EURO 2024

Ennél óvatosabb tippel aligha indíthatnánk az Eb-t

  • gb1

A németek az utóbbi három nagy tornán elveszítették az első meccsüket és a skótok ellen sem lesz könnyű dolguk.

1988 után újra Németország rendezi az  Európa-bajnokságot, amely június 14-én 21 órakor Münchenben rajtol el. A nyitómeccset a hagyományoknak megfelelően a házigazda játssza, mégpedig Skócia legjobbjai ellen. A bukik véleménye szerint sima német sikerrel indul majd a torna, a szigetlakókkal pedig 10-szeres pénzt nyerhetnénk háromesélyben. Lássuk a találkozót övező legfontosabb információkat.


Csapathírek
 

A német szurkolók reményei szerint otthon tartják majd a trófeát, de azért van bőven kérdőjel a csapat körül. Julian Nagelsmann érkezése jó irányba terelte a Nationalelfet, de tétmeccsen még nem igazgatta legénységét a fiatal taktikus. A korábban Lipcsét és a Bayernt is irányító Nagelsmann egyik nagy előnye, hogy a meccsek közben remekül tud alakítani a taktikán, így tett a görögök elleni legutolsó felkészülési csörtén is, ahol húzásainak köszönhetően 1-0-s hátrányból végül 2-1-re nyertek.

A keretet illetően az egyik gyenge pont talán Neuer lehet, hiszen a rutinos portás az utóbbi időben több nagy bakit is elkövetett. Ez többek között klubjának a BL-döntőbe került, de a felkészülési meccseken is bakizott párat. Az idő lassan eljár a 38 éves portás felett, de Nagelsmann nem merte elmozdítani helyéről, pedig nem kizárt, hogy Ter Stegennel jobban járt volna. Nagy neveket azért így is hagyott ki a tréner, nem vitte magával Hummelst vagy Goretzkát, a 2014-es vb-győztes együttesből viszont ott van Müller és a torna után visszavonuló Toni Kroos is. 

A kezdőben nem számíthatunk nagy meglepetésekre, vélhetően ugyanaz a 11 játékos fut majd ki a gyepre, amelyet a görögök ellen is láthattunk. A vendég oldalon pláne nem várható extra húzás, hiszen Steve Clarke mester egy remekül működő gépezetet rakott össze, amelybe csak sérülés esetén nyúlna bele.

[4043837] 2024-06-14 21:00:00 Németország - Skóciax
Tudtad? Németország 3-szoros Eb-győztes, ez a spanyolokkal holtversenyben rekord! A skótok eddig háromszor szerepeltek a tornán, de még soha nem jutottak tovább a csoportkörből.

 

Mire érdemes fogadni?
 

Első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy a németek könnyebb meccset nem is kaphattak volna a kontinensviadal nyitányára. Igen ám, de a skótok eléggé a radar alatt futnak, pedig Steve Clarke egy nagyon masszív kis csapatot rakott össze, amely a selejtezők alatt például megverte a spanyolokat és a norvégokat előzve jutott ki. Az előző Eb óta Skócia 21 tétmeccset játszott és ebből 15-öt megnyert, ez 71 százalékos győzelmi arány, aminél ebben a három évben csak Portugália tudott jobbat a résztvevők közül.

Ezzel persze Nagelsmann is tisztában van, ahogy azzal is, hogy a skótok ereje a sziklaszilárd, könnyen transzformálható öt védős rendszerben van. Ezt piszok nehéz lesz feltörni a németeknek, akik ne felejtsük, hogy az utolsó három nagy tornán kikaptak az első meccsükön. Ezt a tendenciát szerintünk most megtöri a házigazda, de amíg nem láttuk, hogy tétmeccsen hogyan muzsikál a gépezet, addig csak bebiztosítva játsszuk meg. A vártnál tehát szorosabb 90 percre számítunk, így az alábbi, biztonságinak tűnő tippet vesszük ki.

{"headTitle":"Németország-Skócia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1X + 3.5 gól alatt","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043837] 2024-06-14 21:00:00 Németország - Skóciax;


>>>🔥 Tippelj rosszul 100 millió forintért 🔥 <<<