Felkészülés

Aligha most derül ki, mennyire kell berezelnünk Skóciától

Önbizalomnövelő meccsel kezdik az Eb-felkészülést a skótok, akik előtt gólzáporos győzelem áll.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország számára Skócián át vezet az út az Európa-bajnokság legjobb 16 csapata közé, ha a mieink legyőzik Steve Clarke együttesét, valószínűleg meglesz a nyolcaddöntő. Így különösen érdemes figyelnünk, mire is képes a nemzeti csapat, amely Gibraltár, majd Finnország ellen lép pályára a kontinensviadal nyitánya előtt.

A skótoknál az elmúlt hetek a sérülésekről és azok súlyosságáról szóltak. Még áprilisban dőlt ki Lewis Ferguson, a napokban pedig Lyndon Dykes, így ők nem játszhatnak még az Eb-n sem, sokáig pedig Scott McTominay sorsa is kérdéses volt.

Dykes sérülése azért is különösen fájó, mert személyében a skót válogatott a második leggólerősebb játékosát veszítette el.

Gibraltár ellen viszont bármilyen kerettel toronymagas esélyes a skót csapat, valószínűleg ezen a meccsen még nem a legjobbjait játszatja majd Clarke.

Gibraltár#gibraltar-gibraltar#5

A miniállamról sok pozitívat nem lehet elmondani, Litvánia ellen nem élte túl a Nemzetek Ligája pótselejtezőjét, kettős vereséggel esett ki. Nyilán az említésre sem méltó, hogy Franciaországban 14-et kaptak Chipolináék, de a skótokhoz hasonló erősségű írek négyet, a walesiek pedig szintén ennyit rámoltak be nekik.

Viszonylag sima meccset várunk, nem ez lesz az a 90 perc, ahol megtörik Gibraltár 12 meccses, lőtt gól nélküli szériája. Alábbi tippünk ebben a szériában 9-szer is nyert volna, de Málta vagy Litvánia csapatánál sokkal erősebb még a rotáló skót is.

{"headTitle":"Gibraltár-Skócia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-03 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: Nem szerez mindkét csapat gólt + 2.5 gól felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4413924] 2024-06-03 18:00:00 Gibraltár - Skóciax;