Nemzetközi foci

Duplázót hozunk a horvátok felkészülési meccsére

  • Cipolla

A horvátok is megkezdik a felkészülési szezont az Eb-re, de aligha várható színvonalas játék az északmacedónok ellen.

Hétfőtől barátságos meccsek tucatjait fogják lejátszani a hamarosan kezdődő Eb-ig, természetesen minden résztvevő az utolsó simításokat igyekszik elvégezni a hátralevő két hétben. Így tesz Horvátország is, aki hétfőn Észak-Macedóniával, míg hétvégén Portugáliával mérkőzik meg.

Csapathírek

A horvátoknak kell is a jó forma már az Eb elejétől, hiszen a spanyolokkal, az olaszokkal és az albánokkal egy kvartettbe kerülve a továbbjutás sem lesz sétagalopp a katari vb bronzérmesének. 

Zlatko Dalic kihirdette a 26 fős keretét az Eb-re, természetesen továbbra is a keretben van Luka Modric, aki a hétvégén a Real Madriddal nyert BL-trófeát.

A hétfői meccsen még elég foghíjas lesz a keret, hiszen többen még nem értek ide, így a középpályáról Brozovic, Modric és Pasalic sincs még a csapattal, így Kovacic alighanem mindenképp játszani fog.

A horvátok második helyen jutottak ki az Eb-re a törökök mögött, de igazán nagy veszélyben nem volt az egyenes ági kijutása a szomszédunknak. Nagyon rutinos csapat a horvát, általában a tornán jobban szerepel, mint a felkészülési meccseken így most sem az északmacedónok ellen várjuk a nagy eredményt.

Az ellenfél ugyanis nem jutott ki az Eb-re, a két győzelmét Málta ellen szerezte, nagyon hektikus csapatról beszélünk. A 2021-es Eb-re kijutott Észak-Macedónia, azzal gyakorlatilag felért a csúcsra ez a generáció, kisebb visszaesés van jelenleg. Azonban nagyon hektikus eredményekre képesek, így az angolok ellen az Eb selejtezőn előbb 7-0-ra kikaptak, majd 1-1-es döntetlent játszottak. A vendégeknél is lesz egy fontos hiányzó, az Újpestet is megjárt  Enis Bardhi, aki ha játszik, az északmacedónok csapatkapitánya.

Mire érdemes fogadni?

A vendégeknek semmi tétje nincs a találkozónak, de a horvátok sem azt a benyomást keltették eddig, akik a felhozómeccseken túl sokat ki akarnak adni magukból. Daliccsal az élen még nem volt olyan, hogy két- vagy több góllal nyert volna közvetlenül az Eb/vb előtt felkészülési meccset Horvátország, látva a középpálya kiüresedését, most sem számítunk diadalmenetre.

Behúzzuk, hogy az északmacedónok maximum egy góllal kapnak ki, amire duplázót fizetne a   , amit nem tudunk otthagyni.

{"headTitle":"Horvátország - Észak-Macedónia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-03 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Észak-Macedónia +1.5","odds":"1.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}