EURO 2024

Rekordra készül Yamal! - íme a legvalószínűbb gólszerzők a spanyol-olaszon

  • varin

Lamine Yamal bármikor meglőheti a rekordot jelentő gólt, de nem csak őt szemeltük ki.

A 2024-es Európa-bajnokságnak úgy futottunk neki, hogy a svájci Johan Vonlanthen volt a valaha legfiatalabban gólt szerző játékos. Bár Arda Güler a georgiaiaknak lőtt hihetetlen találatával feljött az ötödik helyre és minden idők legfiatalabb Eb-debütáns gólszerzője lett, a spanyol szupertinije, Lamine Yamal előtt még mindig ott az egész torna, hogy beírja nevét a történelemkönyvekbe. De vajon meglesz ez a gól már az olaszok ellen?

4043846

Nem semmi névsor egyébként a legfiatalabb Eb-gólszerzők listája, hiszen Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Cristian Chivu, Patrick Kluivert és még Bene Ferenc is ott van a top10-ben, amelyet az említett helvét játékos vezet most még.

Yamal viszont 16 évesen nem csak a legfiatalabb játékos, de a legfiatalabb gólszerző is lehet, amennyiben betalál Németországban. A horvátok ellen erre jó esélye volt, hiszen egy ízben ziccert hibázott, valamint gólpasszt is adott, várhatóan pedig a Squadra Azzurra ellen is a kezdőben kap helyet.

A marokkói-egyenlítő-guineai-spanyol játékos egyetlen találatára igen jó pénzt fizetne a Vegas, hiszen közel ötszörözhetnénk, ha bevenné Gigi Donnarumma kapuját. A horvátok ellen szintén háromszor kísérletező Álvaro Moratát találjuk az első helyen a La Rojánál, rá @2.60-ért fogadhatunk, amely nem csoda, hiszen az Atlético csatára duzzad az önbizalomtól, ez látszott az első találkozón is.

{"headTitle":"Ki lőhet gólt a spanyoloknál?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Álvaro Morata","odds":"2.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Nico Williams","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Lamine Yamal","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}

Nagy kérdés, hogy az albánok ellen mutatott, némileg vaktöltényes támadójáték után változtat-e valamit Luciano Spalletti, vagy kitart Scamacca mellett. Bár az Atalanta gólvágója nem játszott rosszul, inkább az előkészítésben jeleskedett, még a három kísérlete ellenére is. Az előzetes kezdők mindenesetre ismét a csapatba szólítják a 25 éves játékost, aki favorit is az olasz gólra.

Érdekesség azonban, hogy hat spanyol játékos találatára is nagyobb esélyt lát a Vegas, mint az olasz ékére, ami azért beszédes dolog. Scamaccát Raspadori és Retegui követi, két olyan támadó, akik valószínűleg nem kezdenek.

Az albánok elleni gólszerzőket, Bastonit és Barellát nem feltétlenül húznánk be, de 5 feletti oddson Chiesában lehet fantázia. A Juventus szélsője is háromszor kísérletezett, az MVP-díja pedig jelzi, lehet rá számítani a kapu előtt is.

{"headTitle":"Ki lőhet gólt az olaszoknál?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gianluca Scamacca","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Federico Chiesa","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Davide Frattesi","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043846] 2024-06-20 21:00:00 Spanyolország - Olaszországx;