EURO 2024

Lewandowski vagy Sabitzer csomagolhat? - tipp a lengyel-osztákra

  • gb1

Igazi ki-ki meccset hozhat a D-csoport alsóházi derbije, ahol egy győzelem akár továbbjutást is érhet.

A D-csoportban a papírformának megfelelően indult az Eb, emiatt a lengyelek és az osztrákok is 0 ponttal várják a folytatást. Veszve azonban még közel sincs minden, hiszen ahogy azt már többször kihangsúlyoztuk, akár 3 egység is elég lehet a továbbjutáshoz, ezt azonban pénteken kéne megszerezni a csapatoknak. Az oddsok alapján erre nyugati szomszédunknak van nagyobb esélye, de van itt egy kis bökkenő, akit úgy hívnak, hogy Lewandowski.

 

Csapathírek

 

Az első meccset még sérülés miatt kiülő Barcelona-sztár ugyanis úgy tűnik, hogy bevetésre kész lesz a második csoportmeccsen. Mondjuk a hollandok ellen keserű módon 2-1-re elbukott meccsen Buksa remekül pótolta Lewát, ám a történelem legjobb lengyel támadójáról beszélünk, aki nem csak tudásával, de lélektanilag is sokat segíthetne a pályán lévőknek.

Tudtad? Lewandowski a lengyelek valaha volt legjobb góllövője 82 góllal, 150 válogatott meccsel pedig szintén rekorder!

 

Az osztrákoknál is hiányzik a talizmán, David Alaba, aki ugyan ott van a csapattal, de játszani aligha fog. Pedig a franciák ellen szerencsétlen öngólt szerző bekk, Wöber helyére most nagyon jól jönne, de Rangnick mester számára nincs ilyen opció. A presszingjéről híres tréner amúgy várhatóan nem változtat a franciák elleni kezdőn, miért is tenné, fiai egyáltalán nem vallottak szégyent és kis szerencsével még pontot is lophattak volna a világbajnoki ezüstérmes ellen. A Les Bleus pedig hiába rohamozott, önerőből nem tudott betalálni, ha pedig Mbappét és Dembélét sikerült feltartóztatni, akkor elvileg a kiöregedő Lewa sem okozhat gondot.

[4043857] 2024-06-21 18:00:00 Lengyelország - Ausztriax

 

Mire érdemes fogadni?

 

Ugyan vereség esetén is marad remény, de valljuk be, a továbbjutás sorsa inkább ezen a meccsen dől majd el. Jegyezzük meg halkan, hogy egy esetleges döntetlen a magyar válogatottnak kedvezne, hiszen bízhatunk abban, hogy lesz két olyan csoport is, ahol a harmadik helyezettnek maximum 2 pontja van. Ebben az esetben gólaránytól függetlenül tovább lehetne menni a 3. helyen, de a matekozást még hagyjuk a későbbiekre.

Szóval nehezen tippelhető meccsről van szó, de a bukikhoz hasonlóan mi inkább a sógorok felé húzunk. A Rangnick-csapatot az utóbbi 17 meccsén csak a belgák és a franciák tudták legyűrni, mégpedig minimális különbséggel, az Eb-re pedig hét összecsapáson átívelő veretlen szériában érkezett. 

A csapatok amúgy legutóbb öt éve találkoztak az Eb-selejtezőkörében, akkor az oda-visszavágón összesítve egy gól született. Ez ugyan nem ma volt, de hasonlóan feszes összecsapásra számítunk pénteken is, hiszen a tét nagysága könnyen rányomhatja bélyegét az eseményekre. Mindezek tekintetében egy kombinált tippet eszeltünk ki, amelyben az első félidőben maximum egy gól esik, Ausztria pedig nem kap ki.

{"headTitle":"Lengyelország-Ausztria","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-21 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Első félidő 1.5 gól alatt + Ausztria vagy döntetlen","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043857] 2024-06-21 18:00:00 Lengyelország - Ausztriax;

⚽️🏆 Próbáld ki a Vegas.hu-t és emeld új szintre a játékot ⚽️🏆