Felkészülés

Akár jó meccs is lehet a skandináv derbi - tipp a dán-svédre

Szerdán Koppenhágában, a Parken Stadionban feszül egymásnak a két szomszéd.

Szerdán is terítékre kerül pár barátságos válogatott ütközet, amelyek közül mostani írásunkban a skandináv derbivel, avagy a Dánia-Svédországgal foglalkozunk. A fogadóirodákban a hazaiak az esélyesebbek, igaz, sikerükre közel kétszeres pénzért lehet fogadni.

Csapathírek

Attól függetlenül, hogy végül csak a szlovénokkal szembeni, jobb egymás elleni eredmények miatt nyerték meg a dánok az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjukat, összességében magabiztosan jutottak ki a tornára, amelyre többek közt ugye ezzel a találkozóval (pár nap múlva a norvégokkal is meccselnek) is készülnek.


>>>Tippmixpro regisztráció biztonságos linken keresztül <<<


Idén két felkészülési találkozón vannak már túl, márciusban gól nélküli remit hoztak össze Svájccal hazai pályán, majd ugyancsak honi környezetben két góllal múlták felül a feröerieket (2-0).

A mostani, vagyis bő Eb-keretükbe, amelybe egyébiránt csak légiósok kerültek be, többek közt ott van Christensen, Eriksen, Höjlund, Höjberg, viszont Braithwaite, Isaksen, Lindström vagy O'Riley kimaradt.

[4421471] 2024-06-05 19:00:00 Dánia - Svédországx

A svédek igencsak leszerepeltek az Eb-selejtezők alatt, nyolc meccsen mindössze 10 pontot kapirgáltak össze, avagy Belgium és Ausztria is utcahosszal előzte meg őket...

Mindennek köszönhetően szövetségi kapitányt cseréltek, aki egyébként a dánok legendája, Tomasson lett, vagyis pikáns összecsapásra van kilátás szerdán kora este. A dánnal a svédek rögtön 5-2-re (!) kaptak ki Portugáliában márciusban egy edzőmeccsen, majd 1-0-ra múlták felül Albániát.

Tomasson egyébként több rutinosabb játékosára sem számít ilyen vagy olyan okok miatt hét közben, mindemellett pedig a Sportinggal fantasztikus szezont futó, Gyökeres is kimaradt a keretből. Ettől függetlenül megvan a minőség a csapatban, elég csak Kulusevski, Isak, Forsberg, Lindelöf vagy Olsen személyére gondolni.

Mire érdemes fogadni?

Nem kérdés, összességében a dánok várják jobb előjelekkel a találkozót, hazai pályán is játszhatnak, valamint az Eb-re készülnek. Ugyanakkor ez egy presztízsmeccs lesz, hiába felkészülési találkozóról beszélünk, avagy a svédek is borítékolható, hogy komolyan veszik, ráadásul az utóbbi idők gyengélkedése, valamint az új szövetségi kapitányuk miatt is bizonyítaniuk kell.

Avagy kihozhatnak a felek ebből az összefeszülésből egy jó találkozót, vagyis benne lehet a pakliban a gólváltás. Ezért a mindkét csapat szerez gólt fogadási lehetőséget küldjük csatába a skandináv derbin, játszható oddson.

{"headTitle":"Dánia - Svédország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-05 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4421471] 2024-06-05 19:00:00 Dánia - Svédországx;