EURO 2024

Féltjük a címvédő olaszokat a csoportnyitón

  • gb1

Albánia rendkívül kellemetlen ellenfél, de mi nem is a kimenetelt, hanem a gólszámot néztük ki az esti meccsre.

A szombati programból kétségkívül az esti meccset övezi a legkisebb hype és az előzetesek alapján aligha rágjuk majd le a körmünket. A nyitómeccsen mondjuk megnyílt a "gólcsap", ami szépen el is vitte tippünket. Persze ehhez az kellett, hogy a németek úgy vezessenek 2-0-ra, hogy két lövésből két gólt lőttek, majd jött a skót kiállítás és Havertz büntetője. A végeredmény az Eb-k történetének legfölényesebb nyitómeccs-győzelmét hozta, reméljük a Nationalelf jól "kilőtte magát" a magyarok elleni csörtére. Na, de ne távolodjunk el ennyire a B-csoport 21 órakor kezdődő összecsapásától, íme pár fontos információ.

 

Csapathírek
 

Még nincs egy éve, hogy a címvédő olaszok irányítását a tavaly Napolival bajnoki címet ünneplő Spalletti vette át, azóta tíz meccsből csak egyszer kapott ki a csapat. Az utóbbi meccseken már megcsillogtatta a hagyományos erényeket is, hiszen 5/4 alkalommal még gólt sem kapott az Azzurri.

Jorginho és társai annak ellenére, hogy a 2020-as kontinenstornán a végső győzelemig meneteltek, itt öt válogatott is előzi őket az outright piacon. Mondjuk az Eb-k történelme során mindössze egyszer volt csak címvédés, tehát a keretek erősségétől függetlenül is ez egy rendkívül ritka teljesítmény.

Tudtad? Ez lesz az kétszeres győztes olaszok 11. Eb-je, míg az albánok 2016 után másodszor jutottak ki a viadalra!


Spalletti mester számára van pár fontos kérdés, a középpályán ugyanis nincs tökélete állapotban Nicolo Barella és Nicolo Fagioli sem. Előbbi a kezdőben találhatja magát, ha zöld utat kap, de jelenleg úgy tűnik, hogy a romás Cristante játszik majd Jorginho mellett.

Mint az köztudott, az albánokat a játékosként Arsenalt és Barcelonát is megjárt bekk, Sylvinho irányítja. Érdekesség, hogy 2008 után először fordul elő, hogy egy csapatot brazil tréner irányt az Eb-n. Az 50 éves tréner saját tapasztalatait remekül hasznosítva vezette ki az albánokat a tornára, mégpedig csoportelsőként, a cseheket és lengyeleket előzve. A nyolc selejtező meccsen ráadásul mindössze négy gólt kaptak a balkániak és ugyan mindenki a csoport végére várja őket, okozhatnak majd meglepetést.

[4043844] 2024-06-15 21:00:00 Olaszország - Albániax

⚽️🏆 Próbáld ki a Vegas.hu-t és emeld új szintre a játékot ⚽️🏆


 

Mire érdemes fogadni?

 

Az Opta ezt a meccset is leszimulálta 10.000-szer, ebből 66 százalékban az olaszok nyertek. Ez 1.50 körüli oddsot jelentene, de a bukiknál háromesélyben még az 1.40-et sem éri el a címvédő. Mondjuk albán sikert valóban nehéz itt vizionálni, a balkáni együttesnek főleg a támadószekcióban akadnak gondjai, bár a védelem tény, hogy rendben van.

Ezzel mondjuk az Azzurri is így van, amely az utóbbi két Eb-n egyszer sem kapott egy gólnál többet - a csapat az elmúlt 12 Eb-meccsen mindössze 6-ot szedett be!


Történelmileg is elmondható, hogy masszív underes csapat az olasz a kontinenstornán, hiszen 45 meccsen 1.84 találat esett átlagban a meccsein. Tekintve tehát, hogy két erősen defenzív alakulat csap össze, az alábbi tipp nem tűnik rossz húzásnak, hiszen 2.5 alatt nyerünk vele, de még 3 gólnál is profitot hozna, 4+ találatnál viszont megy a levesbe.

{"headTitle":"Olaszország-Albánia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-15 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.75 gól alatt","odds":"1.68","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043844] 2024-06-15 21:00:00 Olaszország - Albániax;