Vélemény

Mutatjuk, kik miatt esett ki a magyar válogatott az Eb-ről 😡😡

  • varin

Hiába volt közel 90% esélyünk a továbbjutásra egyes pillanatokban, Magyarország nélkül folytatódik az Eb.

Hiába a skótok ellen lőtt, örökké emlékezetes találat, a magyar válogatott nem jutott a legjobb 16 közé az Európa-bajnokságon. A 3 pont és -3-as gólkülönbség nem volt elég a nyolcaddöntőhöz, így a mieink nélkül folytatódik a kontinensviadal Németországban.

A szerda esti meccsek lefújását követően elárasztotta a híroldalakat a georgiai-portugál meccs "elemzése", miként az angolokról is leszedték már a keresztvizet korábban. Most egy képen megmutatjuk, kiknek is "köszönhetjük", hogy nem lesz ott a magyar válogatott a további csatározásokban.

Fotó: MTI

A helyzet ugyanis egyszerű, nem az angolok bénasága, a portugálok cserecsapata, a szlovák-román bundája vagy Danny Makkelie "szándékos csalása" miatt estünk ki, hanem egyszerűen azért, mert nem szereztünk elég pontot. A 3 pont és -3-as gólkülönbség sem a 2020-as, sem a 2016-os Eb-n nem ért volna továbbjutást, így aligha kell csodálkoznunk azon, hogy ezúttal sem jött össze.

Nem igaz, hogy balszerencsénk volt, nem igaz, hogy összeesküdtek ellenünk, mi nem voltunk elég jók.

Bár tény, hogy egy közel 10-szeres odds zöldült azzal, hogy Georgia megverte Portugáliát, és ha ez nincsen, akkor most mi játszhatnánk Cristiano Ronaldóékkal, valójában az egész Európa-bajnokságunkat végigkísérte a szerencse, még Marco Rossi szavai ellenére is .

"Nem voltunk szerencsések a döntő pillanatokban. Most Fortuna istenasszonya végre ránk pillantott, mert eddig felénk se nézett” - nyilatkozta az olasz tréner a skótok elleni lefújást követően, ami azért barokkos túlzásnak tűnik, ugyanis az összképet nézve...

 

  • ha nincs a 100. perces gól a skótok ellen...
  • ha nincs a szerbek egyenlítője 95. percben a szlovének ellen...
  • ha nincs az olaszok 98. perces gólja a horvátok ellen...
  • ha nincs az albánok 95. perces egyenlítője a horvátok ellen...
  • ha Georgia nem hagyja ki az ajtó-ablak ziccerét a csehek ellen a 95. percben...

 

... akkor most nem is lenne miről beszélni. Így a szerencsét, az angolokat vagy a portugálokat okolni szerintem egyszerűen kínos. Az igazán pechesek inkább a horvátok, akik két ilyen kései gólból ha egyet nem kapnak be, már tovább is jutnak.

 

Csalódásnak tekinthető ez az Eb?

Nagyon korán van még ennek értékeléséhez, én nem is venném a bátorságot, hogy akár a stábtagok, akár az edző helyett erre válaszoljak, de az én véleményem az, hogy reálisan szerepelt az Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A reális eredmény miatt pedig haragudni nem illik, főleg nem mondjuk az angolokra, habár azért a teát ezek után sem fogjuk tejjel inni.

A játékunk szerintem nem volt elég jó, olykor érthetetlenül gyámoltalanul futballoztunk, az eredmény viszont a nagy egészt nézve nagyjából pont az, ahol vagyunk most Európában: a skótoknál jobbak, a svájciaknál és a németeknél viszont gyengébbek. Nem illik elmenni szó nélkül Varga Barna sajnálatos sérülése, Csoboth Kevin eufóriát okozó és karrierjét meghatározó gólja és Szoboszlai Dominik sérülése mellett sem, ezek is mind hozzátartoznak a történethez.


>>🎁 100. 000 HUF üdvözlő bónusz a Tippmixprón az Eb alatt🎁 <<

 

Nem kell itt új csapatot építeni, nem feltétlenül kell edzőt sem váltani, nincs itt semmi probléma azzal, hogy nem jutottunk tovább, de ahogyan korábbi véleménycikkemben is írtam, jó lenne kicsit közelebb kerülnie a földhöz mind a szurkolóknak, mind a sajtónak, mind pedig sajnos a játékosoknak is. Ez persze a külső körülmények hibáztatása miatt eléggé valószínűtlen, de hátha a játékosok majd nem másra fogják, mert az igazat megvallva, ha nincs egy szerencsés, 100. perces gól, akkor Magyarország az 24 csapatos mezőny utolsó helyén végez.

A csapatkapitányra reflektálva, bizonyos értelemben felejthetetlen Eb volt, de nem annyira amiatt, amit szerettünk volna, hiszen a mi 100. perces gólunkat és hősies küzdelmünket máris beárnyékolják más csapatok. Már nem Csoboth találata a téma, hanem az osztrákok igazi fazonnal bíró futballja vagy a georgiakak hihetetlen hőstette - már erről zeng ódákat a sportsajtó.

Nem volt itt semmi probléma szerintem, egy 60/40-es szituból összességében nem jöttünk ki jól, de talán nem is tettünk érte eleget, hogy így legyen. Most lehet szépen visszaszállni a talajra és azon dolgozni, hogy a 2026-os vb valahogy meglegyen, mert az igazán nagyot szólna!

tippmixpro

A szerző véleménye nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség teljes egészének véleményét.