NBA

Ezek kellenek a Dallas-szépítéshez - tipp az NBA-döntőre

Eddig tükörsima a nagydöntő, de hazai pályán talán kijön majd a lépés a Mavericknek is.

A nagydöntő a következő két mérkőzésre átköltözik Dallasba, ahol a texasi csapatnak vélhetően mindkét meccset meg kéne nyernie ahhoz, hogy reális esélye maradjon a Larry O'Brien-trófea megnyerésére. Az American Airlines Centerben sem lesz könnyű dolga Doncicéknak, hiszen a Boston eddig mind a hat idegenbeli playoff-összecsapását győzelemmel zárta. A keletiek tehát inkább a sweeppel, azaz söpréssel szemezgethetnek, ami a    számai alapján 3.60-szoros pénzt fizet és a 4-1 (2.90) után a második legvalószínűbb forgatókönyv.

 

Mit kell tenni a Dallasnak a győzelemhez? 

 

A párharcban már az első meccs után egyértelművé vált, hogy a Boston a jobb csapat, ám ez önmagában kevés, hiszen nem minden esetben a legjobb nyeri a trófeát. A matek is egyszerű, ahogy már többször hangsúlyoztuk, a Celtics-nek (legalább) négy All-Star-kezdő szintű játékosa van, a Dallasnak pedig kettő, ez is tény. Ebben a felállásban a Mavs nem engedheti meg magának, hogy a legjobb tudása alatt játsszon, márpedig az első két meccsen meg sem közelítették a bennük rejlő potenciált. Egyedül Doncic hozta nagyjából a tőle várt számokat, de ő sem annyira meggyőzően, mint azt tőle megszokhattuk. Lássunk hát pár fontos pontot, amelyek a Mavs-sikerhez és ezáltal egy hosszabb párharchoz vezethetnek.

 

1. Kevesebb eladott labda

A Mavs 26 turnovers csinált az első két meccsen, ebből Doncic szórt az ellenfél kezébe 12-t. Persze ez a Boston pazar védelmének számlájára is írható, de azt kijelenthetjük, hogy jobban meg kell becsülnie a labdát a Kidd-csapatnak.

 

2. Javulás a triplákban


A távoli dobások nagyon nem ülnek a Dallasnak ebben a párharcban, Lukát leszámítva, aki 38.1 százalékban értékesítette eddig a triplákat. A csapat többi része viszont 32 próbálkozásból mindössze öt triplát szórt be (15.6%), ami édes kevés volt még úgy is, hogy a Boston sem brillírozott a vonal mögül.

 

3. Irvingnek el kell csípni a fonalat


A TD Garden közönsége mindent megtett, hogy egykori játékosának életét hangorkánnal megnehezítse és ez össze is jött szépen. Irving az első két meccsen 17 pont alatt ragadt, a tripla mutatója pedig 8/0 lett, ami egészen gyatra. Ahhoz, hogy a Dallasnak esélye legyen visszakapaszkodni, mindenképp szükség lesz arra, hogy Irving újra tudásának megfelelő szinten játsszon.

 

Mire érdemes fogadni?

Ez tehát három kiemelten fontos terület, de nem akarunk semmit elvenni a Boston érdemeiből, hiszen mind a három pont nagyrészben a Joe Mazzulla által kiépített masszív védekezésnek köszönhető. A hazai közönség támogatásával viszont a harmadik meccsen azt várjuk, hogy a Dallas nagyobb fejtörést okoz majd az eddigieknél.

"Jó hír" Lukáéknak, hogy az ellenfél európai sztárja, Porzingis újfent kisebb sérülést szedett össze (részben emiatt nem hozta előző tippünket). A Bostonnak ugyanakkor eddig a rájátszásban nélküle sem okoztak gondot az idegenbeli meccsek, így hiába enyhe underdog, aligha lenne szenzáció, ha 3-0-ra lépne el.

Mi viszont pozitív reakciót várunk a Dallastól, különösen Irvingtől, akinek nem nagyon szokott kettő, pláne három rossz meccse zsinórban. A Clevelanddel 2016-ban bajnoki címet nyerő ausztrál sztár az alapszakaszban 25.6, a playoffban pedig 22 pontot átlagol és ahogy fentebb említettük, ha a Mavs el akarja kerülni a sweepet, akkor az alábbi tippnek is jó eséllyel ülnie kell.

{"headTitle":"Dallas Mavericks-Boston Celtics","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-13 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Irving 23.5 pont felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}

>>⭐️Nyiss számlát a Vegas.hu-n⭐️<<