Női kézilabda

Szoros lesz vagy végleg eldől a bajnokság? - tipp a Győr-Fradira

A magyar női kézilabda-bajnokság szuperrangadóját szombaton, Győrben vívják.

Szombaton kerül sor a női kézilabda NB I szuperrangadójára, avagy a Győr-Ferencvárosra. A találkozónak a hazaiak az esélyesei, sikerüket ugyanis átlagosan 1.30-szoros pénzért mérik a fogadóirodák.

Csapathírek

A győriek felemás szezont futnak, hiszen a Bajnokok Ligájában jól teljesítenek, mivel bejutottak a budapesti Final Fourba, viszont honi viszonylatban pocsék idényük van. A Magyar Kupa fináléját elbukták a Ferencváros ellen, s a bajnokságban vesztett pontok tekintetében négy egység a hátrányuk a fővárosiakkal szemben pár körrel a vége előtt, avagy borítékolható, hogy ezen sorozatban is csak az ezüstérem jut nekik.

A hétvégi derbire egyébként vereséggel hangoltak, hiszen 26-24-re kaptak ki egy héttel korábban a Kristiansand elleni BL-negyeddöntő visszavágón, igaz, mivel azt megelőzően hét góllal, 30-23-ra nyertek Norvégiában, így bejutottak a négyesdöntőbe, ahogy fentebb is írtuk.

Azon a találkozón Johansson mester csak Broch játékára nem számíthatott.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


A ferencvárosiak pont az ellentettjei a kisalföldieknek. Nekik idén a BL-ben nem ment annyira, a csoportból is csak az utolsó kanyarban jutottak tovább, úgy, hogy sorsuk végül nem a saját kezükben volt. Majd a Brest elleni nyolcaddöntőben rezgett a léc, de végül továbbjutottak, ugyanakkor az Esbjergtől kétszer is kikaptak, így a negyeddöntőben véget ért a kaland számukra.

Honi viszonylatban viszont tarolnak, ahogy fentebb is említettük, az MK-t már behúzták, míg a bajnokságban karnyújtásnyira vannak az aranytól, még akkor is, ha maximum öt góllal kikapnak Győrben, akkor is megmarad a lépéselőnyük.

Szombatra a dániai 24-29-cel "melegítettek", előtte viszont 12 gólos győzelmet arattak a Budaörssel szemben. Az esbjergi ütközetet a zöld-fehéreknél már csak a két hosszú távú sérült (Cirjenics-Kovacsics és Szöllősi-Zácsik) hagyta ki.

Mire érdemes fogadni?

A felek idei meccseit tehát a Ferencváros nyerte, az MK-döntőben 25-23-ra, míg a novemberi bajnokit 28-22-re. A győriek legutóbb tavaly áprilisban győztek a Fradi ellen, hazai pályán 31-20-ra.

Mivel az ETO négypontos lemaradásban van, így ha nyer is, akkor is kétpontos hátrányban lesz, s az FTC-re még egy nehezebb csörte vár, az utolsó kanyarban a Debrecen ellen, igaz, hazai pályán. Amelyen akár eltűnhet a pontkülönbség, ez esetben pedig az egymás elleni rangsorolna, ami perpillanat ugye hattal jobb a fővárosinak.

Ám mindezt nem tartjuk valószínűleg, mármint, hogy végül az egymás elleni döntene, avagy összességében tehát a Fradinak beleférhet a vereség (az ötgólos biztos) az Audi Arénában, bár borítékolható, hogy pontért, pontékért utaznak a fővárosiak a Kisalföldre. Azonban azon a véleményen vagyunk, hogy izgalmas lesz a bajnoki hajrá, vagyis nem most szombaton dől el ténylegesen az aranyérem sorsa, tehát szerintünk győri sikerrel ér véget a rangadó, méghozzá úgy véljük, hogy legalább négygólossal, így az ETO-ra fogadunk, méghozzá -3,5-es hendikeppel.

{"headTitle":"Győr - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-11 17:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győr -3,5","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}