Serie A

Hihetetlen utolsó forduló jöhet - íme az oddsok és forgatókönyvek

  • varin

Még az sem kizárt, hogy Spareggio dönti el, melyik csapat esik ki a Serie A-ból a Salernitana és a Sassuolo mellett.

A Verona hétfő esti győzelmével eldőlt, hogy a Hellas jövőre marad a Serie A-ban, így a 18. hely elkerüléséért még három csapat versenyezhet egymással. Az utolsó körben Frosinone-Udinese és Empoli-Roma meccseket rendeznek, ahol sok érdekesség várhat ránk, például egy döntővel, azaz Spareggióval megfűszerezett ráadás játéknap.

{"headTitle":"Melyik csapat esik ki?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Empoli","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Udinese","odds":"2.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Frosinone","odds":"6.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

Az egyik legfontosabb tényező talán az, hogy ha az Empoli legyőzi a tét nélkül játszó, már biztosan 6. Romát, akkor bennmarad, míg ha nem, a sorsa kikerül a saját kezéből. Ebben az esetben ne legyünk meglepődve, ha a Frosinone és az Udinese megosztoznak majd a pontokon. De nézzük is meg, hogyan néznek ki a csapatok szempontjából a képletek:

 

Kiesik az Empoli, ha...

  • Kikap a Romától
  • Döntetlent játszik a Romával és közben x lesz a másik meccs is

Kiesik a Frosinone, ha...

  • Kikap az Udinesétől és az Empoli nyer

Kiesik az Udinese, ha...

  • Az Empoli nyer, az Udinese nem

Spareggio lesz, ha...

  • Döntetlent játszik az Empoli és kikap az Udinese

 

 

Érdekesen alakultak egyébként az utolsó forduló szorzói, hiszen még a Roma-Genoa mérkőzés lefújása előtt favorit volt De Rossi csapata az utolsó körben, ám a Farkasok 3 pontja azt jelentette, biztosan megelőzik a bajnok Inter otthonában remiző Laziót. Ezzel pedig a Roma nem végezhet sem előrébb, sem hátrébb, a fogadók így 2.70 körülről egészen 1.85-ig verték le a "H" szorzóját. Ugyanígy némileg megnőtt a Frosinone-Udinese meccs remijének szorzója is, habár a hazaiaknak ez kiváló végeredmény lenne.

 

Hogyan gondolkozzunk az utolsó fordulóban?

Hétvégén még kitérünk ezekre a mérkőzésekre, tippek is vannak már a fejünkben, ha viszont most akarnánk fogadni, nem lenne könnyű dolgunk. Az Empoli győzelmében semmiképpen sincs már érték, miként mi egyelőre a kiesések szorzójában sem látunk.

Annyi már most biztos, hogy élőben érdemes lesz követni a meccseket vasárnap este...