EURO 2024

Ezt várjuk a magyar válogatottól az Európa-bajnokságon

Meddig juthat a magyar válogatott az Európa-bajnokságon? Szerkesztőink erre keresték a választ.

Cipolla

Ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni, hogy mi fog történni az A-csoportban, ugyanis mind a négy válogatottal kapcsolatban van egy kis bizonytalanságérzetem. A németek engem egyáltalán nem győztek meg, noha valamelyest javultak a torna kezdetére. Svájc a tavalyi szörnyű év után idénre szintén javult valamelyest, valamint a nagy tornán azért ők általában hozzák magukat. A skótok az a csapat, amelyben benne lehet a meglepetés bármikor, míg a magyar válogatott kezét Fortuna fogta az elmúlt évben, nem tudom, hogy ezt a "támogatást" még meddig élvezheti a csapat.

A csoportelsőséget és a csoport utolsó helyét is el tudom képzelni, így mondhatni mindenre fel vagyok készülve. A selejtezők során a magyar válogatott a pontrúgások után volt igazán erős, márpedig egy nagy tornán ha ezt fenn tudjuk tartani az nagyon sokat érhet. Ez alapján, no meg az elmúlt két Eb-szereplés okán mégis inkább a továbbjutás felé veszem az irányt.

Az elmúlt években a Rossi-csapat abszolút kivívta a tiszteletet alighanem egész Európában, így a magasabb polc, magasabb elvárást is jelenthet a csapatnak, de úgy érzem, hogy a srácok ezt képesek lehetnek kezelni. 

Miután erős tippem igazán nincs a magyar csapatra, így egy bátor tippel azt mondom, hogy veretlenek maradunk a csoportkör során és pontosan öt pontot jósolok válogatottunknak. Tehát egy győzelem mellett két ikszet érünk el, ami nyilván óriási rizikó, de 19-es szorzót fizetnek legalább cserébe érte.

Tipp: Magyarország pontjai a csoportban: 5 @19.00    


varin

Rendkívül kacifántos csoportba kerültünk, igazán könnyű és igazán nehéz ellenfél nélkül, ahol tényleg semmi sem lenne meglepetés.

Talán jobb lett volna a skótokkal kezdeni, mintsem valószínűleg úgy pályára lépni az utolsó körben, hogy valószínűleg 3 pont kell a biztos továbbjutáshoz, de a bukik szerintem jól lőtték be az esélyeinket. Ennek megfelelően én a csoport első helyét sem látnám csodának és az utolsó sem sokkolna, mert nagyon nehéz megjósolni, hogy mit is tudunk egy nagy tornán például Svájc ellen, amely szintjét szerintem már súroljuk alulról.

A legvalószínűbb szerintem egy nyolcaddöntős búcsú, de részemről csak a 0 pontos Eb lenne igazi kudarc. Legjobb tippnek így nem a szereplésünket látom, hanem Varga Barna góljait. Az Izrael ellen duplázó támadó duzzad az önbizalomtól, a fejjátéka pedig még akár egy skót csapat ellen is megmutatkozhat. Nyilván ha büntetőt kapunk vagy szabadrúgásra kerül sor, a favorit Szoboszlai megelőzheti, de, így bő 6-szoros oddson (Odds Fokozó +-al) a kezdő ékre jó opció. Nem várok gólzuhatagot, még az sem lehetetlen, hogy egy lőtt góllal az élen végez majd a Fradi csatárja.

Tipp: Magyarország gólkirálya: Varga Barnabás @6.28    


>>>🔥 Tippelj rosszul 100 millió forintért 🔥 <<<


mr.blonde

Ambivalens érzéseim vannak a csapat kapcsán, mert nem igazán nyerte el a tetszésemet, amit a két felkészülési meccsen produkáltak a fiúk. Ez mondjuk nem jelent nagyon semmit, nyilvánvaló, hogy nem ott kellett jól játszani, de az Eb-n ennél sokkal-sokkal pontosabb játék kell.

Nekem Rossi felvázolt és tervezett csapata egyébként tetszik, nagyjából magam is ezt a 12-13 embert tartom a legjobbnak. A kérdés az, hogy az ellenfelek mennyire tudják megtalálni az ellenszert ellenünk. Az elmúlt világversenyen szerintem picit lenéztek minket az ellenfelek, de mostanra a 'sötét ló' státuszunk szerintem elszállt, kivívtuk a kontinens tiszteletét, ez viszont azt is jelenti, hogy alaposan fel fognak belőlünk készülni.

Sok múlhat a Svájc elleni nyitómeccsünkön, ha ott betliznénk, azzal nagyon nehéz helyzetbe hoznánk magunkat.

