EURO 2024

Beszédes nyilatkozatok a szlovák-románon - kitartsunk az x mellett?

  • varin

A döntetlen mindkét csapatnak megfelelő eredmény lenne, ez pedig nagy oddsokat is zöldíthet.

Nem egy cikkben regéltünk már az E-csoport bizarr 90 percéről, a Szlovákia-Romániáról. A döntetlennel mindkét csapat biztos továbbjutó, vereség esetén viszont kieső lehet valamelyik szomszédunk. A döntetlen lehetőségét ebben a cikkben veséztük ki, míg itt egy 61-szeres szorzóra fizettünk be, de most lássuk még egy aspektusból a találkozót.

4043865

Nem könnyű ilyen helyzetben bármit is cáfolni, napok óta arról diskurál a sportsajtó, hogy ez a meccs bizony döntetlennel ér véget. Ilyenkor persze az edzők lefuthatják a szokásos tiszteletköröket, kiemelve a fair-play szellemét és egyéb nyalánkságokat, de azért tudjuk jól, mindkét csapat mosolyogva írná alá most a remit. Francesco Calzona és Edward Iordanescu furcsa módon nem is nagyon ejtett szólt a nyilvánvalóról, ami lehet azért igen beszédes dolog.

"Románia fizikális és minőségi csapat. Nehéz meccs lesz számunkra, de megvan a saját játékstílusunk, és nem szeretem megváltoztatni a stílusunkat. A 16 közé jutás nagyszerű eredmény lenne, és megérdemelnénk. Jó futballt játszottunk, és remekül sikerült a selejtezőkör. Bízom a csapatomban és a játékosaimban - nagyszerű meccset fognak játszani" - nyilatkozta a szlovákok olasz mestere.

[4043865] 2024-06-26 18:00:00 Szlovákia - Romániax;5

"A szerdai mérkőzés minden román számára válaszút és az igazság pillanata lesz. Hihetetlen támogatást és lelkesedést éreztem mindenkitől, de most itt az ideje, hogy még keményebbek legyünk. A játékosok ezen generációja a továbbjutással fogja meghálálni a szurkolóknak a szeretetet" - replikázott Iordanescu.

A mérkőzést megelőzően még Danut Laput, a korábbi román válogatott játékost is megszólaltatták, aki nemes egyszerűséggel kijelentette: szégyen lenne, ha a csapatok nem egyeznének meg a döntetlenben, és ő biztos benne, hogy ez már meg is történt.

A helyzet tehát innentől faék egyszerűségű, és nem véletlen, hogy a legtöbb elemző oldal is döntetlent vár, miként az egyik tippadó oldalon a voksolók 89%-a szerint osztoznak meg a pontokon szomszédaink.

 

Mi szólhat mégis az x ellen?

A döntetlen ellen a jövőbeni sorsolás szólhat, amely persze részben a másik találkozótól is függ. Ha hozzák a csapatok a szalonremit, akkor Belgium viheti a csoportot, márpedig potenciálisan Szlovéniával csak jobb játszani, mint a franciákkal.

 

Kivel játszanak az E-csoport továbbjutói?

  • Csoportgyőztes: Szlovénia/Hollandia
  • Második: Franciaország
  • Harmadik: Anglia

 

Ha a másik találkozó nem döntetlennel végződik, akkor a szlovákok remivel csak harmadikok, bár a mostani angol csapat ellen nem is biztos, hogy annyira rossz kezdeni, ráadásul az alsó ág sokkal jobban is fest, mint a felső.

 

Maradjunk a tutinál?

Összességében a mi véleményünk nem változott sokat. Amellett, hogy mindkét csapat nagy sikert érne el a továbbjutással, még ott van a nem elhanyagolható faktor, hogy egy lépéssel közelebb löknék a csapatok a magyar válogatott kiesését. Mivel ekkor még az F-csoport eredményeit nem fogjuk ismerni, így a csoportgyőzelemmel járó sorsolás kérdése sincs megválaszolva, márpedig az sem kizárt, hogy inkább játszana egy Szlovákia Angliával, mint Hollandiával.

Úgyhogy nem változtatunk, maradunk a döntetlennél, de azért érdemes lesz figyelni élőben is ezt a találkozót, hátha találunk valami nyalánkságot - például rámehetnek egy zsíros kis 3-3-ra is.

{"headTitle":"Szlovákia-Románia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-26 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4043865] 2024-06-26 18:00:00 Szlovákia - Romániax;