Tenisz

3+1 meccs, ahol borulhat a papírforma Wimbledonban

Hétfőn megkezdődnek a wimbledoni torna küzdelmei, íme négy olyan tipp, amelyen meglepetés eredmény születhet.

Kedvenc rovatunkkal nyitjuk a wimbledoni cikkek sorát. A meglepetés-vadászat az egyik legjobb móka, amely ráadásul még nagyon-nagyon jól is tud fizetni. Tavaly ezt éppen Wimbledonban tapasztalhattuk meg igazán. 
 

1. Kokkinakis nyer Auger Aliassime ellen @ 3.00    


Egy éve éppen a kanadai veretésével szakítottuk az egyik legnagyobbat, akkor ugyanis Michael Mmoh 7.00 körüli szorzóval nyert ellene. Ugyan Felix idén valamivel biztatóbb formát mutat, de azért összességében még mindig tudása alatt teljesít, igaz ebben a szezonban legalább a sérülésekkel nem áll hadilábon. Pontosabban nem annyira, Halléban ugyanis két hete éppen nem tudta végig játszani a meccsét, mondjuk azóta bemutató tornán már pályára lépett, tehát nem nagy a gond. Bízni azonban ebben az FAA-ban mi továbbra sem tudunk, Thanasi Kokkinakis pedig van annyira veszélyes ellenfél, hogy háromszorozóért megrizikózzuk a továbbjutását. 

 

2. Bolt nyer Ruud ellen @ 3.66   


Ez a tipp sokakat meglephet, de Casper Ruud hiába 8. kiemeltje a tornának, a fűről neki teljesen más dolgok jutnak eszébe. Még mielőtt azonban a gyógynövényre gondolnátok, a norvég nem így értette. Szerinte a füvön golfozni kell és nem teniszezni. Ez jól mutatja a viszonyát ezzel a borítással, mint ahogyan az is, hogy Wimbledonon kívül más füves tornákon nem igazán teszi tiszteletét. Tavalyi nyilatkozatában beszélt arról is, hogy hat hónap alatt lejátszik 50 meccset, így gyakorlatilag csak ilyenkor van ideje a pihenésre. Idén is nagyon kemény salakszezont rakott össze, szóval valószínűleg nagy fókuszt nem kapott a wimbledoni felkészülés. Egy-egy meccset pusztán tehetségből még így is megnyerhet, de azért ha tudjuk egy játékosról, hogy így áll egy borításhoz, akkor azért megéri ellene menni. Alex Bolt ráadásul éppen az ellentéte, imádja a füves teniszt.

 

3. Broady nyer Van De Zandschulp ellen @ 2.54    


Éppen Liam Broady volt az a játékos, aki tavaly Ruud vesztét okozta a második körben. A brit fiú kihagyta a teljes salakszezont, de nem véletlenül kapott szabadkártyát Wimbledonra. Az elmúlt két évben egyaránt harmadik körös volt ezen a Grand Slamen és óriási meccsekkel szórakoztatta a közönséget. Biztosak lehetünk benne, hogy az elmúlt hónapokban is kőkeményen készült Wimbledonra. Igazából nem kapott annyira rossz sorsolást, hiszen Botic Van De Zandschulp hiába korábbi nyolcaddöntőse a tornának, az idei szezonja kifejezetten gyengének mondható és beszédes a formáját illetően, hogy legutóbb kikapott attól a McDonaldtól, akinek ebben a szezonban győzelme alig volt még...

 

+1. Daniel nyer Tsitsipas ellen @ 9.25    


A ráadás szólhat a legnagyobbat...Stefanos Tsitsipas is az a játékos, aki ellen előszeretettel megyünk Wimbledonban. A görögnek sima rajtja még nem volt Londonban, háromszor konkrétan kizúgott az első körben, a legnagyobb betlije 2019-ben Thomas Fabbiano ellen volt, amikor 1.10 körüli szorzóval csomagolhatott. De tavaly is közel járt az első körös búcsúhoz Dominic Thiem ellen...Persze nagy küzdő Tsitsipas, de amennyire jó szokott lenni a Roland Garroson, annyira sebezhető Wimbledonban. Taro Daniel mondjuk nem a legalkalmasabb ellenfél a meglepetésre, ám kellően tapasztalt és bízhatunk abban, hogy Tsitsipas megveri magát. 

{"headTitle":"Wimbledon, 1. kör","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-01 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kokkinakis","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Bolt","odds":"3.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Broady","odds":"2.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"vegashu"},{"eventTitle":"Daniel","odds":"9.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}