a háromesélyes oddsok viszont mutatják, talán annyira mégsem lefutott a dublini finálé. Jobb napjain ez az Atalanta bőven okozhat fejtőrést Xabi Alonsóéknak, akik továbbra is küzdenek a tökéletes, három trófeát eredményező, teljes veretlen szezonért.

{"headTitle":"Atalanta-Bayer Leverkusen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-22 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atalanta","odds":"4.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Leverkusen","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}


Konferencia Liga

 

Az EL-döntő után egy héttel rendezik a "Konfetti", azaz Konferencia Liga fináléját, amelynek a 2022-ben átadott athéni Agia Sophia aréna ad otthont. A sors iróniája, hogy az AEK stadionjában az ősi rivális Olimpiakosz emelheti magasba a trófeát, amennyiben legyűri a Fiorentinát. A görögök az elődöntőben nem kis meglepetésre 6-2-es összesítéssel verték ki a Premier League-ben negyedik helyen vitézkedő Aston Villát, ennek ellenére enyhe underdognak lettek kihozva a részben hazai döntőben. 

Érdekesség, hogy az Olimpiakosz még soha nem nyert UEFA-serleget, de a firenzeiek neve mellett is csak egy árva KEK-győzelem díszeleg, még 1961-ből!

Immár azonban mindkét együttesnek karnyújtásnyira került a hőn áhított serleg - a végső győzelem szorzói alapján a Fiorentina (1.61) pályázik erre nagyobb eséllyel, de a 2.05-ös Olimpiakosz-szorzó jól mutatja, hogy itt nem annyira lefutott a párharc, mint az EL-döntőben.

{"headTitle":"Olympiakosz-Fiorentina","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-29 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Olimpiakosz","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Fiorentina","odds":"2.38","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
tippmixpro