EURO 2024

Sokkoló, de ez Olaszország Eb-je lehet!

  • varin

Hihetetlenül könnyűre sikeredett az alsó ág, amin végigmasírozhatnak az olaszok.

Albánia legyőzését követően két pocsék meccs következett az olasz válogatottól, ám Zaccagni tekerése így is a legjobb 16 közé rúgta a címvédőt. Az első körben Olaszország Svájccal találkozik, és bár sokan leírják Luciano Spalletti gárdáját az Eb egészét nézve, szinte kódolva van ebben a sorsolásban az olaszok sikere.

A két ág között differencia ugyanis hihetetlenül extrém, amíg felülre került az öt nagy esélyesből négy (Spanyolország, Németország, Portugália és Franciaország), addig lent Anglia és Hollandia számít a legerősebb csapatnak.

Ez is lehet egyébként Olaszország útja a döntőig, papírforma szerint Svájc után Anglia, majd Hollandia következne, ami persze nem könnyű út, de még mindig könnyebb, mint mondjuk egy spanyol-német-francia trió ellen kivívni az aranymeccs lehetőségét.

 

De mégis mi szól Olaszország mellett?

Ha egy mondatban akarnám összefoglalni, akkor az, hogy ők az olaszok. A 2020-as Eb-n sem számolt szinte senki a Squadra Azzurrával, és bár tény, hogy akkor egy sokkal rutinosabb kerete volt Roberto Mancininek, így is bőven akad erőssége a mostani csapatnak is.

Bár a támadók eddig nem muzsikáltak jól, a potenciál megvan Scamaccáékban, a nagyon jó védelem mögött pedig a világ egyik legjobb kapusa véd. Donnarumma ezen az Eb-n is bizonyította, hogy lehet rá számítani, ha pedig bármelyik meccsen büntetőkre kerülne sor, miatta biztosan Olaszország lenne a szétlövés favoritja.

Három éve egy hibátlan csoportkör után a négy meccséből hármat is a rendes játékidő után nyert meg az olasz csapat, és azért Jorginho, Barella, Chiesa vagy Di Lorenzo rutinja sokat érhet.

Bár vitán felül áll, hogy eddig sok szépet nem láttunk Spalletti csapatától, tulajdonképpen az alsó ágon egyedül Ausztria az, amelyik igazán elnyerhette a szívünket a csoportkör alatt. Ez a könnyed sorsolás, a győztes mentalitás és az olaszos virtus szerintünk érhet legalább egy elődöntőt, de azért én  bízom egy merészebb álomban is.

{"headTitle":"Meddig jut Olaszország az Eb-n?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Megnyeri az Eb-t","odds":"18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Döntőbe jut","odds":"7.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Elődöntőbe jut","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Kiesik Svájc ellen","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}