Bundesliga

Sallaiék ejthetik ki Schäferéket az élvonalból

  • gb1

A tavalyi top 4-es bravúr után teljesen szétestek a berliniek és csak az utolsó fordulóban dől el a sorsuk.

A Bundesliga 2023/24-es szezonja is lezárul a héten, a lényegi kérdések nagy része pedig már korábban eldőlt. A Bayer Leverkusen hetekkel korábban bebiztosította történelmének első bajnoki aranyát, bár még egy nemesebb célért, mégpedig a veretlen szezonért továbbra is versenyben van Xabi Alonso csapata.

A BL-indulók száma a német klubok remeklésének köszönhetően ötre lett emelve, ha pedig az ötödik helyen álló Dortmund megnyerné a BL-t, akkor még a hatodik Frankfurt is az elitsorozatban találná magát. A top 4 már végleges, bár a sorrend még nem, hiszen a parádés idényt futó Stuttgart még megelőzheti a Bayernt az utolsó kanyarban.

Ha már a VfB, akkor ne felejtsük, hogy tavaly még osztályozót játszottak a svábok, idén viszont Sebastian Hoeness irányításával simán kiharcolták a Bajnokok Ligája-indulást. Pont ennek a fordítottját mutatja be épp az Union Berlin, amely ősszel még a Real Madriddal is meccselt a világ legjobb focisorozatában, a Bundesligában viszont teljesen megrogyott. 

A Schäfer Andrással felálló együttes legutóbb a Köln otthonában már 2-0-ra is vezetett, mégis 3-2-es vereséget szenvedett, ezáltal pedig jó eséllyel legalább osztályozót kell játszania a bennmaradásért. Ha a Köln azonban az utolsó fordulóban a már fix kieső Heidenheimet is legyűri, a berliniek pedig kikapnak Sallaiéktól, akkor akár azonnali kiesés is várhat rájuk, gólarányuk ugyanis csak hárommal jobb jelenleg. Hiába vágták ki a csapatot korábban a másodosztályból felhozó Urs Fischert, majd pár hónapos megbízatás után Nenad Bjelicát is, a helyzet továbbra is igen aggasztó.

Jól mutatja, hogy mennyit fordult a világ, hogy tavaly az Union az idény során csak nyolc bajnokit veszített el, idén pedig csak nyolcat tudott győzelemmel zárni.

A képlet viszonylag egyszerű, ha Schäferék nem kapnak ki a Freiburgtól - amelytől a mester, Christian Streich és Szalai Attila is búcsút vesz -, akkor a többi eredménytől függetlenül az osztályozót biztosan megcsípik, ahol a Fortuna Düsseldorf lesz majd az ellenfél. Ha valamiben, akkor saját pályájukban bízhatnak, hiszen az Öreg Erdészházban szerezték pontjaik kétharmadát. A legkedvezőbb esetben akár a 13. helyig is feljöhetnek a fővárosiak, ha begyűjtik a három egységet, a Mainz (@Wolfsburg) és a Bochum (@Werder Bremen) pedig vereséget szenved, tehát a hátsó szekcióban elég sok forgatókönyv játszik még az utolsó felvonás előtt.

{"headTitle":"Union Berlin-Freiburg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-13 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Union Berlin - döntetlen esetén a tét visszajár","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4222381] 2024-05-18 15:30:00 Union Berlin - Freiburgx;