Konferencia Liga

Az EKL-döntő lehet a legkeményebb finálé - tippek

Athénban rendezik az EKL-döntőt, mi pedig kiveséztük a lapos és szabálytalansággal kapcsolatos piacokat.

Görögországban, egy portugál bíróval esik egymásnak az Olimpiakosz és a Fiorentina a Konferencia Liga döntőjében. A favoritok inkább a Violák, de a mostani cikkben inkább a lapokkal foglalkozunk. Lássuk, mit hozhat nekünk a konyhára a luzitán Soares Dias, akinek valószínűleg a három finálé közül a legnehezebb dolga lesz.

{"headTitle":"Olimpiakosz-Fiorentina","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-29 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"4,5 lap alatt","odds":"2.09","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

A 44 éves sípmesternek ez lesz az első nemzetközi kupadöntője, eddig csak hazai környezetben dirigált finálét. A 3 BL-csoportmeccset is irányító Dias így pályafutása legfontosabb meccsére készül, döntőt fújni sosem könnyű feladat.

Underes éve van a bírónak

Noha a portugál bajnokságban közel 7-es átlaga van Diasnak, többek között például 12 lapos Sporting-Benficával és Porto-Boavistával, nemzetközi színtéren szó sincs ilyen számokról. Az idei öt nemzetközi kupameccsén mindössze 11 sárgát mutatott fel, míg tavaly ez a szám hat találkozón is csak 21 volt, így Soares kemény stílusát kár is lenne kivetíteni a szerdai döntőre.

Meglepő lehet, de a portugál bíró idén fújt már az Olimpiakosznak meccset, méghozzá egy hazai bajnokit. Szeptemberben az AEK Athén elleni bajnokit 6 sárgával hozta le, a pireuszi csapatnak ebből 4 jutott.

 

A csapatok számai

A két csapat idei statisztikája
Csapat Meccsek száma Elkövetett szabálytalanság Lapok száma Ebből piros lap
Olimpiakosz 14 141 39 2
Fiorentina 12 142 26 0

 

Mint az a statisztikából is látszódik, a görögök másfélszer annyi lapot gyűjtöttek be eddig a szezonban, igaz, két meccsel többet is játszottak. Ami viszont meglepő lehet, az a faultok száma, ahol Vincenzo Italiano fiai vezetnek, 180 perccel kevesebbel a lábakban.

Az elődöntőkben főleg az olaszok keménykedtek, Italiano fiai több lapot is kaptak időhúzás miatt, jóllehet az Olimpiakosz meglepően magabiztos sikerrel tudta le a maga párharcát az Aston Villa ellen.

 

Legjobb tipp az EKL-döntőre

Egy döntőben már végképp nincs helye finomkodásnak, ha pedig a végén húzni kell majd az időt, bűntudat nélkül teszi majd meg bármelyik fél. Én viszont inkább a firenzei sikert látom valószínűbbnek, így mindkét tippemmel ezt a gondolatot támogatom. Ha kell, az olaszok a világ összes idejét elhúzzák majd, így több sárgát is kaphatnak és az utolsó is a Violák számára kerülhet kiosztásra.

{"headTitle":"Olimpiakosz-Fiorentina","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-05-29 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Melyik csapat kapja az utolsó büntetőlapot? Fiorentina","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Fiorentina +0.5 lap","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4446454] 2024-05-29 21:00:00 Olympiacos - Fiorentinax;