Bundesliga

Már az odavágón eldőlt a német osztályozó?!

  • gb1

A Fortuna Düsseldorf nem kis meglepetést okozva vendégként simázta a Bochumot, de mit tartogat a visszavágó?

Csütörtökön került sor a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) osztályozójának első mérkőzésére, amelyen a Düsseldorf szenzációs játékkal 3-0-ra legyőzte idegenben a Bochumot. A VfL vesszőfutása tehát nem maradt abba, pedig pár hónapja már úgy tűnt, hogy bent maradhat az együttes. Sőt, egészen az utolsó forduló utolsó pillanatáig élt a remény, ám ekkor az Union Berlin bevitte a győztes gólt a Freiburg ellen, ezzel a 16. helyre taszítva a Bochumot. 

A szerencse a playoff első meccsén is a Fortuna kezét fogta, amely a vezetést egy öngólnak köszönhetően szerezte meg. A csapat fiatal sztárja, az idény során 24 gólt jegyző Tzolis közvetlenül kapura csavarta a szögletet, amely végül Hofmannról a kapuba landolt. Érdekesség, hogy a görög támadónak ez volt a 34. sarokrúgása, de gól még soha nem született ezekből a rögzített helyzetekből. Az állás sokáig nem változott, de a találkozó lüktető volt, sok helyzettel mindkét oldalon. A 64. percben aztán Felix Klaus, nyolc perccel később pedig Yannik Engelhardt is betalált, így a Düsseldorf nagyon simán győzött. 

Jól mutatja, hogy mekkora meglepetés volt ez, hogy a párharcot megelőzően az esélyes természetesen a Bochum volt, az odavágós 0-3 pedig 40-szeres pénzt fizetett!

 

Tudtad? A jelenlegi osztályozós rendszer életre hívása óta 15/3 alkalommal tudott csak a másodosztályú csapat Bundesliga-indulást kiharcolni, legutóbb az Union Berlinnek sikerült, még 2019-ben!

A VfL Bundesliga-reményei tehát a minimálisra csökkentek, ehhez ugyebár legalább három góllal kéne nyerni a visszavágón. A baj csak az, hogy a második felvonáson már a Fortuna a favorit, amely a Merkur Spiel-Arenában legutóbb januárban kapott ki a későbbi bajnok St. Paulitól. A Bochum viszont harmatgyenge volt idegenben az egész idényben, mindössze 17/2 bajnokit nyert meg saját pályájától távol és -29-es gólarányt hozott össze. Ezek alapján tehát a hétfői csörte már csak formalitás lesz, bár a fentebb említett mutatóba talán még némileg kapaszkodhatnak a kék-fehérek...

{"headTitle":"Fortuna Düsseldorf-Bochum","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-27 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Düsseldorf","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Bochum","odds":"2.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Bochum -2 (ÁH)","odds":"12.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<