EURO 2024

Ha kikapnak, akár ki is eshetnek az olaszok

  • varin

Egy jó és egy pocsék meccs után az Eb-címvédő a horvátok ellen térhet vissza a győztes útra.

Noha a második forduló után 3 ponttal áll az olasz válogatott, amennyiben a Squadra Azzurra kikap a horvátoktól, sorsa kikerül a saját kezéből. De az az olasz válogatott, amelyet a spanyolok ellen láttunk, még a horvátok ellen sem biztosan favorit.

4043847

Elvileg még lehet olyan extrém forgatókönyv, hogy Barelláék a legjobb négy harmadik helyről is lecsúsznak, ráadásul azzal az extrém forgatókönyvvel is számolhatunk, hogy ha a horvátok és az albánok is nyernek, az olaszok biztos kiesők. Emiatt egyértelmű: az olaszoknak kell egy remi a második hely megőrzéséhez.

De nagy kérdés, ezúttal melyik csapatát küldi pályára Luciano Spalletti, hiszen az albánok elleni sima fordítást és remek védekezést egy spanyolok elleni pocsék 90 perc követett. Chiesáék szinte a félpályát sem tudták átlépni, abszolút nem voltak meccsben az Azzurrik. Bár a La Roja győzelméhez Calafiori öngólja kellett, a hispánok 20 kísérlete és 8 kaput eltaláló lövése is jelzi, egyetlen játékos nyújtott elfogadhatót: Gianluigi Donnarumma.

⚽️🏆 Próbáld ki a Vegas.hu-t és emeld új szintre a játékot ⚽️🏆

Ami a horvátokat illeti, a képlet egyszerű: győzelem vagy szinte biztos kiesés - 2 ponttal matematikai esélye még marad a horvátoknak, de reális nem sok. A szomszédaink Albániával sem bírtak, és igazság szerint nem is futballoztak sokkal gyengébben, mint Modricék, mutatva ezzel a horvátok sebezhetőségét. Nagyjából beigazolódik, amit a torna előtt írtunk, vagyis a horvátok támadójátéka egyszerűen öreg és hatástalan már. Márpedig lőtt gól nélkül valószínűleg szedhetik a sátorfájukat Zlatko Dalic fiai.

Noha az Eb-címvédőnek megfelelő eredmény a remi, az ugyanakkor egyértelmű hiba lenne, ha erre is játszana. Olaszország számára egyébként a döntetlen és a győzelem is ugyanazt jelentené: második helyet és egy Svájc elleni nyolcaddöntőt, amely azért hozhatónak tűnik.


A német-magyar "botránybírója vezet

Noha a semleges szakmai fórumok inkább dicsérték Danny Makkelie ténykedését a német-magyaron, azért mi még mindig bosszankodhatunk a holland játékvezetők ténykedésén. Az UEFA ugyanakkor egyértelműen állást foglalt ezzel a bíróküldéssel, nem kapta volna meg Makkelie ezt a ki-ki derbit, ha nem támogatnák őt.

[4043847] 2024-06-24 21:00:00 Horvátország - Olaszországx

És ha már Danny fiú, akkor lapos tippet is ajánlunk erre a meccsre. Noha a horvátok a két meccsen szerzett 1 sárgával a torna legsportszerűbb csapatai közé tartoznak, itt most erősen nyomja majd a tét Petkovicékat. Az olaszok pedig védhetik kedvükre akár a remit, akár a sovány vezetést, így azért nem lepődnénk meg, ha 4-5 lap felmutatásra kerülne a holland stábtól.

Másik ötletünk pedig a horvátok kapura tartó kísérleteire vonatkozik. Ebből eddig mindkét meccsen megvolt nekik bőven a mostani line, a két meccsen látott 36 lövés után 13 most sem kéne gondot okozzon, főleg egy visszaálló olasz csapat ellen.

{"headTitle":"Horvátország-Olaszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-24 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"4,5 lap felett","odds":"2.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Horvátország 12,5 lövés felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043847] 2024-06-24 21:00:00 Horvátország - Olaszországx;