EURO 2024

Megérkezik végre Ukrajna is az Eb-re?

  • varin

Északi szomszédunk parádés győzelemmel, északkeleti viszont brutális vereséggel kezdte az Eb-t.

Az Eb első csoportkörének mindkét bombameglepetését az E-csoport szolgáltatta, így már most biztosra vehető, az utolsó pillanatig izgalmas négyesről beszélünk majd. Persze nem biztos, hogy a szlovákok vagy a románok számára, akik 1 ponttal már biztos továbbjutók, sokkal inkább a belgák és az ukránok cidrizhetnek, mert közülük az egyik szinte biztosan kiesik. Lássuk, mire megy egymás ellen Szlovákia és Ukrajna.

4043863

Hiába a hazai helyzet miatti extra nagy fogadkozás, Ukrajna valami borzalmasan gyenge futballal rukkolt elő Románia ellen, mindössze 2 kaput eltaláló lövéssel riogatták Dubravka kapust. Szergej Rebrov nyilatkozata alapján persze még távolról sem adták fel a továbbjutási álmokat, de Szlovákia ellen sokkal jobb teljesítményre lesz szükség a pálya mindkét végében.

A parádézó románok ellen ugyanis nem csak a támadójáték volt nagyon gyenge, de az ukránok védekezése is, illetve a Real Madridban pazarul védő Lunin kapus is elkerülhető gólokat szedett be. Az viszont nagy kérdés, hogy a Ferencváros egykori mestere hogyan akarja elérni ezt a hatalmas formajavulást, bár az előzetes kezdők alapján ezt nem embercserékkel képzeli.

"Szeretnék mindenkitől elnézést kérni, miattam kaptunk gólt. De ilyen a kapusok sorsa, ha te hibázol, az látszódik az eredményjelzőn is. Sajnálom, hogy hiába tettek nagy erőfeszítést a társaim, az én hibám változtatta meg a dolgok állását" - mondta önkritikusan Lunin.

A Real portása mellett azonban a támadójáték is hagyott kívánnivalót, egyedül Mudryk vétette észre magát 1-1 jó csellel és lövéssel, rá nagy szerep hárulhat pénteken is.

A túloldalon azonban van ok az örömre, hiszen a szlovákok az Eb legnagyobb meglepetését okozva győzte le a belga csapatot. Hiába az aranygeneráció utolsó lehetősége, a lesajnált szlovák csapatnak sikerült megfojtania Lukakuék játékot, két ízben pedig a VAR is melléjük szegődött. Noha azért azt nem lehet mondani, hogy a semmiből nyertek volna az északi szomszédaink, azért a számok alapján a belgák többet tettek a pontokért, de a futball már csak ilyen.

A helyzet tehát egyszerű: Ukrajnának győznie kell, míg a szlovákok egy remivel már a legjobb 16 között érezhetnék magukat, így a két csapat célja egyértelmű.

Ha Ukrajna képes lett volna kicsit jobb futballal előrukkolni, akkor a vereség ellenére is bíznánk benne, de így nehéz ügy. Eléggé tippelhetetlen 90 percnek tűnik, mindenesetre mi az under felé kacsintgatunk, a jó támadójáték ugyanis mindkét oldalról hiányzott az első fordulóban.

Amellett, hogy nem szerez mindkét csapat gólt, még az ukránok lapjaira is benevezünk, ugyanis ez nálunk inkább egy 1x-es meccs, akkor pedig a végén elszakadhat a cérna Rebrov tanítványainál.

{"headTitle":"Szlovákia-Ukrajna","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-21 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nem szerez mindkét csapat gólt","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Ukrajna 1,5 lap felett","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043863] 2024-06-21 15:00:00 Szlovákia - Ukrajnax;