EURO 2024

Újra leégnek Ronaldóék? - tippek a portugál-szlovénra

  • varin

Szlovénia még veretlen az Eb-n, de hatalmas bravúr lenne, ha ez így is maradna.

Némileg keserű szemmel nézhetjük majd a hétfő esti Portugália-Szlovénia meccset Frankfurtból, hiszen sokáig úgy készültünk, hogy a magyar válogatott lép itt pályára. Ám magunk helyett a szlovénok bosszújáért kell szurkolnunk, hogy megmutassák Ronaldóéknak, kár volt tartalékolni Georgia ellen - ez persze abszurd elképzelés, a portugálok nem azért rotáltak, hogy a szlovénokat kapják, ne minket. Idén márciusban egyszer már nyertek Seskóék. Sikerül ismét a csoda?

4043974

Szlovénia számára is sikerült az a bravúr, ami több szomszédunknak, vagyis a továbbjutás, márpedig az angol-dán-szerb négyesből egyértelműen Matjaz Kek csapata számított leggyengébbnek. A szlovénok veretlenül (és nyeretlenül) abszolválták ezt a csoportot, így számukra innentől már minden pályán töltött perc ajándék.

Az önálló Szlovénia legnagyobb sikerét érte el, hiszen 1990 óta mindössze három tornán járt, de továbbjutnia soha nem sikerült.

A döntetlensorozat egyébként emellett egy egészen szép szériát is épített, hiszen így Seskóék az utolsó 15 meccsükből csak 1 vereséget számlálnak, viszont legyőzték például azt a Portugáliát is, amellyel Frankfurtban szembe kell nézzenek. Nyilván egy barátságos meccsből hiba volna kiindulni főleg azért, mert a luzitánok előzetes kezdőjéből csupán Costa, Pepe, Vitinha, Cancelo és Cristiano Ronaldo maradt ott.

"A meccs márciusban? Ugyan, ez két teljesen más esemény, ha abból a 2-0-ból indulunk ki, nagy bajban leszünk. Nem állhatunk hozzá úgy, hogy megvertük már őket egyszer, hiszen mindenki tudja, hogy a meccs esélyese Portugália.

De mindig éreztem, hogy ezen az Eb-n valami különleges vár ránk, a játékosok pedig hittek magukban. Tudjuk, mik a céljaink és mi a küldetésünk. Mi egy kis ország válogatottja vagyunk, de most kijutottunk a nagyszínpadra, talán mi vagyunk Georgia mellett a leginkább "egzotikus" csapat ebben a mezőnyben" - nyilatkozta bizakodóan Kek.


>>🎁 100. 000 HUF üdvözlő bónusz a Tippmixprón az Eb alatt🎁 <<

 

Szlovénia továbbjutása már csak azért is megsüvegelendő, hiszen Szerbia a 95. percben énekelte ki a szájából a második csoportkörben a győzelmet, így különösen nagy tett, hogy az angolokat képesek voltak 0-0-n tartani.

A szlovénokat aligha, a portugálokat viszont nyomhatja az esélyesség terhe. Ugyan a két győzelem után Roberto Martínez csapata sima vereséget szenvedett Georgiától, ennek a fiaskónak nincs és nem is lesz különösebb jelentősége. A luzitán játékosok többsége rápihenhetett erre a nyolcaddöntőre, Rafa Leao pedig eltiltását letöltve ott lehet a kezdőben.

[4043974] 2024-07-01 21:00:00 Portugália - Szlovéniax

Bár a két csapat közül a szlovén még a veretlen, azért egyértelmű, hogy itt a portugálok továbbjutása várható. Amikor kellett, Ronaldóék kifejezetten demonstratív futballal rukkoltak elő, megmutatva, miért sorolják Portugáliát az Eb-favoritok közé.

Portugália a csoportkör alatt a második legtöbb lövést, a legtöbb támadást, a legtöbb cselt és a legnagyobb arányú labdabirtoklást könyvelhette el.

Meglepetéssel érne fel itt bármi, ami nem a portugálok sikerével végződik, de azért könnyű aligha lesz feltörni a szlovénok reteszét. Kicsit hasonló meccset várunk, mint a német-dán, rengeteg helyzettel a favorit részéről és nagyon sok védéssel a szlovén kapustól.

{"headTitle":"Portugália-Szlovénia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-07-01 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Jan Oblak 3,5 védés felett","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Portugália -1.25","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[4043974] 2024-07-01 21:00:00 Portugália - Szlovéniax;