Magyar foci

Behúzzuk a meglepetéseket az abszurd osztályozókon?

  • varin

Egyetlen csapat számára biztos, hogy csak győzelemmel juthat fel, míg egy csapat bármit játszik, NB II-es lesz.

Kétszer két mérkőzésen dől el, hogy melyik három csapat csatlakozhat az NB III-ból az NB II-be, az oda-visszavágós párharcokban a négy csoportgyőztes találkozik egymással. A    a Tatabánya-Békéscsaba találkozót levette a kínálatából, a Putnok-Szentlőrinc csörtére viszont fogadhatunk.

 

Abszurd helyzet, abszurd meccsek

Nehéz lenne összefoglalni a két párharc tétjét, ami biztos, hogy aki győz, az biztosan feljut. Elviekben a Haladás kizárásával és különböző kibogozhatatlan egyenletek felvázolásával már az is készpénznek vehető, hogy a Békéscsaba is NB II-es lesz jövőre, így elvileg számukra nem bír semmilyen téttel az osztályozó.

A lila-fehérek ellenfele, a Tatabánya vereséggel is feljuthat, de ez már függ a másik mérkőzés végeredményétől is. Ugyanez igaz a Putnok-Szentlőrinc párharcra is, ahol a tavalyi NB II-es gárda akkor is feljuthatna, ha kikap, de a Békéscsaba megoldja a feladatát.

A legegyszerűbb egyértelműen a Putnok helyzete, amely kizárólag a pályán juthat fel a másodosztályba, ha kiveri a Szentlőrincet.

Mire fogadjunk ezek fényében?

Nehéz helyzet ez, különösen a Tatabánya-Békéscsaba felállásban. Bár Csató Sándor úgy nyilatkozott, hogy "Igyekeztünk függetleníteni magunkat attól az elterjedt, nem hivatalos hírtől, mely szerint a két osztályozó jobb összteljesítményét produkáló vesztesét kéri fel a másodosztályú szereplésre az MLSZ, a licenc nélkül maradó Haladás helyére", azért ez nem elhanyagolható tény.

A lilák ugyanis így eldönthetik, hogy szeretnék-e biztosan magukkal vinni a Tatabányát a Merkantil Bank Ligába vagy a fair play szellemének eleget téve mindent megtesznek a 180 perc alatt.

Így talán Tatabányán a hazaiak győzelmében érdemes gondolkozni (cikkünk írásának pillanatában nincs fent odds erre a meccsre, noha reggel még volt), míg a másik találkozón azért mi hajlunk a Szentlőrinc felé.

✅Zsebeld be az 50. 000 HUF Tippmixpro bónuszt a Hathárom bónuszkódjával ✅

Nehéz persze összehasonlítani két csoport erősségét, de a Szentlőrinc 12 ponttal többet gyűjtött az NB III-ban és azért akadnak rutinos játékosai, akik számára nem ismeretlen az NB II sem. Így tehát itt behúzzuk a vendégek sikerét némi biztosítással, míg ha visszakerül a másik párharc, ott talán az 1x felé kacsintgatnánk, egy 1.70 körüli minimum oddson.

{"headTitle":"Putnok-Szentlőrinc","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-02 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szentlőrinc DNB","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}