EURO 2024

Jön az Eb első igazi csúcsrangadója! - tipp a spanyol-olaszra

  • varin

Lehet nagyon fontos az olaszok számára ez a meccs, annak ellenére, hogy győzelemmel kezdett a címvédő.

Győzelemmel, de azért eléggé más minőségben kezdte az Európa-bajnokságot Spanyolország és Olaszország. A 2012-es és 2020-as kontinensgyőztes csütörtöki összecsapásán valószínűleg nem túl nagy a tét, bár elvileg a Squadra Azzurra számára a horvátok elleni ki-ki meccs elkerülése is mérlegen lehet.

4043846

Korai még persze számolgatni és legjobb harmadik pozíciókat elemezni, de tény: az albánok sovány legyőzése után azért 1 pont még kell majd Luciano Spalletti együttesének a biztos továbbjutáshoz. A spanyolok nem csak a 3-0-s siker miatt vannak jobb helyzetben, de igencsak demonstratív futballal rukkoltak elő a horvátok ellen, így az ő továbbjutásuk már biztos. De kezdjük a papíron esélytelenebbel.

Nézőpont kérdése persze, hogy honnan vizsgáljuk az olasz játékot, hiszen az Eb-k történetének leggyorsabb gólja után dicséretükre válik, hogy hamar sikerült fordítani, de azért a játék messze nem volt az igazi. Spalletti tanítványai inkább az ellenfél futballjának megfojtásában jeleskedtek, de nagy kérdés, hogy ami elég volt az albánok ellen, az mire elég egy spanyol csapattal szemben. Az olaszok mindenesetre nem játszottak igazán jól a nyitómeccsen, az pedig látszik, hogy a kreatív, mindent áttörő támadó futball ezen a kontinenstornán hiánycikk lesz a címvédőtől. A mesternek tehát valamit ki kell találnia a pálya első harmadában.

[4043846] 2024-06-20 21:00:00 Spanyolország - Olaszországx
Kicsit lendületesebben, gyorsabban, kreatívabban kell játszanunk, azt is mondhatnám, hogy gonoszabban, kíméletlenebbül.

A labdát jól tartottuk, de nem voltunk elég gyorsak, abban pedig biztosak lehetünk, hogy a spanyolok ellen ennél több kell. Ugyanakkor arra számítunk, hogy területünk is több lesz majd az agresszív futballjuk miatt, amit igyekszünk majd kihasználni" - nyilatkozta a Napolival bajnoki címet nyerő mester.

A túloldalon nemigen volt ok a kesergésre, a La Roja egy félidő alatt eldöntötte a horvátok elleni rangadót, nem is volt különösebb kérdés arról, hogy melyik a jobb csapat. Álvaro Morata sokadszor is megmutatta, hogy felesleges őt leírni, míg Lamine Yamal közel volt ahhoz, hogy az Eb-k történetének legfiatalabb gólszerzője legyen.

Bár a spanyol válogatott kivételesen nem jeleskedett a rá jellemző magabiztos labdatartásban, tulajdonképpen 30 perc után már nem is volt miért kaparniuk, hamar eldöntötték a meccset, unalmassá téve a csoportkör első fordulójának egyik legjobban várt deribjét.

A történelem most még biztosan nem ismétli önmagát, hiszen kiesés nem lehet a spanyolok számára a dologból, de azért említsük meg, hogy 2016-ban és 2021-ben is a Squadra Azzurra állította meg a hispánokat, így az Eb-emlékek nem túl jók Carvajalék számára.

Noha a döntetlen egyik csapat számára sem rossz eredmény, azért mi nem gondolkozunk ebben az irányban, olyannyira, hogy az első fordulók láttán picit meglep a spanyolok relatíve magas szorzója. Ezt kihasználva állítottunk össze egy fogadáskészítős kombit, amely másik eleme a kevés lap, harmadik pedig a nem túl sok gól.

Igazi elit, minőségi futballt várunk a csapatoktól, Slavko Vincic pedig nem valószínű, hogy megszórja a feleket. 1-1, 2-1, 2-0 körüli eredmény a legvalószínűbb, 2-3 sárga lappal fűszerezve.

{"headTitle":"Spanyolország-Olaszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: 1x + 4.5 gól alatt + 4.5 lap alatt","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043846] 2024-06-20 21:00:00 Spanyolország - Olaszországx;