Spanyol foci

Hiába jött Flick, közel 20 éve volt ilyen alacsony a Real-bajnoki címének oddsa

  • mr.blonde

Új időszámítás kezdődik a Barcelona életében Hansi Flick érkezésével, de a bukik Real-dominancia folytatását várják.

A várakozásoknak megfelelően megtörtént a hivatalos bejelentés és immáron Hansi Flicknek hívják a Barcelona vezetőedzőjét. A német szakember 2026 nyaráig szóló, kétéves szerződést kötött a katalánokkal, a hírek szerint pedig meglehetősen szerény fizetést kap majd a csapatnál. Az 59 éves tréner legutóbb a német válogatott szövetségi kapitányi posztját látta el, ám 2023 szeptemberében a gyenge eredmények menesztették őt.

Hansi Flick volt az első olyan szakember, akit idő előtt elküldtek a Nationalelf éléről.

 

 

Bár a válogatott kaland nem igazán vált be Flicknek, korábban a Bayern Münchennel sikert sikerre halmozott. A bajorokkal BL-t, klub-vb-t, Európai Szuperkupát, német bajnokságot, német kupát és német szuperkupát is nyert 2020-ban, ebben az évben megválasztotta az UEFA, a DFB és az IFFHS is az év edzőjének.

 

"Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki érintett. Nagy megtiszteltetés és egy álom számomra, hogy a Barcelona edzője lehetek, és ennél a klubnál dolgozhatok. Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát. Ez egy hihetetlen klub. Amióta megérkeztem, azt látom, hogy mindenki szereti ezt a klubot, és mindenki mindent megtesz annak sikeréért.”

A klub filozófiája nagyon jól illeszkedik az enyémhez: labdabirtoklás és támadó futball. Ezek azok a szempontok, amelyeket szeretek. Ezen fogunk dolgozni" - fogalmazott első székfoglalójában a német tréner, aki természetesen szeretne néhány új játékost is a csapatban látni.

Bár az köztudott, hogy a Barcelona anyagi lehetőségei továbbra is szerények, a katalán sajtóban több név is felmerült már. A pletykák szerint Flick első számú célpontja korábbi játékosa, Josua Kimmich, akit mindenáron szeretne a csapatában tudni és állítólag a játékos is hajlik rá, hogy Katalóniába költözzön.


⭐️ Tippmixpro bónusz és bónuszkód
 szerezd meg az 50. 000 forintot!⭐️


Az új játékosok vásárlásához természetesen az is kell, hogy a Barcelona megváljon néhány jelenlegi labdarúgójától, így kérdéses a jövője többek között Sergi Robertónak, Romelunak vagy a kölcsönben lévő Joao Félixnek és Joao Cancelónak. Egyelőre még nem kezdődött meg a tényleges munka, de június végére már nagyjából összeállhat az a keret, amellyel Flick nekivághat a következő idénynek.

 

Új időszámítás a Barcánál, de Real Madrid-dominancia a láthatáron

A 2023/24-es idény abszolút a Real Madridé volt Spanyolországban, de az is lehet, hogy vasárnap már Európát is ide érthetjük. A királyi gárda szinte legyőzhetetlen gépezetté vált Carlo Ancelotti kezei alatt, így nem igazán van ok azt gondolni, hogy a következő évben, években ez a teljesítmény oly' sokat romolhat. Az igaz, hogy csapat motorjának és eszének tartott Toni Kroos visszavonulása érzékenyen érintheti a csapatot, de Kylian Mbappé érkezése elhomályosíthatja az aggodalmakat.

A francia támadó érkezésétől sokan egy új dinasztia megszületését várják, a Bellingham, Vinícius, Rodrygo trióval és az Endrick-Güler tinipárossal nagyon fényes jövőt jósolnak a blancóknak.

Tény ami tény, ha ezek a játékosok topformában vannak, elképesztő teljesítményre képesek, ha pedig sikerült őket 'összegyúrni' akkor valóban félelmetes csapattá válhatnak.

A fogadóirodák ezt a vonalat preferálják, ugyanis a következő szezonra kínált végső győztes piacokon az utóbbi évek messze legegyértelműbb oddspárját publikálták a Real-Barca versenyfutásra.

Valamikor még a Galaktikusok idejében volt utoljára ennyire alacsony a Real Madrid bajnoki címének szorzója és még a Messi-éra utáni időszakban is egál körüli szorzókat kaphattunk.

Hansi Flick tehát egy olyan időben érkezett meg a Barcelona élére, amikor a Real Madrid nagyon fényes és sikeres időszakot kezdhet meg. Kíváncsiak várjuk, hogy a német képes lesz e megtörni a madridiak fölényét...

{"headTitle":"Spanyol bajnokság 2024/2025 - Ki nyeri? ","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Barcelona ","odds":"4.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Atlético Madrid ","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}