EURO 2024

Pályán a címvédő, de vajon túl is éli az első kört Olaszország?

  • varin

Rögtön a leginkább háromesélyes nyolcaddöntővel kezdődik meg az egyenes kieséses szakasz.

Az oddsok alapján rögtön a legizgalmasabb nyolcaddöntővel kezdődik meg az Európa-bajnokság egyenes kieséses szakasza, hiszen a nyolc találkozó közül egyedül itt kapott 2 feletti szorzót a favorit. Olaszország 90 perces sikerére @2.53-ért fogadhatunk most a fogadóirodáknál, és bizony az alapszakasz alapján nem is tűnik indokolatlannak. De lássuk, mivel is nyerhetünk Berlinben!

4043971

Nem érdemes elfelejteni az egyszerű tényt, mely szerint Mattia Zaccagni horvátok elleni tekerése nem csak a reményt adott a magyar továbbjutásra, de végül ez a gól jelentette az olaszok továbbjutását. Ha ugyanis csoportharmadikként végzett volna a Squadra Azzurra, bizony a 3 pont és negatív gólkülönbség a georgiaiak győzelme miatt a címvédő búcsúját jelentette volna. Így tehát extrán sokat ért a 98. perces tekerés, amely ténylegesen életben tartotta az olasz álmokat.

A gyenge csoportkör után viszont ennél több kell az olaszoktól, és mint azt korábban jeleztem, ez szerintem benne is van a csapatban. Az egyenes kieséses szakaszt ennek a csapatnak találták ki, az alsó ágon pedig tulajdonképpen bárki verhető, így még a döntő sem elképzelhetetlen. Abban viszont egyetértenek az olaszok szurkolói, hogy az eddig látottaknál már Svájc ellen is több kell.

[4043971] 2024-06-29 18:00:00 Svájc - Olaszországx

"Kemény ez a svájci csapat, nehéz lesz legyőzni őket. Ndoye komoly fejtörést okozhat, a középpályán pedig a Freuler-Xhaka duó képes diktálni a tempót. Úgy hiszem, számunkra elérkezett a változás ideje, mert egyelőre nem játszottunk eléggé jól. Én például Fagiolit a kezdőbe raknám" - nyilatkozta Claudio Gentile, a korábbi válogatott védő.

Egyelőre a Juventus játékosának kezdetéséről nincsen szó, viszont az eltiltott Calafiorit pótolni kell, helyette Mancini kezdhet a védelem közepén. De nem ez lesz az egyetlen változás az Azzurriknál, hiszen a 4-3-3-as felállásban Scamacca és Zaccagni is kezdhetnek Chiesa mellett, így a formáció és az összetétel is jelentősen változik a legutóbbi meccs óta.

Valamivel kevesebb oka van változtatni Svájcnak, amely veretlenül hozta le a csoportkört, bár azért a játéka messze volt a tökéletestől. Örök sötét ló a helvét együttes, amely meccsen belül és képes olyan eltérően futballozni, mint tette azt ellenünk az első és második játékrészben.

Eltiltott a svájciaknál is lesz, Stergiou kezd majd a középpálya jobb szélén Widmer eltiltása miatt, míg ék pozícióban az ellenünk betaláló Kwadwo Duah támadhat, Vargas és Ndoye előtt.

A fogadóirodák meglepően alacsony oddson adják a döntetlent, és az egál gól line is megállt 2.0-n, vagyis kár ettől várni az Eb legjobb meccsét. Három éve a csoportkörben 3-0-ra nyert Olaszország, ami viszont ennél is érdekesebb, hogy

a két csapat utolsó hat meccséből öt döntetlen lett, három darab 1-1-gyel és két darab 0-0-val.

Az 1-1 eléggé nagy favorit egyébként is, hiszen a svájciaknak két ilyenjük is van a csoportkörből, így talán az sem meglepő, hogy a Tippmixpro erre adja a legkisebb oddsot.

Mi kifejezetten kemény meccset várunk, a svájciak mellett az eddigi teljesítmény, az olaszok mellett pedig a rutin szól, így tippünket is ennek szellemében állítottuk össze. Fogadáskészítős szelónk akkor nyer, ha a rendes játékidőben nem jut tovább Svájc, de lesz legalább 4 lap - ez a két csapat 2021-es vb-selejtezőin egyaránt zöldült.

{"headTitle":"Svájc-Olaszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-29 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő: Olaszország +0.5 + 3.5 lap felett","odds":"2.02","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4043971] 2024-06-29 18:00:00 Svájc - Olaszországx;