EURO 2024

Pikáns meccset hozhat a török-georgiai - íme tippjeink

  • varin

A selejtezőkön parádézó törökök és az Eb-újonc georgiaiak nyitják a napot.

Történelmi mérkőzéssel indul a keddi játéknap, hiszen Georgia története első nagy tornájára készül. A volt szovjet-utódállam 2020-ban sem volt messze a kontinensviadaltól, ám ekkor Észak-Macedónia legyőzte Tbilisziben a kevesebb, mint 30 éve önálló országot, most viszont sikerült a bravúr. Willy Sagnolék első ellenfele Törökország lesz, amely igencsak kétarcú csapat benyomását keltette.

4043868

Talán Tbilisziben sem haragszanak meg ránk nagyon, ha kimondjuk, Georgia az új lebonyolítás és pótselejtező lehetősége nélkül az Eb közelébe sem kerülhetett volna. Sagnolékra még a gyenge norvégok is 3 pontot vertek a csoportban, így kvalifikációjukat a pótselejtezőnek köszönhetik, ahol Görögország ellen büntetőkkel jutottak ki.

Bár nem illegitimálja Georgia kijutását semmi sem, jegyezzük meg, tétmeccsen a legkomolyabb ellenfél, amelyet 2021 óta megvert a csapat, az Bulgária és Észak-Macedónia.

A nemzeti együttes játéka egyértelműen a Napoliban futballozó sztár, Khvicha Kvaratskhelia köré épül, de azért ad játékost például a Basel, a Sturm Graz, a Cremonese, a Sahtar Donyeck és a Valencia is. Ugyanakkor talán egyértelműen kijelenthetjük, a francia mesteré az Eb leggyengébb kerete.

"Kvara" fontosságát viszont remekül jelzi, hogy 23 évesen már az ország történetének harmadik legeredményesebb gólszerzője, mindössze 11 góllal lemaradva Shota Arveladzétól.

"A függetlenségünk kivívása után ez egy igazi csoda, amelyről apáink, nagyapáink is sokat álmodoztak. Sokkal nagyobb eredmény ez számunkra, mint azt bárki hinné, és hiszünk benne, hogy képesek leszünk meglepni az embereket. Ne felejtsék el, nálunk játszik Kvaratshkelia személyében a világ egyik legjobb játékosa. Ami a belgáknak De Bruyne vagy a portugáloknak Bruno Fernandes, az nekünk Kvara" - nyilatkozta az ESPN-nek a korábbi válogatott játékos, Bachana Arabuli, aki az NB I-ben is megfordult néhány szezon erejéig.

Bár Georgia győzelemmel hangolt, hiszen Montenegrót 3-1-re gyűrte le, Törökország más kávéház, még akkor is, ha azért furcsán sikerült Vincenzo Montelláék felkészülése.

 

⚽️🏆 Próbáld ki a Vegas.hu-t és emeld új szintre a játékot ⚽️🏆

 

A horvátok és walesiek megelőzése után ugyanis kicsit jobban hátradőlt az indokoltnál a félholdas válogatott, így Magyarország, Ausztria és Lengyelország ellen is kikapott, míg Olaszországban egy 0-0-t ért el. Nem kell persze aggódnia az olasz trénernek, de tény, Georgia ellen nem lehet mással számolni, mint 3 ponttal, hiszen sem Portugália, sem Csehország nem adja majd aranytálcán az itt elvesztett pontokat.

A minőség természetesen a törököknél sem hiányzik, elég ha csak a Calhanoglu-Güler-Tosun hármasra gondolunk, amely kezdhet kedden is.

Argentin játékvezetőt kapott a találkozó

A 2020-as Eb után ismét egy dél-amerikai, ráadásul ismét egy argentin spori kapott meghívást az európai tornára, ezúttal Facundo Tello. Három éve Rappallini a csoportkörben két meccsen csak 5 sárgát mutatott fel, így nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy óriási kártyaparti lesz, csak azért, mert Tello például az utolsó három meccsén 19 lapot osztott ki hazai környezetben. Amúgy is talán visszafogottabb spori a honfitársánál.

Ugyanakkor a 4.5-es határ a kártyákra nem véletlen, hozhat betonkemény meccset a dortmundi, főleg akkor, ha esetleg a georgiaiak szorossá tudják tenni a 90 percet, így ezt a piacot nem ajánljuk megfogadásra.

Ezek a tippjeink a Törökország-Georgiára

Duplázó felett mi kivesszük a 0 gólt az underdogra, látjuk magunk előtt azt a forgatókönyvet, hogy Törökországnak nem okoznak igazán nagy gondot Kvaráék.

Második ötletünk pedig a török szögletekre vonatkozik. Domináns, gólra törő játékot várunk Calhanogluéktól, 6 szöglettel pedig már egészen jó pénzt nyerhetünk. Ha beigazolódik sejtésünk és jön egy 2-0 körüli eredmény, ez nem lehet gond.

{"headTitle":"Törökország-Georgia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-18 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Georgia góljai: 0","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Törökország 5.5 szöglet felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043868] 2024-06-18 18:00:00 Törökország - Grúziax;