Német Kupa

Megszakadt a széria, veszélyben a Leverkusen kupagyőzeleme is?

  • gb1

A bukik szerint aligha, de egy izmos hendit azért lehet megnézünk az abszolút esélytelennek vélt Kaiserslauternre.

Szerdán meglepő eredménnyel zárult az Európa Liga 2023/24-es idényének fináléja. A dublini sorsdöntő meccsen ugyanis az Atalanta komoly underdogként simán leléptette a hatalmas szériában lévő Leverkusent. Ehhez kellett, hogy Ademola Lookman élete napját fogja ki és parádés mesterhármast szerezzen, de a Bayer amúgy sem találta a ritmust, különösen az első játékrészben nyújtott gyenge produkciót. 

Érdekesség, hogy az olasz Atalanta története első nemzetközi trófeáját nyerte meg, Lookman előtt pedig legutóbb Jupp Heynckes tudott három gólt szerezni európai kupafináléban játszott meccsen, még 1975-ben!

 

A Leverkusen persze nemcsak az elbukott kupadöntő, hanem az 51 meccses veretlenségi sorozata - ami rekord az európai futballban - megszakadása miatt is szomorkodhatott, hiszen már csak két meccsre volt a halhatatlanságtól. Xabi Alonso vezetőedző érthető módon csalódottan, de objektíven nyilatkozott az elbukott döntő után.

"Ma az Atalanta jobb volt nálunk, nem lehet mást mondani. Nem tudtunk úgy játszani, ahogy szerettünk volna, az első gól után az Atalanta energikus lett, mi pedig szenvedtünk. Készen álltunk az egy az egy elleni párharcokra az egész pályán, de nem tudtunk érvényesülni. Kár, hogy ez történt a döntőben, de nem tehetünk mást, mint hogy elfogadjuk.” - mondta Alonso, aki a történelemben elsőként nyerte meg csapatával a Bundesligát veretlenül.
 

Vajon mi lesz így a Német Kupa döntőjében?
 

A spanyol taktikus feje tehát főhet, hiszen pont az idény legfontosabb összecsapásán szakadt meg a széria, de a javításra pár nap múlva már lehetősége is lesz, hiszen következik a berlini kupafinálé.

A Pokalban ráadásul a Bundesliga 2-ben 13. helyen záró Kaiserslautern lesz az ellenfél, amelynek keretértéke (23.8 millió euró) 25-ször kisebb, mint a Bayeré (595.5 millió euró).

Egy fináléban viszont bármi megtörténhet, mint azt már a történelem folyamán sokszor tapasztalhattuk. A Német Kupa amúgy is melegágya a meglepetés eredményeknek, így talán nem ördögtől való egy erősebb hendikeppel inkább a Lautern felé húzni.

A Leverkusen sokkal fáradtabban és csalódottabban érkezik Berlinbe, de persze azt azért nem hinnénk, hogy kiengedi a markából ezt a serleget is. Viszont az alábbi tipp csak akkor úszna el teljesen, ha Wirtzék legalább négy góllal nyernék a döntőt, ilyenre pedig a sorozat 1935-ös rajtolása óta csak három alkalommal volt példa...

{"headTitle":"Kaiserslautern-Bayer Leverkusen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-25 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kaiserslautern +2.75 (ÁH)","odds":"1.56","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<