EURO 2024

Hány sárgát hozhat az Európa-bajnokság? - íme tippünk

 • varin

2020-ra 2016-hoz képest több, mint egy egésszel csökkent a sárgák száma az Eb-n. Mit várhatunk most?

Az Európa-bajnokság bőséges outright-piacai közül külön szívet melengető számomra mindig a sárga és piros lapos piacok. Ezúttal is fogadhatunk a Vegason arra, hogy az 51 meccs hány figyelmeztetést hoz majd, most pedig meg is nézzük, mik a lehetőségeink a sárgák tekintetében.

 

A játékvezetőkön aligha múlik majd

Mondani sem kell, rendkívül rutinos stáb gyűlt össze ezúttal is az Európa-bajnokságra, nem is nagyon találunk olyan játékvezetőt, akinek beválogatása meglepetés lenne - na jó, talán Marco Guida meghívása kicsit váratlan.

Kovács István, Danny Makkelie, Michael Oliver, Daniele Orsato, Daniel Siebert, Artur Soares Dias, Anthony Taylor, Slavko Vincic és Clmément Turpin személyében 9 olyan játékvezető is van, aki ott volt a '20-as tornán.

Egy másik olasz, Daniele Orsato pályafutása utolsó meccseire készül, így egy igazi legenda búcsúzik, míg a 2020-as tornához hasonlóan ezúttal is akad egy argentin sípmester. Akkor Fernando Rapallini három meccsen 12 sárgát osztott ki, nem villogott különösebben. 

Az idei tornára Facundo Tello érkezik Dél-Amerikából, míg "cserébe" Maurizio Mariani a Copán tevékenykedik majd.

{"headTitle":"Torna összesített - Sárga lapok","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"183 alatt","odds":"2.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"183-193","odds":"3.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"193 felett","odds":"2.38","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}

 

Aki pofázik, sárgát kap

Az idei Európa-bajnokságra egy szabályváltoztatást léptet életbe az UEFA, ez pedig a játékvezetőkkel való kommunikáció. Mint azt Roberto Rosetti, a szervezet bírófőnöke elmondta, fontos a kölcsönös, tiszteletteljes kommunikáció mindkét irányból.

"Erős személyiségű játékvezetőket szeretnénk, akik a pályán még a népszerűtlen döntéseket is meghozzák, ugyanakkor azt szeretnénk, ha nyitottabbak lennének, és elmagyaráznák, mi vezetett őket bizonyos döntések meghozatalához. Sok információt kapnak a videóbíró-asszisztenstől (VAR), és mi készen állunk arra, hogy beszélgessünk és több részletet osszunk meg a játékosokkal és az edzőkkel, hogy segítsünk nekik megérteni, hogyan született egy bizonyos döntés" - nyilatkozta Rosetti.

 

>>>Vegas.hu Regisztráció <<<

 

Ez gyakorlatban úgy néz majd ki, hogy a pályán kizárólag a csapatkapitány kérheti a játékvezetőtől, hogy magyarázza el a döntését. A cséká felelőssége lesz, hogy csapattársai tiszteletben tartsák a szabályokat, ellenkező esetben a vétkes futballista figyelmeztetésben részesül.

Véleményünk szerint ez fontos tényező lesz, egy új szabály esetén könnyen lehet, hogy a játékvezetők az első meccseik alatt példát akarnak statuálni, így bölcs gondolat lehet erre gondolni a csoportkör első fordulójában.

 

Mit mond a történelem?

A 2020-es Európa-bajnokság meglehetősen kevés, 151 sárga lapot hozott, amely meccsenként 2,96-os átlagot jelentett. 2016-ban ez a szám 205 és 4,02 volt, vagyis a visszaesés masszív, ami azért nem könnyíti meg a tippelést.

Véleményem szerint a játékvezetés nem feltétlenül a 10-12 lapos meccsek irányába halad, ez a bírói gárda pedig hatalmas tisztelettel és tapasztalattal bír. Én inkább a három évvel ezelőtti torna trendjét látom folytatódni, ami persze még nem jelenti azt, hogy ne lenne majd néhány rendkívül kemény meccs. De ezen a határon szerintem inkább az underben van az érték.

{"headTitle":"Torna összesített - Sárga lapok","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"183 alatt","odds":"2.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}

 

⭐️🍀 Játssz a Vegas.hu-n Te is! 🍀⭐️

 

 • Biztonságos, engedélyezett fogadóiroda 🔐
   
 • Akár 50. 000 HUF üdvözlő sportfogadás bónusz 🎁
   

 • Magyar nyelvű felület, magas szorzók 🇭🇺
   
 • Bankkártya, Paysafecard, Skrill gyors be- és kifizetések 🪪
   
 • Vegas.hu mobilapplikáció 📲
   
 • Élő stream közvetítések 📺
   
 • Cash out, Fogadáskészítő, Korai kifizetés, Szuperfokozó, 0:0-s pénzvisszafizetés 🏆🔝

   

>>Vegas.hu számlanyitás<<