Reménykedem egy továbbjutásban, viszont azzal egyáltalán nem értek egyet, hogy ez már a kötelező kategória lenne. Svájc egy picivel erősebb, Skócia egy picivel gyengébbnek tűnik nálunk, a németekre pedig mindenki tutira teszi a továbbjutást. Meglátjuk.

Az outright fogadások terén nem is nagyon találtam olyan kimenetelt, amire szívesen fogadnék. Én is egy játékos-speckó tippet ajánlok, méghozzá Szobo házi gólkirályi címét.

Dominik egyértelműen a csapat vezére, a csékánk, akire óriási teher hárul. Viszont élvezi ezt a szerepet a válogatottban, így szerintem tudja hozni majd magát. A büntetőket ő fogja rúgni, ö lövi a szabadokat is és akcióból is odafér majd a kapu elé.

Ha a válogatottban csak a tétmeccseit számolom, akkor 30/10-es meccs/gól aránya van. Várhatóan 3-4 meccs jut nekünk ezen az Eb-n, így ha a statisztikát hozni tudja, 1-2 gólt szerezhet. Ennél többet más játékostól nem várok, így maximum felezéssel, de ez a tipp beérhet nyerőbe.

Tipp: Magyarország gólkirálya: Szoboszlai Dominik @3.40   


gb1

Mielőtt megkezdeném rövidke mondandómat, szeretném, ha nem felejtenénk el a tényt - 1986 óta nem volt olyan, hogy egyenes ágon jutottunk ki nagy tornára. Reméljük, hogy a jövőben nem kell 38 évet várni majd erre, de úgy gondoltam érdemes még egyszer megemlékezni róla, hogy mekkora eredmény is volt ez már önmagában. 

Ráfordulva tehát a várakozásaimra, sok külföldi szakíró fekete lóként aposztrofálta a Rossi-csapatot, ezzel pedig én is így vagyok. Csak nálam annyira nem fekete az a ló, hiszen úgy vélem, ha a csapat ki tudja hozni magából a maximumot, akkor a top 2-ben végezhet majd a csoportban. Ne felejtsük, hogy még kedvezőtlenebb eredmények esetén is becsúszhatunk a 6/4 legjobb harmadikba, ami ugye szintén továbbjutást ér, ehhez pedig három egység és egy tűrhető gólarány is elég lehet.

A hőn áhított legjobb 16-ot viszont nem adják ingyen és nem szabad abba a hibába esnünk, hogy például a skótokat leírjuk, hiszen minden Eb-résztvevő joggal van ott a kontinensviadalon. Na, de nem is szaporítom tovább a szót, én egy óvatos tippet húzok be, mégpedig a magyar továbbjutást, ami jelenleg 1.66-szoros pénzt fizet. Ha ezt meglépjük, onnét minden meccs ajándék, de ha elkapják a ritmust a fiúk, akkor tényleg nagy dolgokat vihetnek véghez Németországban

Tipp: Magyarország továbbjut a csoportból @1.66    


⚽️🏆 Próbáld ki a Vegas.hu-t és emeld új szintre a játékot ⚽️🏆


Tomihmv

A magyar válogatott egy trükkös, ugyanakkor kiegyenlített csoportba került, viszont a sorsolás egyértelműen a mieinknek kedvez...

A svájciakkal kezdünk, akik papíron jobbak, mint mi, bár szerencsére mondhatni lejtmenetben vannak, valamint a nyitómeccsen találkozunk velük, így a pontszerzés simán benne van a pakliban a helvétek ellen. Ezt követően jönnek a németek, akik ellen kevesebb a sansz, de az utóbbi években egyszer sem léptek át rajtunk, azonban Nagelsmannal azért előrébb léptek, valamint hazai pályán lesznek. Zárásként pedig a skótokkal meccselünk, akik ellen amolyan ki-ki meccsre van kilátás az előjelek alapján, de elméletileg jobbak vagyunk náluk, s ezt érvényesítenünk is kell, ha akarunk ettől a tornától valamit...

Szummázva, kis túlzással 0-9 pont között bármit el tudok képzelni, de a realitások talaján maradva 3-6 között lesz ez valahol. Mindez pedig legalább a harmadik helyre elegendő lehet, ami továbbjutást érhet a korábbi tornák alapján, vagyis szerintem ott leszünk az egyenes kieséses szakaszban!

Ahol viszont véget is érhet számunkra a torna, mivel a legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a spanyol, olasz, horvát, belga, portugál ötös közül jöhet valamely válogatott, amely egyértelműen erősebb a mienknél. Így arra tippelnek a torna előtt, hogy Marco Rossi alakulata továbbjut a csoportból, a végállomás pedig a nyolcaddöntő lesz. De nagyon, nagyon remélem, hogy a fiúk rám cáfolnak és még tovább jutnak!

Tipp: Meddig jut Magyarország? - Nyolcaddöntő @2.60    


Szerinted milyen esélyei vannak a magyar válogatottnak az Eb-n?