EURO 2024

Szembejöhet a valóság a németekkel Dánia ellen?!

  • gb1

A dánok ellen játszani kifejezetten kellemetlen, a házigazda védelmében pedig kisebb káosz támadt.

Szombaton megkezdődik az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakasza, ahol már nem babra megy a játék. Egy-egy hiba akár végzetes is lehet, így rendkívül kiélezett meccsek következnek és este 21 órakor rögtön láthatjuk majd a házigazdát is, amely Dánia legjobbjaival csap össze. A Nagelsmann-csapat továbbjutása a bukik szerint nincs veszélyben, hiszen erre 1.30-szoros szorzót kapunk, míg ha Eriksenék sokkolnák a világot és ők mennének a legjobb nyolcba, akkor 3.50-szeres megtérülést kapnánk. 

 

Csapathírek

 

Aki csak az eredményeket nézi, azt gondolhatja, hogy jelenleg minden rózsás a németeknél, de a helyzet azért nem ennyire egyértelmű. Persze a Nationalelf tornáját szépen megalapozta a nyitómeccs, amelyen 5-1-re darált le Skóciát, majd jött a magyarok elleni 2-0, de valódi megmérettetést egyik meccs sem jelentett. Az utolsó körből is nehéz tanulságokat levonni, hiszen a továbbjutás már zsebben volt, de Füllkrug utolsó perces egyenlítése kellett a csoportelsőséghez.

A Nagelsmann-csapat 2024-ben még veretlen, de a hét találkozóból egyik sem volt még igazi erőpróba, az előrelépés mondjuk megkérdőjelezhetetlen. A hit is visszatért a csapatba és a szurkolók is elkezdtek újra bízni kedvenceikben, de sokan továbbra is fenntartásokkal kezelik a helyzetet. Nem vészmadárkodni akarunk, hiszen tény, hogy egyes periódusokban egészen brilliáns, amit ez a csapat tud, de a védelmi problémák például továbbra is jelen vannak.

Ez lehet az egyik kulcs a dánok ellen is, ráadásul Tah eltiltott lesz, Rüdiger pedig nem 100 százalékos. Előbbit Schlotterbeck helyettesítheti, aki a Dortmundban remek szezont futott, de a nemzeti csapatban még nem nagyon bizonyított, míg ha utóbbi nem lép pályára, akkor a kevés válogatott rutinnal rendelkező Anton léphet pályára. Érdekes kérdés még a csatárposzt, ahol a tömegek inkább Füllkrugot látnák, de Nagelsmann eddig kitartott Havertz mellett. Ezért is nagy blama a védő(k) kiesése, mert a fiatal taktikus március óta nem változtat a bevált kezdőn, ám itt rákényszerül erre.

Tudtad? Eddig hét veretlen válogatott van az Eb-n - Németország és Dánia mellett Spanyolország, Anglia, Franciaország, Szlovénia és Svájc sem kapott még ki.

 

A vendégeknél is lesz biztos kihagyó, mégpedig a két sárgát begyűjtő Hjulmand. A középpályát továbbra is a Thomas Delaney-Pierre-Emile Hojbjerg duó viszi majd és Eriksen. valamint a Man United-ász, Hojlund is újra a pályán lesz. Ezek a nevek azért sok embernek ismerősként csenghetnek, de Dánia kicsit Ausztriához hasonlít olyan szempontból, hogy nem a nevekben, hanem a csapategységben, a fegyelmezettségben van az igazi ereje.

A gólok szerzésében mondjuk kevésbé jeleskedett eddig, de a két szerzett találat mindegyike pontot ért, a csapat pedig három remivel masírozott tovább a legjobb 16-ba. Érdekesség, hogy a portugálok is hasonló módon élték túl a csoportkört 2016-ban, amikor meg sem álltak a végső győzelemig.

[4043970] 2024-06-29 21:00:00 Németország - Dániax

 

Mire érdemes fogadni?

 

Ugyan kétség nem fér hozzá, hogy a németek az esélyesei a második nyolcaddöntős csörtének, de 1.30 körül sok értéket nem látunk a csapatban. Még a magyaroknak is sikerült olykor zavart okozni a Nagelsmann-legénység védelmében - ne felejtsük, még egy lesgólt is összhoztunk -, de ha a vártnál nehezebben is, inkább mi is a házigazda továbbjutását várjuk.

Fogadás szempontból viszont két játékos tippet néztünk ki, amelyek kéz a kézben zöldülhetnek.

 

Egyrészt a legjobb fiatal játékos- és gólkirályi-címre is bejelentkező Musialától várunk egyetlen pontos kapuralövést. Az ifjú Bayern-sztár nagyon élvezi a tornát és remek formában van, a 0.5 overt pedig az eddigi mindhárom meccsen szállította.

Társai lövőkedvével sincs baj, hiszen a csoportkörben 57 (!) lövést eresztettek el a németek az ellenfelek kapujánák irányába. Ugyan a pontossággal akadtak néha problémák, de Kasper Schmeichel garantáltan nem fog unatkozni szombat este. Éppen ezért úgy véljük, hogy a veterán, 37 éves portástól legalább négy védést várni nem túl nagy vállalás. Ahhoz, hogy pariban legyenek a dánok, mindenképp kelleni fog, hogy kivédje a házigazdák szemét is.

{"headTitle":"Németország-Dánia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-28 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schmeichel védések száma 3.5 felett - rendes játékidő","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Musiala kaput eltaláló lövések 0.5 fölött - rendes játékidő","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4043970] 2024-06-29 21:00:00 Németország - Dániax;
tippmixpro