EURO 2024

Georgia a georgiaiaké! - ez pedig egy tipp a meccsükre!

  • varin

Vagy Grúzia a grúziaiaké? - ezt a kérdést nem akarjuk megválaszolni a facebookos kommentelők helyett. De tippünk az van!

Nyehh! - mondhatnám fanyalogva, mert a szerdán rendezendő négy meccsből pont az enyém lett a legkevésbé érdekes, a georgiai-portugál. Tényleg, ha egy grúz futballista meglepi a feleségét valamivel karácsonyra, az "georgiai kari aji"? Amíg ezen gondolkozunk, lássunk egy tippet, bár amikor ezeket a sorokat papírra vetem (hogy aztán begépeljem), még fogalmam sincs, mi lesz itt a jó ötlet.

4043871

A humorbonbonokot félrerakva (vagy az összeset elfogyasztva) állapítsuk meg, itt bizony méretes csoda kéne, hogy bármi érdemleges történjen. Nagyjából az "úristen, very big" kategóriájú meglepi, vagyis az, hogy Sagnol Vilmos csapata megverje a luzitánokat.

Átkozhatják amúgy magukat rendesen a kaukázusiak, hiszen ha Saba Lobjanidze berúgja a 95. perces ziccert Csehországnak, most igen más lenne annak a bizonyos idzére végződő georgiai leányzónak a fekvése.

Napi érdektelen statisztika: Georgiában a Beridze vezetéknév a leggyakoribb, mögötte bőven lemaradva áll a Kapanadze.

 

Na, Lobjanidze kaphatott is a fejére, hiszen az a bizonyos helyzeten múlhatott a továbbjutás, hiszen így a georgiaiaknak (aki rosszul viselkedik 100-szor le kell ezt a szót írnia) meg kell verniük a tét nélkül játszó portugálokat, különben bye-bye Eb (nem a kutya, a torna).

"Semmi vesztenivalónk, tényleg semmi. Az volt a célunk, hogy tapasztalatot gyűjtsünk, ez volt a legfontosabb a játékosok számára is. Még sokat kell tanulnunk, de minden perc nagyban segíti Georgia jövőjét" - nyilatkozta Sagnol.

Afelől persze nincs is semmi kétségünk, hogy Sagnolék mindent megtesznek majd a győzelemért. Ahogyan a szakvezető fogalmazott, ők itt már most is nyertesek, a csehek elleni döntetlen óriási csoda és történelmi tett, ezt pedig egy győzelem még tovább fűszerezné. És ne felejtsük el, a georg... szóval ők egy motiválatlan, tét nélkül játszó portugál csapat ellen bármire képesek lehetnek.

Várható is némi rotálás Roberto Martínez kezdőjében, Rafa Leao például volt olyan agysebész, hogy kétszer esett művin, így pedig eltiltatta magát erről a meccsről, ami amúgy nem jelent nagy érvágást a luzitánoknak. Ugyanakkor az ország fiatal tehetségét, az ifjú titán Cristiano Ronaldót a kezdőben hagyhatja a spanyol szakvezető, ő még bírja a tempót, nem baj neki a meccsterhelés, Joao Félix viszont bekerülhet a kezdőbe mellé.

⚽️🏆 Próbáld ki a Vegas.hu-t és emeld új szintre a játékot ⚽️🏆

A legjobb fogadási ötlet talán az, hogy legalább 3 ember szalad majd be a nézőtérre, hogy szelfizzen Ronaldóval, habár elvileg extrán megerősített biztonsági szolgálat várja majd a csapatokat. Persze ha a olyan 80 éves papák lesznek majd a biodíszletek, mint az NB I-es bajnokikon, akkor bukhatatlan az over.

Ha Georgia 5-0-ra kap ki, akkor sem érheti szó a ház elejét, mi pedig bízunk benne, hogy a kaukázusiak tényleg meg is próbálják a lehetetlent. Mi nem lepődnénk meg egy masszív adok-kapokon és egy 1-3, 1-4-es végeredményen, így bízva a nyílt sisakos küzdelemben, bizony a gólokra fogadunk.

{"headTitle":"Georgia-Portugália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-26 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3.0 gól felett","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"5.0 gól felett","odds":"7.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Mindkét félidő 1,5 gól felett lesz (Oddsfokozó)","odds":"4.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}
[4043871] 2024-06-26 21:00:00 Grúzia - Portugáliax;