Európa Liga

Faultokban az érték? - tippek az Atalanta-Leverkusenre

  • varin

Nagykárolyi játékvezető dirigál Dublinban, aki az egyik legkeményebb sporinak számít.

Olasz-német döntő az Európa Ligában, méghozzá egy romániai magyar játékvezető, Kovács István asszisztálása mellett. De lássuk, mit is várhatunk az Eb-keretbe is beválasztott nagykárolyi sípmestertől.

Egy újabb nagy lépcsőfok Kovács pályafutásában

Bár a labdarúgó-világbajnokságon még attól volt hangos a sportsajtó, hogy Kovács nyolc meccsen volt negyedik játékvezető, a sípot viszont egyszer sem kapta meg. Katarban állítólag összeveszett Pierlluigi Collinával, ez azonban nem jelentette azt, hogy a pályafutása leáldozott.

{"headTitle":"Lapos határ az Atalanta Leverkusenre","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-21 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"4,5 lap alatt","odds":"2.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

A 2022-es Konferencia Liga-döntő bírója nem csak az idei Európa Liga utolsó meccsét dirigálja, de Németországban is viszontláthatjuk a nagykárolyi rigót. Kovácsnak ez lesz csupán a második EL-meccse idén, ami viszont a nemzetközi sorozatokban látott átlagát illeti, nincs miért szégyenkeznie.

Az idei 9 európai kupameccsen összesen 58 lapot osztott ki, ami alighanem az egyik legtöbb az UEFA mezőnyében.

Habár idén sem az Atalantának, sem a Leverkusennek nem vezetett, egy olasz-német derbin már dirigált, ekkor a Dortmund 3-1-re nyert a San Siróban.

Kovács egyébként igen sok kritikát kapott a szurkolóktól az 1-4-re végződő Barca-PSG mérkőzésen, ám hiába a piros lap és a befújt tizenegyes, valamint a sok kétes ítélet, a szakma egyértelműen kiállt a bíró mellett. És nem csak a szakértők, de ezek szerint az UEFA is elismerte a barcelonai ténykedését, amely még csak nem is biztos, hogy a pályafutása megkoronázása.

Mindemellett a delegálás egy remek indikátor arra is, hogy nem feltétlenül kell egy bírónak kevés lappal vezetnie, hogy elismerjék a teljesítményét.

 

A csapatok elvileg partnerek lehetnek egy békés döntőben

A tét persze nem kicsi, habár a BL-indulás már a bergamóiak számára is biztosított. A Leverkusen számára a tökéletes szezon megkoronázása lehet, míg az Atalantának vigasz az elbukott kupadöntőt követően.

Ugyanakkor sem hazájuk bajnokságában, sem a kupában nem számítanak nagyon kemény csapatnak. A Bayer 20, az Atalanta 24 sárgát szedett össze 12 meccs alatt, noha azt azért nem árt megjegyezni, hogy az olaszok neve mellett áll a legtöbb szabálytalanság az EL-szezonban.

{"headTitle":"Érdekesebb lapos piacok az EL-döntőre","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lesz kiálítás","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Első büntetőlap: Nincs","odds":"28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Mindkét csapat legalább 2 büntetőlapot kap? Nem","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Atalanta 1,5 büntetőlap alatt","odds":"3.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Leverkusen 1,5 büntetőlap alatt","odds":"2.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

A legjobb tippek az EL-döntőre?

A szabálytalanságokra fogadunk inkább, mintsem a lapokra. Kovács esetében azért benne van egy lapdús meccs, a 2022-es finálét egyébként 5 sárgával hozta le, egy 26 faultot hozó meccsen. Ugyanakkor a két csapat stílusát ismerve nem vagyunk meggyőződve arról, hogy sok figyelmeztetés lesz - így ez a két tényező kicsit kiöli egymást.

Első tippünk szerint legalább 11 szabálytalanság lesz a németektől, amely egyébként körülbelül az átlaguk is az EL-ben. Egy döntőben nem várunk finomkodást, így ez a szám mindenképpen megér egy misét.

Robert Andrich pedig a játékosok közül a kiszemeltünk. A középpályás 41 percenként szabálytalankodik átlagban, legutóbb például Rómában négyszer is faultolt. Kettő ezúttal is jöhet tőle.

{"headTitle":"Atalanta-Bayer Leverkusen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-22 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayer Leverkusen 10.5 szabálytalanság felett","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Robert Andrich 1.5 szabálytalanság felett","odds":"2.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446413] 2024-05-22 21:00:00 Atalanta - Bayer Leverkusenx;