Sportfogadás

Elsőre bundának tűnhet a Newcastle-meccs, de másról van szó

Bizarr eredmény született a Newcastle United ausztráliai bemutatómérkőzésén, a PL-csapat nyolc gólt kapott.

A Newcastle csikócsapata

Amint véget ért a hétvégén a Premier League, a Newcastle United (és a Tottenham) nyomban útnak indult Ausztrália felé, hogy egy párnapos turné keretén belül két bemutatómérkőzést játsszon a kontinensen. Eddie Howie menedzser a teljes keretét elvitte a túrára, és a Tottenham elleni első mérkőzésén az A-csapatát is küldte pályára, a meccset pedig végül büntetőrúgások után meg is nyerték a Szarkák, a kilátogató 78 ezer néző elégedettségére. 

Három nappal később az ausztrál bajnokság All Star csapata várt a Premier League egyik nagyágyújára, ám ami a meccsen történt, arra nehéz szavakat találni:

a Newcastle United 8-0-s vereséget szenvedett egy olyan csapattól, amely ebben az összeállításban még soha az életében nem lépett pályára. 

 

 

De nézzük is meg mi történt itt.

Arra azért lehetett számítani, hogy Eddie Howie egy hosszú szezon végén, egy Európa-bajnokság előtt nem fogja agyonhajtani a fiait. Így három nappal a Spurs elleni meccs után borítékolható volt, hogy felforgatja a csapatát és olyanokat is pályára küld, akik a bajnoki idényben nem jutottak szóhoz. 

Pontos erre vonatkozó infókat azonban nem adott a klub honlapja, de ezzel együtt is látható, hogy a fogadóirodák nyitó szorzóit túlzónak találták a fogadók és szépen el is kezdték letolni a hazaiak sikerét. 

 

Aztán a mérkőzés előtt egy órával kiderült, hogy a Newcastle egy ificsapatot dob csatába. Ezt lehet szó szerint érteni, hiszen nem volt 20 év feletti játékos a pályán - kivéve a 3. számú kapus Gillespie), összesen pedig 5 PL-szereplést írhattunk fel a pályára lépő játékosok neve mellé.

Íme a Newcastle pénteki csapata, zárójelben az idei Premier League-szereplések. ⬇️

 

 • Mark Gillespie (0/0)  >(Aidan Harris 0/0), 
 • Harrison Ashby 0/0
 • Ciaran Thompson 0/0 >(Ellis Stanton 46) 0/0, 
 • Alex Murphy 2/0 
 • Dylan Charlton 0/0
 • Travis Hernes 0/0
 • Joe White 4/0 
 • Jay Turner-Cooke 0/0 > (Lucas De Bolle 46) 0/0 
 • Ben Parkinson 1/0
 • Amadou Diallo1/0
 • Garang Kuol 0/0 

 

A Szarkák tehát a fakóval álltak ki, amelynek győzelmi esélye ugyan lehetett, de inkább csak minimális, hiszen tizenéves, rutintalan fiataloknak kellett volna legyőznie 60 ezer ausztrál néző előtt az A League legjobbjaival verbuvált felnőtt gárdát. Mint a mellékelt ábra mutatja, nemhogy nyerni nem sikerült, még a tisztes helytállás sem jött össze...

 

Hatalmasat lehet kaszálni a felkészülési meccsekkel 

Amíg a Newcastle-szurkolók a közösségi oldalakon forronganak, addig mi fogadók próbáljuk meg levonni a következtetéseket. 

Adott volt egy sztárcsapatnak nevezhető angol klub, amely nyilván szakmailag sokkal magasabb polcon van, mint az ausztrál ligacsapat. A fogadóirodák nem tudták mire számítsanak, így a valós vagy a papíron meglévő erőviszonyok alapján lőtték be a háromesélyes szorzókat. 

A nyitó oddspár 8.50 vs 1.29 volt a két csapat győzelmére. 

 

 

Azonban utólag kiderült, hogy elmérték a számokat, így aki leleményes volt és figyelemmel követte az eseményeket, az a kezdés előtt még bizony közel 5.00-ös szorzóra tudott lecsapni. 

Természetesen a Newcastle ificsapata teljesíthetett volna jobban is, hiszen ez a nyolc gól, ahogy mondani szoktuk még gombócból is sok(k).

A jelek szerint azonban abszolút nem érdekelte a szakmai stábot az eredmény, hiszen ott voltak a padon Trippierék közül is páran, mégsem vetették be őket a félidei 0-3 után. Az utolsó 20 percre teljesen szétesett az angol csikócsapat és fizikálisan sem bírták a szuflát, így pedig jól megszórták őket az ausztrálok. 

Sok fogadó nem szereti a felkészülési mérkőzéseket, mert a tét nélküliség okán furcsa eredmények születhetnek. Ezzel nem is lehet vitatkozni, ugyanakkor ez a kiszámíthatatlanság nem csak minket, fogadókat érint, hanem bizony a fogadóirodákat is. 

Ezek a találkozók jelentik az igazi versenyt a fogadók és a bukmékerek között. Az infóáramlás egyenlő körülményeket biztosít, szemben mondjuk egy szezonbeli tétmeccsel, ahol azért nehéz 'legyorsulni' egy fogadóirodát. 

Nem állítjuk, hogy könnyű terep felkészülési és bemutatómérkőzésekre fogadni, de azt igen, hogy alkalomadtán a kellő ismeretekkel és leleményességgel nagyon sokszor fogást lehet találni a bukmékereken.