Olasz foci

Ezek a tippjeink a Serie B utolsó fordulójára

  • varin

Ahogy az lenni szokott, jöhet a matematika és a különböző forgatókönyvek kivesézése.

Pénteken este zárul a Serie B alapszakasza, ám még több kérdés is megválaszolásra vár. Lássuk, melyek lesznek a legérdekesebb meccsek, kiknek fontos a győzelem és mik lehetnek a 38. forduló legjobb tippjei.

Como vagy Venezia?

Balogh Botond személyében jövőre lesz Serie A-játékos, hiszen a Parma feljutott már korábban. Noha a hátvéd nem sokat játszott a sárga-kékeknél idén, legutóbb pedig 14 perc után kiállították őt, azért a bajnoki címnek ő is örülhet.

Két szereplő maradt így a küzdelemben, a Como és a Venezia. Előbbi csapatnak mindenképpen győzelem kell a tét nélkül játszó Cosenza ellen hazai pályán, különben a velencei gárda előzhet egy győzelemmel.

A Venezia viszont éppen ahhoz a Speziához látogat, ahol a bennmaradásért küzdenek, a korábbi Serie A-s csapatnak nagyon kell a győzelem.

Hathárom-ötlet: Véleményünk szerint ezen a meccsen jól lehet majd keresni élőben. Ha esetleg a Como hamar eldönti a maga javára a feljutás kérdését, a Venezia már tét nélkül futballozhat. Élőben mindenképpen figyeljük a Spezia győzelmét, kétgólos comói vezetésnél pedig találhatunk benne bőven értéket, főleg akkor, ha éppen vezetnek a vendégek.

A rájátszásnál nincs sok kérdés

Meglepő, de gyakorlatilag a Como/Venezia párharc vesztese mellett a többi pozíció elkelt. A Cremonese nem játszik a playoff első körében, míg a Catanzaro, Palermo, Sampdora és Brescia négyesfogattal biztosan találkozunk az elődöntőkben.

Itt talán a legérdekesebb kérdés, hogy melyik csapat szeretne a 17 év után a második vonalba visszatérő Catanzaróval találkozni az első körben. Erre a Bresciának van a legjobb lehetősége, amelynek csak ki kell kapnia a Baritól idegenben - ez valószínűleg össze is jön.

Kiesés, osztályozó

Az már fix, hogy a Lecco és a FeralpiSalo jövőre a Serie C-ben próbálkozhat, viszont a harmadik kieső és a playout két helyére még négy csapat is ácsingózik - mármint ezek elkerülésére. Ami biztos, hogy az említett Spezia egy győzelemmel fix bennmaradó, ráadásul ő kiesőhelyen sem tud végezni, hiszen az Ascoli és a Bari ellen is jobb a mérlege. 

Amennyiben a fekete-fehérek nem nyernek, a már kiesett FeralpiSalóhoz látogató Ternana előzhetne, amire igen jó esély van. Ugyan mint írtuk, gyanítunk egy Spezia-győzelmet, de a terni csapatnak amúgy sem jó a döntetlen sem, hiszen mindkét rivális egymás ellenije jobb. Így a Ternana idegenbeli sikere erős tippnek tűnik, a már kiesett salói csapat így is jegyez 10 hazai vereséget, még egy ide vagy oda már nem számít.

A Ternana győzelme már csak azért is lenne fontos, mert extrém esetben ha a Bari és az Ascoli is kikap, nem rendeznék meg a playoutot.

Emellett még Bari-Brescia és Ascoli-Pisa meccseket rendeznek, ahol azért meglepő lenne a két vendégsiker... Mint írtuk, a Bresciának nem feltétlenül érdeke a győzelem, míg a pisai gárda számára már nincs tét. Nem is véletlen, hogy 1.60-1.70 körül van mindkét csapat szorzója.

Mindent összegezve, mi a Bari és a Ternana győzelmét vesszük ki az alsóházból, különösen utóbbi sikere eléggé egyértelmű...

{"headTitle":"Tippek az utolsó fordulóra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-10 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"FeralpiSalo-Ternana - Ternana","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Bari-Brescia - Bari","odds":"1.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}