EURO 2024

Már nem fekete ló, hanem valódi esélyes Ausztria?!

  • gb1

A számok alapján a fogadóirodák is elkezdtek számolni Ralf Rangnick csapatával, amely bárkivel felveheti a versenyt.

Hamarosan folytatódik a 2024-es  Európa-bajnokság, amely immár a lényegi részbe, azaz az egyenes kieséses szakaszba lép. A csoportkör egyik legnagyobb meglepetését Ausztria szállította, amely a vb-ezüstérmes francia válogatott és Hollandia előtt nyerte meg a D jelű kvartettet.

Az osztrákokkal az 1978-as világbajnokság óta most fordult elő először, hogy élen zártak csoportjukban egy nagy tornán, akkor Brazília, Spanyolország és Svédország előtt végeztek, ám végül csak a hetedik helyre futottak be. Ebben a keretben viszont benne van a potenciál, hogy történelmi tettet vigyen véghez, ez pedig nem a véletlen, vagy szerencse műve, hanem a szisztematikus építkezés miatt lehetséges.

Tudtad? Ausztriának ez a negyedik Eb-je, a legjobb eredményt a 2020-as tornán érte el, akkor is a nyolcaddöntőig menetelt, ahol hosszabbításban a későbbi győztes olaszok ejtették ki.

 

Múltidézés az osztrák válogatottnál
 

Amikor Európa nagy futballnemzeteiről beszélünk, vélhetően nem a Das Team ugrik be az elsők között. Ezért senkit nem lehet okolni, hiszen az osztrák válogatott hasonló múlttal rendelkezik, mint a magyar - az aranykorszak a második világháború előtt és utáni években volt, majd hosszú, csendes periódus következett. Az 1954-es, számunkra is emlékezetes vb-n, amelyen a "berni csoda" keretében 3-2-re kaptunk ki a döntőbe a németektől, Ausztria a harmadik helyre futott be úgy, hogy 5/4 meccsét megnyerte. A már említett 1978-as és 1982-es vb-n is összejött a továbbjutás a csoportból, ám azóta komoly böjt következett és 1998 óta nem is sikerült kijutni a világbajnokságra. 

Az első Eb-indulás a Svájccal közösen rendezett 2008-as volt, amelyen házigazdaként selejtezni sem kellett - akkor a továbbjutástól pont a nagy rivális Németország kaszálta el a telt házas bécsi Ernst-Happel-Stadionban. Magyarországhoz hasonlóan végül azóta lett fix Eb-induló a csapat, mióta 24 válogatott indulhat a kontinenstornán. Az eredmények pedig az utóbbi években egyre csak javultak, Ralf Rangnick érkezése pedig a végső lökést is meghozta a siker felé vezető úton.

A 61 éves szakember számlájára írhatjuk a Red Bull-csapatok rendszerének kiépítését, amelynek köszönhetően a Salzburg és a Leipzig is komoly sikereket ért el, de ült már a Manchester United kispadján is. A magas nyomásra és gyors kontrákra épülő játékot pedig 2022-es érkezése óta a Das Teamnél is meghonosította, ahol több játékossal már korábban is dolgozott együtt. Így állt össze ez a világsztárokban amúgy nem dúslakodó, de csapategységben hihetetlenül erős garnitúra.

Jól mutatja az erejüket, hogy Hollandiát úgy győzték le 3-2-re, hogy Christoph Baumgartner és a Bayern-ász, Konrad Laimer pihenőt kaptak, míg David Alaba és Xaver Schlager a sérült listán van. Négy kulcsjátékos kiesésesét márpedig a legnagyobb európai óriások is megéreznek, ám Ausztria játékán aligha látszott ez meg. 

A D-csoport rendkívül fordulatos alakulása az utolsó körben.

 

Meddig juthat Ausztria a 2024-es Eb-n?

 

Az, hogy a Rangnick-csapat kiharcolta a csoportelső helyet, igencsak fontos volt, hiszen ezáltal a könnyebb oldalra került, elkerülve a portugálokat, németeket, spanyolokat. Már a negyeddöntő kiharcolása is történelmi lenne, hiszen még erre sem volt példa a Das Teamnél, ehhez pedig a törököket kéne legyűrni. A FIFA-világranglistán 17 hely választja el a két csapatot (Ausztria 25., Törökország 42. jelenleg), de nem csak emiatt, hanem a mutatott játék miatt is komoly favorit a továbblépésre nyugati szomszédunk - erre csupán 1.44-szeres oddson lehet fogadni a Vegasnál. 

Az oddsoknak saját nyelvezetük van, de az első lépést megtettük, továbbjutottunk egy nagyon nehéz csoportból. Még kicsit korai tündérmeséről beszélni...de megvan a minőségünk ahhoz, hogy bárkit megverjünk!

 

Mondta a csapat Borussia Dortmundot is erősítő hőse, a hollandok ellen győztes gólt szerző Sabitzer, aki nem csak a levegőbe beszélt. Ausztria ugyanis Rangnick 2022-es érkezése óta óta a 19 meccséből 14-t megnyert, legyőzte többek között Hollandiát, Olaszországot, Németországot, a szerbeket és a törököket 6-1-re.

Ha minden papírforma szerint alakul, akkor Laimerék a negyeddöntőben a már jól ismert Oranjével játszhatnak visszavágót, amit ha ismét behúznak, akkor már 3.50-szeres haszonra tehetünk szert. Mondjuk ne felejtsük, hogy a csoportkörben elért 3-2-es siker előtt 34 évvel verték utoljára Hollandiát, de ez itt most mit sem számít. Az elődöntőben aztán potenciálisan az eddig rém unalmas és gyenge focit játszó Anglia, netán a szintén kicsit radar alatt futó Svájc jöhet, a sógorok pedig bármelyikkel fel vehetik a kesztyűt.

A top 2 kiharcolása már kétségkívül a tündérmese kategóriába tartozna, ez a már a Vegas.hu számain is látszik, hiszen erre 7.40-szeres szorzón fogadhatunk. A finálé párosítását megjósolni elég nehéz, de ha a felső ágon nem történik szenzáció, akkor vélhetően a német/spanyol/francia trióból jön majd az ellenfél.

A végső győzelmi erősorban amúgy jelenleg hatan is előzik Ausztriát, amely ha felérne a csúcsra, megkoronázva Rangnick parádés munkáját, akkor 17-szeres hasznot hozna az arra fogadóknak.

 

 

 

{"headTitle":"EURO 2024 - Meddig jut Ausztria?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-29 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győztes","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Top 2","odds":"7.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Top 4","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"}]}

⚽️🏆 Próbáld ki a Vegas.hu-t és emeld új szintre a játékot ⚽️🏆