NBA

Komoly érték van ebben a miniszorzóban?!

A Celtics a papírformának megfelelően 2-0-ra elhúzott és a statisztikák alapján a Dallasnak aligha lesz visszaút.

Az NBA-döntő második meccsén a bukmékerek várakozásának megfelelően a Boston Celtics 105-98-ra legyőzte a Dallas Mavericks együttesét. A 7.5-es spreadet így pont nem hozta le a keleti csapat, ám ez aligha érdekli, hiszen karnyújtásnyira került történelmének 18. bajnoki címétől. Tette ezt úgy, hogy legnagyobb sztárja, Jayson Tatum alig 30 százalék fölött dobott eddig a mezőnyből, ez is jól mutatja a keret mélységét, hiszen 5-6 játékos is képes bármely napon 20 pont körüli teljesítményre, ezúttal Jrue Holiday volt a húzónév. A masszív védekezést se felejtsük, hiszen a mai NBA-ben sorozatban két meccsen 100 pont alatt tartani egy Doncic-Irving duó által fémjelzett együttest egészen parádés teljesítmény.

Persze a döntőnek még nincs vége, viszont van néhány mutató, amely alapján kvázi már most átadhatnánk a trófeát a Bostonnak. Kezdjük azzal, hogy 1990 óta hét olyan csapat volt, amely a regular seasonben a legjobb mutatóval bírt, majd a Finalsben 2-0-ra elhúzott, ebből hat meg is nyerte a Larry O'Brien-serleget. Az egyetlen kivétel a 2016-os Cavs volt, amely LeBron Jamesszel és Kyrie Irvinggel 3-1-ről fordította meg a Warriors elleni párharcot, ilyenre pedig még korábban egyszer sem volt példa az NBA-ben.

Fotó: ESPN Youtube

Nézzük tovább a Boston melletti érveket, folytatva a sort a Dallas elleni H2H-mutatókkal - az utóbbi hat találkozójukat ugyanis egytől-egyig a Celtics nyerte. A vasárnapi siker ráadásul zsinórban a kilencedik playoff-győzelme volt a megállíthatatlannak tűnő Mazzulla-alakulatnak.

A statisztikák sora még durvábbá válik, ha megvizsgáljuk az NBA-történelmében a 2-0-ra vezető együttesek eredményeit. A nagydöntőben 36-szor esett meg ilyen, ebből 31-szer be is gyalogolt a célba a korai vezetésbe került csapat. Ha a teljes rájátszást is figyelembe vesszük, akkor a liga történelme során 472/424-szer (90%) győzedelmeskedett a 2-0-ra vezető csapat.

A Celtics eddig 44 playoff-párharcon lépett el 2-0-ra, ebből pedig 43-szor, tehát 97.7 százalékban meg is nyerte azt, ez alapján most a végső győzelmi oddsnak 1.02-nek kéne lenni!

Ehhez képest a Vegas.hu-nál továbbra is 1.10-szeres pénzt fizet a bostoni arany, ami persze nem tűnik túl acélosnak, de a korábbi számokat látva aligha forog veszélyben. Amennyiben egyet elhoznak  és egyet buknak idegenben Tatumék, akkor is 3-1-re lépnek el, ilyen állást pedig ahogy említettük, a történelem folyamán csak egyszer sikerült megfordítania a hátrányban lévő csapatnak. Jelen esetben inkább a sweep, azaz a söprés lehet elgondolkoztató, amire a Vegas.hu 3.60-szoros megtérülést fizet.
 

Ki nyeri az NBA-t?
  Boston Celtics Dallas Mavericks
Tippmix 1.08 5.50
    1.10 7.75


⭐️🍀 Játssz a Vegas.hu-n Te is! 🍀⭐️

 

 • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
   
 • Akár 50. 000 HUF üdvözlő sportfogadás bónusz 🎁
   

 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
   
 • Bankkártya, Paysafecard, Skrill gyors be- és kifizetések 🪪
   
 • Vegas.hu mobilapplikáció 📲
   
 • Élő stream közvetítések 📺
   
 • Cash out, Fogadáskészítő, Korai kifizetés, Szuperfokozó, 0:0-s pénzvisszafizetés 🏆🔝

   

>>Vegas.hu számlanyitás<<

vegashu