Darts

Ez a legtutibb duplázó a rájátszásra?

A két elődöntős meccsből gyúrtunk össze egy duplázót.

Csütörtök este véget ér a 2024-es Premier League, avagy jön a rájátszás, amelynek a csodálatos londoni O2 Aréna ad otthont. A hangulatra tehát biztosan nem lesz panasz, már csak azért sem, mert három angol dartsosnak is sikerült kvalifikálnia, ellenük pedig egy szem holland, a hétszeres bajnok Michael van Gerwen veszi fel a kesztyűt. 

Messze 'Mighy Mike' rendelkezik a legnagyobb playoff-rutinnal, neki ez már a 11-ik rájátszása lesz, míg Luke Littlernek és Luke Humphries-nak egyaránt az első, Michael Smith pedig harmadszor jutott be a négy közé. Egy biztos, ha ezúttal nem Van Gerwen nyer, akkor egyrészről angol, másrészről új bajnoka lesz a Premier League-nek. 

Már az elődöntők rettentően izgalmasnak ígérkeznek, kezdésként Littler és Smith néz farkasszemet egymással. A két angol merőben más alapszakaszt futott, hiszen amíg a 17 éves csodafiú már fordulókkal ezelőtt bebiztosította a helyét a rájátszásban, addig a korábbi világelső csak az utolsó estén, egy ki-ki meccsen harcolta ki a londoni utazást. 

Ennek azonban nem sok jelentősége van a rájátszás szempontjából.

Előnnyel ugyanis nem indul Littler sem, hiába húzta be az alapszakaszt. A rájátszás gyakorlatilag egy új verseny, aki csütörtök a legjobb lábbal kel fel, az egész nyugodtan megnyerheti a tornát. És ez a játékos lehet Michael Smith is. 

'Bully Boy' ráadásul talán a legjobb mérleget tudta felmutatni Littler ellen. Nem kevesebb alkalommal, mint hétszer csaptak össze az alapszakasz során és ebből Smith öt csatát megnyert. 

Ez mindenféleképpen önbizalmat adhat a korábbi világbajnok angolnak, és ne felejtsük el azt sem, hogy mivel Littler nyerte az alapszakaszt, valamivel nagyobb nyomással kell majd játszania. 

Nyilván óriási rizikó Littler ellen fogadni, hiszen nem véletlenül volt a tavasz legjobbja, de ismerjük Smith képességeit és a fiatal angol gyors tempója abszolút fekszik 'Bully Boy' játékának, talán ezért is tudta ennyire sokszor legyőzni. +3.5-ös hendikeppel támogatjuk Smith-t, avagy úgy gondoljuk, hogy ha vereséget is szenved, akkor sem lesz 10-7-nél simább. 

A második elődöntőt Humphries és Van Gerwen vívja, amely párharcban már inkább egyetértünk a fogadóirodák szorzóival. 

A holland ugyanis magához képest nem futott igazán erős alapszakaszt. Ugyan februárban volt egy nagyon jó periódusa, amikor sorozatban három estén sem talált legyőzőre, de utána annyira azért már nem volt meggyőző és időnként a vonal körül táncolt. 

Ettől függetlenül Van Gerwent nem lehet leírni, bármikor képes megrázni magát. A probléma csak az, hogy idén nagyon nem ment neki Humphries ellen.

Minden sorozatot figyelembe véve hétszer meccseltek és ebből hatot az angol nyert meg, köztük pedig volt egy 8-1-es kiütés. 

Itt sem lehet rossz egy pluszos hendikep az esélytelenebbre, tehát Van Gerwenre, de a megérzésünkre hallgatva inkább az angol továbbjutását játsszuk meg. 

A Smith +3.5 és Humphries győzelme duplázó felett fizet a Tippmixpro-nál, ami nem tűnik rossz befektetésnek. 

{"headTitle":"Premier League, rájátszás","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-23 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Smith +3.5 + Humphries nyer","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}