EURO 2024

Csapda vagy a nap tutija a spanyol győzelem?

  • Cipolla

A spanyolok eddig megállíthatatlanok, de a georgiaiak az életük győzelme után ismét bravúrra készülnek.

Az angolok után a spanyolokra is kötelező továbbjutás vár este a georgiaiak ellen, akik a csoportkör legnagyobb meglepetését hajtották végre a továbbjutásukkal. A hispánok viszont az egyetlen gárda, amely 9 ponttal, százszázalékos mérleggel zárt, a bukmékerek pedig nem is számolnak komolyan a keletiekkel.

4043972

Az egész torna legnagyobb meglepetését Georgia érte el azzal, hogy 2-0-ra megverte Portugáliát, bár ezt az eredményt alighanem minden magyar szurkoló pontosan ismeri. A győzelmet lehet úgy is aposztrofálni, hogy a portugálok egy tét nélküli meccset nem vettek túl komolyan, ami közel áll a valósághoz, de talán nem lenne szép elvenni a nemzet legnagyobb futballsikerét. 

Az egész tornán sokkal jobban játszanak a georgiaiak, mint amit elvártak tőlük, kicsit olyan ez a csapat, mint a magyar volt 2016-ban. A törökök ellen pariban voltak, a csehek ellen szereztek egy pontot, de azért több lehetősége természetesen mindhárom meccsen az ellenfélnek volt.

Ezek után jön az egyik legjobb formában levő csapat, tehát fel van adva a lecke, hogy egy ekkora győzelem után, kevés pihenővel mennyire tudja felpörgetni még egyszer az övéit Willy Sagnol.

[4043972] 2024-06-30 21:00:00 Spanyolország - Grúziax

Spanyolország a százszázalékos mérleg ellenére még igazán nem került beárazásra, ugyanis hiába beszélt mindenki előzetesen a halálcsoportról a B-jelű esetén, az olaszok a svájciak ellen simán kiestek, míg a horvátok az albánokkal sem bírtak, ami végül a vesztüket okozta.

A spanyolok 3-0-ás győzelme a horvátok ellen nagyon csalóka, az a meccs jóval szorosabb volt, de míg a horvátok mindent kihagytak, addig a spanyolok jól sáfárkodtak a helyzeteikkel. Az olaszok sima legyőzése mindenképp jó jel, míg az albánok ellen sorcserét hajtott végre De La Fuente, így a legerősebb tizenegye pihenten léphet pályára.

A "beárazás" viszont nem is most, hanem a negyeddöntőben jön el, ezt a meccset viszont még addig kötelező hoznia Moratáéknak, lehetőleg gond nélkül.

Mire érdemes fogadni?

A két csapat a selejtezők során találkozott, akkor 3-1-re és 7-1-re nyert Spanyolország. Nehéz elképzelni, hogy a portugálok ellen aratott győzelem után egy teljesen kipihent és már kellő tiszteletet megadó Spanyolország ellen is képes legyen a bravúrra Georgia, főleg úgy, hogy ők fizikailag abszolút az egyenes kieséses szakaszra gyúrhattak már az elmúlt időszakban. 

Úgy véljük, hogy minden csoda véget ér egyszer, Kvaratsckheliáék remek menetelésének pedig most jöhet el a vége. Azonban szép halált várunk tőlük, így nem fogják könnyen adni magukat, de a spanyolok fel fogják őrölni a végére és van akkora különbség a felek között, hogy a hendikepes győzelem is kijöjjön a hispánok javára. 

Sok spanyol helyzet előbb-utóbb góllá, gólokká fog érni, így nem ezen a banánhéjon fog elcsúszni a 2012-es győztes.

{"headTitle":"Spanyolország - Georgia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-06-30 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spanyolország -1.5","odds":"1.63","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>🎁 100. 000 HUF üdvözlő bónusz a Tippmixprón az Eb alatt🎁 <<

[4043972] 2024-06-30 21:00:00 Spanyolország - Grúziax;